Φινάλε μετά από 4 ώρες στη συνάντηση των BIG-4

Ποδόσφαιρο
Φινάλε μετά από 4 ώρες στη συνάντηση των BIG-4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι ξένοι διαιτητές και νωρίτερα οι εκλογές της ΕΠΟ σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις

Περίπου 4 ώρες είχε διάρκεια η σύσκεψη των Big 4 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να είναι αυτός που αποχώρησε πρώτος στις 6.47μ.μ ενώ με απόσταση λεπτών ακολούθησαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Γιάννης Αλαφούζος! Λίγο αργότερα έφυγε ο Ιβάν Σαββίδης, καθώς και ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Μηνά Λυσσάνδρου.

Τα «αφεντικά» των 4 ΠΑΕ δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, κάτι που προφανώς θα συμφωνήθηκε εντός της αιθούσης, αφήνοντας για την δουλειά αυτή την Χούμπελ και τον Αυγενάκη. Η ουσία όσο αφορά τις πρώτες ειδήσεις που προκύπτουν είναι ότι πάμε σε ένα θερμό καλοκαίρι αφού οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2020, αλλά πιθανότατα τον Ιούλιο, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη για να υπάρχουν ακόμη περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα ματς πρωταθλήματος και ειδικά σε αυτά των πλέι οφ όπου θα κριθεί και ο τίτλος!

Στις δηλώσεις που έκανε ο Χέρμπερτ Χούμπελ, ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ ουσιαστικά ξεκαθάρισε πως οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα γίνουν νωρίτερα, ενώ τόνισε και την απόφαση για περισσότερους ξένους στα πλέι οφ: «Ήταν μια συνάντηση που έγινε μέσα καλό κλίμα. Ακόμη καλύτερα από όσο περίμενα. Ειπώθηκαν και κάποια πράγματα που είναι μιας διαφορετικής κουλτούρας. Αποφασίσαμε να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές της ΕΠΟ. Κατά πάσα πιθανότατα τον Ιούνιο του 2020. Παράλληλα συμφωνήσαμε πως είναι σημαντικό να υπάρξουν περισσότερα παιχνίδια με ξένους διαιτητές, ειδικά στα πλέι οφ».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δήλωσε κατά την έξοδο του από την αίθουσα της συνάντησης: «Για 20 και πλέον χρόνια, συζητιόταν το θέμα της ανανέωσης των αθλητικών ομοσπονδιών. Κάτι που έγινε πράξη από τη σημερινή κυβέρνηση. Για πέντε και πλέον χρόνια γινόταν συζήτηση για μια συνύπαρξη σε ένα τραπέζι των παραγόντων των κορυφαίων ομάδων της χώρας. Αυτή έγινε με τη συνεργασία των κεντρικών στελεχών της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Τους ευχαριστώ γι' αυτό γιατί οι Έλληνες φίλαθλοι θέλουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο όποια ομάδα κι αν υποστηρίζουν. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε με συνέπεια και στόχο. Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή συνάντηση δεν έλυσε όλα τα προβλήματα, όμως έβαλε μια σειρά. Είμαι βέβαιος ότι αύριο θα επικυρωθούν όσα ειπώθηκαν σήμερα και θα πάμε παραπέρα. Η δουλειά δεν σταματά και σήμερα έγινε μια καλή αρχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News