default-image

Αμετανόητος ο Ερίκ Καντονά: "Έπρεπε να τον χτυπήσω ακόμη πιο δυνατά"!

Ποδόσφαιρο
Αμετανόητος ο Ερίκ Καντονά: "Έπρεπε να τον χτυπήσω ακόμη πιο δυνατά"!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφόπλισε και με την ερμηνεία 25 χρόνια μετά: "Δεν πιστεύω πως έχω κάποια διαφορετική ευθύνη για ό,τι κάνω. επειδή ήμουν αυτός που ήμουν"!

Μνήμες Ερίκ Καντονά! Πριν από 25 χρόνια ο Γάλλος επιθετικός, φορώντας την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν ο πρωταγωνιστής μιας έντονα βίαιης αντίδρασης, εναντίον ενός φιλάθλου της αντίπαλης ομάδας, Κρίσταλ Πάλας.

Ο Καντονά μόλις είχε αντικρύσει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και καθώς προετοιμαζόταν να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, αντιλήφθηκε έναν φίλαθλο να τον προσβάλει βαριά. Η αντίδραση του Γάλλου επιθετικού ήταν άμεση, αφού με μία χαρακτηριστική κίνηση kung fu, χτύπησε τον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.

Έχοντας αφήσει άναυδη την κοινή γνώμη της Βρετανίας και συνολικά τους φιλάθλους διεθνώς, ο Γάλλος δέχθηκε αρχικά την ποινή του τετράμηνου αποκλεισμού από την ομάδα του, ενώ η Ομοσπονδία τον φιλοδώρισε με... ακόμη 4 μήνες. Ως εκ τούτου, ο Γάλλος ξαναπάτησε το χορτάρι τον Σεπτέμβριο του 1995.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στερούμενη της βοήθειας ενός εκ των πιο ταλαντούχων παικτών της (και, κατά γενική ομολογία, πιο ταλαντούχους της εποχής του) έχασε το πρωτάθλημα από την Μπλάκμπερν. Ωστόσο, ο Βασιλιάς Έρικ πέρασε στην ιστορία..

"Επειδή ήμουν αυτός που ήμουν..."

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν δυο μέρες και 25 χρόνια μετά, έκανε δηλώσεις με την ευκαιρία της... επετείου, τονίζοντας ότι δεν το έχει μετανιώσει καθόλου. Οι αρχές του μένουν ακλόνητες όπως το έχει δείξει σε όλους τους στίβους της ζωής. «Ποτέ ένας άνθρωπος δεν πήδηξε τόσο ψηλά για να φτάσει τόσο χαμηλά», όπως του προσάπτουν, αναγνωρίζοντας όμως την αταλάντευτη προσωπικότητά του και την αφοσίωσήτου σε ανθρωπιστικά υψηλές αξίες.

«Δεν έπεσα κάτω με τον πισινό, αλλά στάθηκα αμέσως στα πόδια μου. Γι’ αυτό και του ξαναχίμηξα. Όμως δεν τον χτύπησα αρκετά δυνατά. Έπρεπε να τον χτυπήσω ακόμη πιο δυνατά», δηλώνει ο Ερίκ Καντονά

Ουδέποτε ένιωσε τύψεις απέναντι σε παιδιά που τυχόν τον θαυμάζουν για την συμπεριφορά του. «Δεν πιστεύω πως έχω κάποια διαφορετική ευθύνη για ό,τι κάνω επειδή ήμουν αυτός που ήμουν. Είμαι απλώς ένας ποδοσφαιριστής και ένας άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι κάποιος ανώτερος άνθρωπος. Αν ένιωθα πως έπρεπε να χτυπήσω κάποιον, θα τον χτυπούσα. Δεν είμαι πρότυπο, ούτε ανώτερος καθηγητής για να πω στους άλλους πώς να συμπεριφέρονται», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News