ΟΦΗ: Στη Νέα Σμύρνη θέλει να σπάσει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων!

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Στη Νέα Σμύρνη θέλει να σπάσει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Σίμος θα επαναφέρει σήμερα παίκτες που πήραν ανάσες στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ...

Ό,τι έχει καταφέρει φέτος ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα έχει έρθει μέσω του «Γεντί Κουλέ». Από τη στιγμή όμως που χάθηκε και η εντός έδρας ισορροπία, άρχισε και η βαθμολογική οπισθοχώρηση. Ο ΟΦΗ έχει στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος μία ισοπαλία και τρεις ήττες και γι’ αυτό το αποψινό (19:30-Novasports) παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι κομβικό!

Βέβαια το τελευταίο διάστημα τα παιχνίδια είναι συνεχή ενώ και η ομάδα του Νίκκι Παπαβασιλείου παλεύει και «καίγεται» για βαθμούς. Έτσι αυξάνεται κατακόρυφα ο βαθμός δυσκολίας. Στον ΟΦΗ όμως είναι αποφασισμένοι να σπάσουν και την… κατάρα των εκτός έδρας αγώνων που τους θέλει χωρίς βαθμό εκτός έδρας εδώ και 4,5 μήνες, καθώς τελευταία φορά που είχε χαμογελάσει εκτός Ηρακλείου ήταν στις 31 Αυγούστου, στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Το θετικό είναι ότι ο Γιώργος Σίμος μπόρεσε και έδωσε ανάσες σε αρκετούς παίκτες στην ρεβάνς που έγινε την Τετάρτη στην Τούμπα, με τους Τσιλιανίδη, Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο, Σωτηρίου να επιστρέφουν στα βασικά του πλάνα. Απών από την σημερινή μάχη θα είναι αντίθετα ο Νέιρα, έχοντας δηλωθεί να εκτίσει την τιμωρία λόγω κίτρινων καρτών ενώ μένει εκτός και ο τραυματίας Ναμπί. Tην αποστολή αποτελούν οι Σωτηρίου, Γουάλι, Δερμιτζάκης, Μπράουν, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Κουτρουμπής, Νάστος, Μεγιάσο, Στάικος, Φερέιρα, Σεμέντο, Τσιλιανίδης, Βαζ, Φιγκεϊρέντο, Μάνος, Νοικοκυράκης και Σουρνάκης, με τους δύο νεαρούς να υπολογίζονται για ένα ακόμη παιχνίδι από τον Γιώργο Σίμο.

                                   «Για νίκη όπου παίζουμε»

Ο συνεργάτης του στην τεχνική ηγεσία, ο Περικλής Παπαπαναγής, μίλησε στο επίσημο κανάλι του ΟΦΗ, τονίζοντας ότι η ομάδα πάει για τη νίκη σε οποιοδήποτε γήπεδο κι αν αγωνίζονται: «Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την πραγματικότητα ότι η ομάδα εκτός έδρας έχει φτωχή συγκομιδή βαθμών. Είναι ένας λόγος ανησυχίας, αλλά νομίζω ότι είναι διαχειρίσιμα τα πράγματα από την πλευρά της ομάδας μας οπότε πηγαίνουμε και σε ένα παιχνίδι που έτσι κι αλλιώς ανεξαρτήτου τελικού αποτελέσματος η ομάδα μας πάει για τη νίκη σε οποιοδήποτε γήπεδο αγωνίζεται. Η ομάδα είναι σε μία διαδικασία χτισίματος οπότε υπάρχει υπομονή σε όλο το οικοδόμημα».

Επίσης ο κ. Παπαπαναγής μίλησε για τον θάνατο της Ρενάτας, της φιλάθλου του Πανιωνίου η οποία ένωσε όλες τις ομάδες, αλλά και στο κρούσμα ρατσισμού που έλαβε χώρα στην Super League και στο παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Άρη. «Το ποδόσφαιρο υπάρχει, αλλά η ζωή είναι πάνω από αυτό. Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της Ρενάτας, της αγαπητής φιλάθλου του Πανιωνίου Είναι άξιο μνείας το ότι μέσα από αυτό τραγικό συμβάν έχουν ενωθεί πάρα πολλά σωματεία. Όσον αφορά τα περιστατικά ρατσιστικής, λεκτικής ή σωματικής βίας είναι κατακριτέα. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κατακρίνουμε τη ρατσιστική συμπεριφορά μεμονωμένων φιλάθλων κι είναι ένας ακόμη λόγος να ενωθούν οι ομάδες για μία καλύτερη κοινωνία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News