Χερσόνησος: «Στοχοποιούνται ερασιτεχνικοί σύλλογοι»

Ποδόσφαιρο
Χερσόνησος: «Στοχοποιούνται ερασιτεχνικοί σύλλογοι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση-απάντηση της Χερσονήσου στα δημοσιεύματα για την επιχορήγηση από Αυγενάκη

Στον «πόλεμο» του ελληνικού ποδοσφαίρου ενεπλάκη άθελά του και το σωματείο της Χερσονήσου, καθώς σε κάποια δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών αναφέρθηκε ότι από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη υπήρξε έκτακτη ενίσχυση ύψους 10.000 ευρώ.

Η ομάδα της Χερσονήσου πήρε θέση κατά της «στοχοποίησης ερασιτεχνικών συλλόγων» και αναφέρθηκε στην τεράστια ποδοσφαιρική - πολιτιστική και επιμορφωτική διοργάνωση της ομάδας, που σαν στόχο είχε την ανάδειξη του αθλήματος και της ευρύτερης προβολής του τόπου: Το 1ο Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών, που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σχετικά με τις δυσάρεστες εξελίξεις που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δημοσιευθήκαν άρθρα στα οποία, για συμφέροντα τρίτων, στοχοποιούνται ερασιτεχνικοί σύλλογοι που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα αυτά.

Μετά λύπης μας είδαμε μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα να ταυτίζουν τα αρνητικά δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου με μια τεράστια ποδοσφαιρική - πολιτιστική και επιμορφωτική διοργάνωση της ομάδας μας, που σαν στόχο είχε την ανάδειξη του αθλήματος και της ευρύτερης προβολής του τόπου μας: Το 1ο Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών, που διοργανώθηκε από τις 20 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2019.

Περιληπτικά, στη διοργάνωση συμμετείχαν 21 ακαδημίες με 48 τμήματα από όλη την Κρήτη και την Αθήνα, με περισσότερους από 850 μικρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας από 7 έως και 13 ετών: Τα τμήματα υποδομής από ομάδες Super League 1 όπως οι ΠΑΕ ΑΕΚ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΕ ΟΦΗ και από ομάδες Super League 2 όπως οι ΠΑΕ Εργοτέλης, ΠΑΕ Χανιά και ΠΑΕ Πλατανιάς.

Επίσης έλαβαν μέρος Ακαδημίες ερασιτεχνικών σωματείων απ' όλη την Κρήτη: Άρης Σούδας, Άρης Ρεθύμνου, Αστέρας Ρεθύμνου, Ένωση Ατσιπόπουλου - Πρινέ, Αθλόπολις, ΠΟΑ, Παναθηναϊκός Ηρακλείου, Gerards-Papadakis, ΑΕΚ Ηρακλείου, AOΑΝ, Νίκη Σητείας, AO Κριτσάς, Ρωμανός, Juventus Creta, Χερσόνησος.

Για τους αγώνες χρησιμοποιήθηκαν τα δημοτικά γήπεδα Χερσονήσου 11x11 και 9x9 καθώς και τα δύο νεότευκτα γήπεδα 7x7 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Lyttos Beach.

Οι αγώνες έγιναν με αναγνωρισμένους διαιτητές και πάντα υπό την επίβλεψη γιατρών. Η διοργάνωση κράτησε 4 μέρες με πάνω από 200 παιδικά παιχνίδια σε 4 διαφορετικά γήπεδα. 

Εκτός του αγωνιστικού προγράμματος έγιναν και διάφορες πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες, όπως εθελοντική αιμοδοσία, επίσκεψη στο Aquarium και συγκέντρωση ρουχισμού και ειδών ανάγκης για την “Στέγη Ανηλίκων”.

Πρωτοποριακή παροχή στο Ιο Πανελλήνιο Χριστουγεννιάτικο Αναπτυξιακό Τουρνουά Χερσονήσου, πέραν των ιατρικών υπηρεσιών, αποτέλεσε η παρουσία σε όλη την διάρκεια του τουρνουά της Κινητής Ακτινολογικής Μονάδας “Οικοδιάγνωση” που παρείχε δωρεάν επί 24ώρου βάσεως τις υπηρεσίες της με ακτινολογικό έλεγχο, υπερηχογράφημα καθώς και φορητό απινιδωτή.

Τέλος, έγινε το 10 Επιμορφωτικό Σεμινάριο Αναπτυξιακού Ποδοσφαίρου Χερσονήσου για προπονητές, γονείς και παιδιά.

Θεωρούμε πως τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να στηρίζονται από ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και να μην χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Για αυτό τον λόγο θέλουμε να ευχαριστήσουμε για πολλοστή φορά την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τις άμεσες και γρήγορες ενέργειες τους, καθώς και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την παρουσία του και τη στήριξη του στο εγχείρημα μας. Τον προτρέπουμε να στηρίζει με οποιοδήποτε τρόπο τέτοιες πρωτοβουλίες όλων των ελληνικών ερασιτεχνικών σωματείων.

Το Δ.Σ. του Ο.Σ.Φ. Χερσονήσου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News