Πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο με 156 ψήφους

Ποδόσφαιρο
Πέρασε η τροπολογία για το ποδόσφαιρο με 156 ψήφους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε στη βουλή η ψήφιση της τροπολογίας για τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη. Η τροπολογία με 156 υπέρ και 90 κατά και είναι πλέον νόμος του κράτους και συνεπώς οι δύο ομάδες (ΠΑΕ) δεν έχουν κανένα κίνδυνο υποβιβασμού...

Ας δούμε όμως το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες:

Με 156 θετικές ψήφους πέρασε από την Βουλή η τροπολογία για την αλλαγή των ποινών που προβλέπονται για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη μετά την είσηγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές.  Από αυτούς 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι» ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές.

 Από αυτούς 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι» - ανάμεσά τους και οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης - ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

Πιο αναλυτικά:

 Υπενθυμίζεται ότι το Μαξίμου είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων». Η ψηφοφορία ήταν ονομαστική κατόπιν σχετικού αιτήματος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιο συγκεκριμένα, πρόθεση ψήφου έστειλαν οι βουλευτές Βαγιωνάς, Μουζάλας, Ελευθεριάδου, Φάμελλος, Αλεξιάδης, Βαρδάκης, Αραχωβίτης, Αχτσιόγλου, οι οποίοι απουσιάζαν, αλλά δεν προσμετρήθηκε η ψήφος τους.

Επιστολές που συνυπολογίζονται γιατί έλειπαν δικαιολογημένα για ζητήματα της Κυβέρνησης ή της Βουλής, απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σταϊκούρας, Δένδιας, Βαρβιτσιώτης Καραμανλής, Ρουσόπουλος Καράογλου, Μπακογιάννη, Αθανασίου, Στυλιανίδης, Χατζηβασιλείου και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Κατρούγκαλος και Τριανταφυλλίδης.

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Καταταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση των βουλευτών από Πειραιά και Θεσσαλονίκη αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα» δήλωνε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προαναγγέλοντας και άλλες παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για το ποδόσφαιρο.

Η διάταξη προβλέπει ότι εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας όπως περιγράφονται στην εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη θα τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών αντί για υποβιβασμό.

 Η επίμαχη διάταξη έχει ως εξής: «αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News