Ολυμπιακός-Άρης 4-2: Με εμφατική νίκη, έμεινε μόνος πρώτος

Ποδόσφαιρο
Ολυμπιακός-Άρης 4-2: Με εμφατική νίκη, έμεινε μόνος πρώτος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χορταστικό σε γκολ το παιχνίδι στο Φάληρο...

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με το εμφατικό 4-2 τον Άρη και έμεινε πρώτος στη βαθμολογία της Super League...

H ομάδα του Πειραιά άνοιξε το σκορ στο 22' με το τέταρτο φετινό γκολ του Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος απέδειξε ξανά ότι γνωρίζει πώς να παίρνει θέση στην αντίπαλη περιοχή έπειτα από στατικές φάσεις. Εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Έμαν στην κεφαλιά του Σεμέδο και έγραψε το 1-0 με προβολή.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά του γνωστού εκτελεστή. Ο Ελ Αραμπί έφτασε στο 18ο γκολ με τα ερυθρόλευκα (14ο στο πρωτάθλημα), με προβολή ύστερα από τη δική του κεφαλιά που "έβγαλε" ο Έμαν. Παρότι είχε δώσει δικαιώματα στο πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός, μέσα σε τρία λεπτά βρήκε δύο γκολ εξαιτίας και του Αυστριακού γκολκίπερ που δεν ήταν σταθερός.

Ο Άρης βρήκε το γκολ στο πρώτο ημίχρονο και ξαναμπήκε στο ματς. Το πέτυχε ο Ροζ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια και κεφαλιά - πάσα του Βέλεθ. Ο Σα ήταν ανέφικτο να κρατήσει την εστία απαραβίαστη. Στο 43' ο Ιντέγε τραυματίστηκε και η επιστροφή του στο "Γ. Καραϊσκάκης" έπειτα από 761 μέρες ολοκληρώθηκε άδοξα.

Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να σημειώσουν και τρίτο γκολ, κόβωντας έτσι τα... φτερά του Άρη. Η συνταγή... περίεργη. Κλασικά με ασίστ Βαλμπουενά, αλλά με τέρμα του Ομάρ, που έβρισκε για πρώτη δίχτυα φέτος. Ο Νορβηγός εκμεταλλεύτηκε τη φοβερή μπαλιά του Γάλλου, πέρασε τον Κόρχουτ και "εκτέλεσε" τον Έμαν με σουτ με το αριστερό πόδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά με σκοπό να κυριαρχήσει και να σημειώσει τέταρτο γκολ. Μασούρας και Ελ Αραμπί απείλησαν τον Έμαν, ώσπου στο 61' ο Βαλμπουενά ανατράπηκε στην περιοχή από τον Βέλεθ. Ο Γάλλος στο 64' έκανε το 4-1 και έφτασε τα οκτώ γκολ με τα "ερυθρόλευκα", όλα από την άσπρη βούλα.

Αυτή μάλιστα ήταν η τέταρτη φορά που είχε και γκολ και ασίστ σε ένα ματς. Στο 72' ο Ροζ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, αλλά μετά τη χρήση VAR, το τέρμα ακυρώθηκε.

Το 4-2 ήρθε τελικά για τον Άρη στο 82'. Ο Ντιγκινί που είχε αντικαταστήσει τον Ιντέγε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου αξιοποίησε την πάσα του Λάρσον και με διαγώνιο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (69’ Λοβέρα), Γκιγιέρμε (84’ Λάζαρος), Μασούρας, Ελ Αραμπί (80’ Σουντανί).

‘Αρης (Μίχαελ Ένινγκ): Εμαν, Κόρχουτ, Βέλεθ (65’ Σόουζα), Δεληζήσης, Ρόουζ, Μπα, Ματίγια, Μαντσίνι, Λάρσον, Φετφατζίδης (63’ Μαρτίνες), Ιντέγε (45’ Ντιγκινί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News