Ποδόσφαιρο

Κύπελλο: Ζήτησε VAR και πληρώνει το κόστος ο Παναθηναϊκός

Επιστολή από τους «πράσινους» σε ΕΠΟ και ΚΕΔ για το θέμα του VAR

Με επιστολή στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ ο Παναθηναϊκός ζήτησε να υπάρχει VAR στους αγώνες της ομάδας από τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρι όπου φθάσει στη

διοργάνωση. Μάλιστα οι πράσινοι είναι διατεθειμένου να καλύψουν τα έξοδα χρήσης της τεχνολογίας τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας ματς.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα η νέα τεχνολογία δεν εφαρμόζεται στα ματς του Κυπέλλου Ελλάδας, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα.

Από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με την εταιρεία που έχει αναλάβει να “τρέξει” την υπηρεσία στην Ελλάδα, προβλέπεται η χρήση του VAR μόνο στον τελικό του Κυπέλλου. Και αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό, καθώς δεν μπορεί να γίνει εξ’ αρχής πρόβλεψη ώστε να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία και στις προηγούμενες φάσεις της διοργάνωσης, από τη στιγμή που υπάρχει η πιθανότητα να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά ομάδα από μικρότερη κατηγορία.

Πλέον, με δεδομένο ότι και οι 8 ομάδες των προημιτελικών έχουν πιστοποιημένα γήπεδα, είναι απόλυτα εφικτή η χρήση του VAR. Για να συμβεί κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει οι ομάδες να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην ΕΠΟ (αλλά και την ΚΕΔ να προβλεφθούν στους ορισμούς και VARίστες διαιτητές), ενώ θα πρέπει η γηπεδούχος ομάδα κάθε αναμέτρησης να αναλάβει το κόστος, το οποίο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ. Προφανώς και δεν πρόκειται για απαγορευτικό ποσό και η λογική λέει πως από τη στιγμή που οι ομάδες δεδομένα επιθυμούν να αυτοπροστατευθούν (ειδικά στο κύπελλο που από ένα λάθος γκολ μπορεί να κριθεί μια πρόκριση), τότε θα προχωρήσουν στο σχετικό αίτημα δίχως δεύτερη σκέψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια