Ο Άρης νίκησε 1-0 την Ξάνθη και ανέβηκε στην 5η θέση

Ποδόσφαιρο
Ο Άρης νίκησε 1-0 την Ξάνθη και ανέβηκε στην 5η θέση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπρούνο Γκάμα πέτυχε το νικητήριο τέρμα με πέναλτι

Καθοριστική νίκη στη «μάχη» των πλέι-οφ για τον Άρη, που επικράτησε 1-0 της Ξάνθης για την 20η αγωνιστική της Super League 1.

Οι Θεσσαλονικείς ανέβηκαν στην 5η θέση, με τον ΟΦΗ να είναι πλέον 6ος στον πίνακα.

Ο Άρης ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά, με την Ξάνθη να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο κι ενώ έκλεισε καλά τους χώρους μπροστά από την εστία της.

Οι «κίτρινοι» επιχείρησαν να απειλήσουν, ωστόσο δεν είχαν τον τρόπο και τη φαντασία για να ξεκλειδώσουν την αντίπαλη άμυνα. Οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος κατέληξαν στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα, τόσο στις κεφαλιές του Ρόουζ (14’) και του Δεληζήση (39’), όσο και στο σουτ του Μαντσίνι έξω από την περιοχή (35’).

Από την άλλη, οι Ακρίτες είχαν την πρώτη τελική τους στο 41’, με τον Κάστρο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, ωστόσο να αστοχεί. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε, με τους Θεσσαλονικείς να βγάζουν περισσότερη ενέργεια και διάθεση να φτιάξουν φάσεις. Στο 47’, ο Γκάμα απείλησε τους φιλοξενούμενους με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, το οποίο όμως κατέληξε άουτ.

Η υπεροχή του Άρη καρποφόρησε στο 58’, με τον Φετφατζίδη να κάνει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σάσα, ο οποίος ανατράπηκε στη μικρή περιοχή από τον Μπαξεβανίδη, με τον Φωτιάδη να δείχνει την «άσπρη βούλα»: ο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» και άνοιξε το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» άγγιξαν το 2-0, με τον Φετφατζίδη να μπαίνει επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Από την άλλη, η Ξάνθη προσπάθησε να ισορροπήσει, ωστόσο δεν είχε τον τρόπο να γίνει απειλητική. Στο τελευταίο 10λεπτο, οι Θεσσαλονικείς βρήκαν περισσότερους χώρους και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να τελειώσουν το παιχνίδι.

Στο 82’, ο δραστήριος Φετφατζίδης μπήκε πάλι στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε σε σώματα αντιπάλων κι ενώ θα μπορούσε να πασάρει σε ελεύθερο συμπαίκτη του. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ντιγκινί πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά στάθηκε άτυχος, καθώς η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Στην αντίπερα όχθη, οι Ακρίτες κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιάδη, που σφράγισε τη νίκη του Άρη (1-0).

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (54’ Ντιγκινί), Γκάμα, Λάρσον (85’ Μαρτίνες).

Ξάνθη (Παράσχος): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σόσα, Κοβάσεβιτς (81’ Ντε Αμορίμ), Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης (63’ Στάρτζεον), Κάστρο, Φοσέ (59’ Εντουάρντο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News