ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Θα διαγραφούν οι βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία

Ποδόσφαιρο
ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Θα διαγραφούν οι βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρέχουν οι εξελίξεις για το καυτό θέμα...

Θα αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για ΠΑΟΚ - Ξάνθη.

Υπενθυμίζεται ότι για την τροπολογία, η οποία μετατρέπει την ποινή υποβιβασμού σε αφαίρεση βαθμών για ΠΑΟΚ- Ξάνθη, έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και η μέχρι στιγμής εικόνα στο Μαξίμου είναι πως δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, καθώς ο φόβος φυλάει τα έρμα έχει διαμηνυθεί στους βουλευτές ότι τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας και πως σε περίπτωση που απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την ψηφοφορία, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να διαγραφούν άμεσα.

Την Τρίτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την απόφαση του Πρωθυπουργού να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να αποφεύγονται οι εξοντωτικές κυρώσεις, αλλά και την διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, μετά τις απειλές του για ανεξαρτητοποίηση στην περίπτωση που υποβιβαζόταν ο ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε την αποβολή των ΠΑΕ του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα και συνεπώς τον υποβιβασμό τους, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνεδρίασής της, για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι δεν προβλεπόταν από τον νόμο η σύμφωνη γνώμη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών για τον ορισμό μελών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Εάν είχαμε κάνει λάθος θα το είχαμε παραδεχθεί», είπε ο κ. Αυγενάκης απαντώντας στους βουλευτές της Επιτροπής, στο πλαίσιο επεξεργασίας αθλητικής συμφωνίας Ελλάδας-Ιαπωνίας.   Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, «δεν προβλεπόταν από τη διαδικασία, από τον νόμο, η σύμφωνη γνώμη της (Κοινοβουλευτικής) Επιτροπής αυτής για τον ορισμό μελών στην επιτροπή αδειοδότησης. Ο νόμος είναι σαφής. Δεν έχει συσταθεί με ΠΔ του ΝΠΔΔ, που είχε προβλέψει ο νόμος Βασιλειάδη, και μέχρι τότε εξακολουθεί να ισχύει όσα είχε ορίσει το άρθρο 77 του ν 2725/1999». «Να είστε βέβαιοι ότι εάν είχαμε κάνει λάθος θα το παραδεχόμασταν και θα κάναμε τα πάντα να επανέλθει ο σεβασμός και η τήρηση των κανόνων», διαβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης.

Πηγή: news247.gr

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News