Ξάνθη-ΟΦΗ 2-2 (Τελικό)

Ποδόσφαιρο
Ξάνθη-ΟΦΗ 2-2 (Τελικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Πηγάδια η προσπάθεια του ΟΦΗ να αποκτήσει πλεονέκτημα για την 6αδα

Παιχνίδι κομβικής σημασίας για τον ΟΦΗ, που αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ξάνθη με… φόντο τα πλέι-οφ.

Η αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής για τη Super League, θα φέρει το νικητή ένα βήμα πιο μπροστά για την 6αδα.

Χωρίς τον Γιώργο Σίμο στον πάγκο η ομάδα του Ηρακλείου, καθώς έμεινε στο Ηράκλειο λόγω ίωσης.

Ο άμεσος συνεργάτης του, Περικλής Παπαπαναγής έχει αναλάβει την καθοδήγηση στο σημερινό ματς.

*Στο "πέταλο" του γηπέδου βρίσκονται κάποιοι φίλαθλοι του ΟΦΗ, κυρίως από την Βόρεια Ελλάδα. 

Παρακολουθείστε την εξέλιξη του αγώνα από το neakriti.gr

1’ Ξεκίνησε το παιχνίδι στα Πηγάδια.

6' Ωραία ενέργεια και σέντρα του Νέιρα από δεξιά, ο Φιγκεϊρέντο είναι σε θέση βολής στη μικρή περιοχή, όμως η μπάλα θα χτυπήσει στην πλάτη του. 

11' Ατομική ενέργεια του Τζουρίτσκοβιτς που θα μπει στην περιοχή, όμως ο Σωτηρίου θα βγει εγκαίρως από την εστία και μπλοκάρει εύκολα. 

21' Κόρνερ του Τσιλιανίδη από δεξιά, κεφαλιά του Μεγιάδο θα περάσει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ζοάο Φιγκεϊρέντο στο χορτάρι από το άτσαλο μαρκάρισμα του Κασάδο και ο διαιτητής Παπαδόπουλος θα ελέγξει τη φάση στο μόνιτορ του VAR. 

24' ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Παπαδόπουλος υποδεικνύει το πέναλτι, μετά την επικοινωνία με την αίθουσα VAR και αφού ο ίδιος είδε τη φάση στο μόνιτορ. 

25' Κίτρινη κάρτα για τον Κασάδο, αλλά και στον Αμπάντ για διαμαρτυρία. 

27' ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΕΪΡΑ: Ο Νέιρα με ψυχραιμία από τα 11 βήματα στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, όμως μετά από διαβουλεύσεις ο Παπαδόπουλος δε θα μετρήσει το γκολ. Ο ρέφερι της αναμέτρησης θεωρεί ότι ο Αργεντίνος έχει κάνει διπλή επαφή, γλιστρώντας τη στιγμή της εκτέλεσης. Το ριπλέι δε δείχνει κάτι τέτοιο, όμως δεν υπάρχει γκολ και η υπόδειξη είναι έμμεσο υπέρ των γηπεδούχων. Απίστευτα πράγματα στην Ξάνθη και σοβαρό λάθος κατά της ομάδας του Ηρακλείου. 

31' Κίτρινη κάρτα στον Κοροβέση για χέρι.

33' Κίτρινη τώρα στον Εντουάρντο για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μαρινάκη. 

36' ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ: Ο Σόσα ανατρέπει τον Βαζ μέσα στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος δείχνει την "άσπρη βούλα".

38' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 0-1: Ο Φιγκεϊρέντο εκτελεί με ωραίο δυνατό πλασέ και πετυχαίνει το 0-1. 

44' Φαλτσαριστό σουτ από τον Κοβάτσεβιτς, ο Σωτηρίου θα αποκρούσει στην αριστερή του γωνία. 

45+4' Τέλος του πρώτου ημιχρόνου, ο ΟΦΗ είναι μπροστά στο σκορ με 0-1. Χωρίς πολλές φάσεις και καλό ρυθμό το ματς, όμως έχει αρκετή... συζήτηση για την απόφαση του Παπαδόπουλου να μη μετρήσει το πέναλτι του Νέιρα (μετά από επικοινωνία με τον διαιτητή VAR, Σέζο). 

46' Εκκίνηση στο δεύτερο 45λεπτο. Δύο αλλαγές για τους γηπεδούχους, με τον Καρασαλίδη στη θέση του Σόσα και τον Φοσέ αντί του Τερκί. 

50' Κίτρινη κάρτα για τον Κουτρουμπή. 

52' Σουτ σουτ Φιγκεϊρέντο με το αριστερό πόδι από τα όρια της περιοχής, η μπάλα θα περάσει αρκετά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. 

64' Από μία κίτρινη σε Νέιρα και Μπαξεβανίδη. 

65' "Κλείνει" τις αλλαγές του ο Παράσχος, με τον Ντε Αμορίμ αντί του Τζουρίτσκοβιτς. 

67' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Μπράουν στη θέση του Βαζ. 

69' Φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ, κεφαλιά του Κάστρο μέσα σε ένα όμιλο παικτών, η μπάλα θα περάσει άουτ χωρίς ανησυχία για τον Σωτηρίου. 

74' Κίτρινη κάρτα στον Κάστρο, που έριξε στο χορτάρι τον Κοροβέση μακριά από τη μπάλα. 

76' Ο διαιτητής Παπαδόπουλος θα δείξει τώρα κίτρινη κάρτα και στον Σωτηρίου. 

82' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Φιγκεϊρέντο να αποφεύγει τον Λισγάρα μέσα στην περιοχή, όμως αστοχεί στο τετ-α-τετ με τον Αμπάντ από διαγώνια θέση. 

84' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 1-1: Σέντρα του Μπαξεβανίδη από δεξιά, ο Κασάδο θα κάνει συρτή σέντρα-σουτ και ο Φοσέ από κοντά πετυχαίνει το 1-1. 

86' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Ανέστη Νάστο στη θέση του Κουτρουμπή. 

87' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-2: Ωραία ανάπτυξη του ΟΦΗ στον κενό χώρο, ο Τσιλιανίδης για το Νέιρα και αυτός στην "καρδιά" της αντίπαλης περιοχής για τον Φιγκεϊρέντο, που με πλασέ σημειώνει το 1-2. 

90' Κίτρινη κάρτα για τον Μαρινάκη. 

92' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 2-2: Φάουλ του Εντουάρντο, κεφαλιά από τον Κάστρο, προβολή του Φοσέ για το 2-2. Ο Παπαδόπουλος πάει να ελέγξει τη φάση στο μόνιτορ του VAR και δείχνει σέντρα, παρότι το ριπλέι δείχνει σπρώξιμο του Κάστρο στον Μαρινάκη. Ο ρέφερι από τη Μακεδονία, κάνει δεύτερο ολέθριο λάθος και αδικεί τον ΟΦΗ. 

96' Ο Μπράουν θα μπει στην περιοχή, όμως ο Αμπάντ θα προλάβει τον ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και μπλοκάρει σταθερά. 

Τέλος του αγώνα, 2-2 το αποτέλεσμα. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έχει παίξει αρνητικό ρόλο στη ροή του αγώνα, με κομβικές λάθος αποφάσεις που αδίκησαν τον ΟΦΗ. 

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σόσα (46' Καρασαλίδης), Κοβάτσεβιτς, Τερκί (46' Φοσέ), Εντουάρντο, Τζουρίτσκοβιτς (65' Ντε Αμορίμ), Μπαριέντος, Κάστρο.

ΟΦΗ (Περικλής Παπαπαναγής): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Κουτρουμπής (86' λ.τ. Νάστος), Γιαννούλης, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ (67' Μπράουν), Φιγκεϊρέντο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News