Ποδόσφαιρο

Επιστολή-καταγγελία από Τζώρτζογλου για τον τελικό UEFA Europa Conference League

«Καυτά» ερωτήματα από τον πρόεδρο της ηρακλειώτικης Ένωσης

Στην «επίθεση» περνάει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου με φόντο τον τελικό UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023.

Με επιστολή-καταγγελία προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο,τον Εκτελεστικό Γραμματέα, Αλέξη Δέδε, τους Χέρμπερτ Χούμπελ και Πέτρ Φούσεκ και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (επίσης κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη), παραθέτει μια σειρά από «καυτά» ερωτήματα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ενώ η ΕΠΣΗ έχει οριστεί ως αρμόδια να «τρέξει» τις διαδικασίες για τον τελικό που διεκδικεί το Ηράκλειο, γίνονται πράγματα που δε συμμετέχει.

Επίσης, ζητά εξηγήσεις για τον ρόλο της ηρακλειώτικης Ένωσης, από τι στιγμή που πραγματοποιούνται συναντήσεις από άλλους φορείς.

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο

Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Αλέξη Δέδε

κ. Χέρμπερτ Χούμπελ

κ. Πετρ Φούσεκ

Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

 

Κύριε Πρόεδρε

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την 1η επίσημη συνάντηση της Ομάδας Εργασίας για τον φάκελο υποψηφιότητας του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023.

Σε αυτή την συνάντηση και δια του Εκτελεστικού Γραμματέα κ. Αλέξη Δέδε, παρουσία του προέδρου της ΕΠΣΗ κ. Νίκου Τζώρτζογλου, η ΕΠΣΗ είχε οριστεί από την Ομοσπονδία ως κατεξοχήν υπεύθυνη και αρμόδια για το φάκελο και θα είχε άμεση συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς, ενώ είχε δοθεί ως καταλυτική ημερομηνία η 20η Φεβρουαρίου 2020, που έχετε θέσει για να είναι έτοιμος ο φάκελος.

Με λύπη μας αλλά και απορία παρατηρούμε ότι άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την Ένωσή μας, αλλά κυρίως στερούνται των βασικών γνώσεων που απαιτούνται, να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους των υποψήφιων για τον φάκελο προπονητηρίων, προκειμένου να πάρουν στοιχεία και να συμπληρώσουν τον φάκελο.

Επίσης πληροφορούμαστε από επίσημες ανακοινώσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού αλλά και από τα ΜΜΕ για αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο στην Αθήνα όσο και στο Ηράκλειο, σχετικές με τον φάκελο διεκδίκησης UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023, χωρίς σε καμία από αυτές να υπάρχει παρουσία της ΕΠΣΗ, ούτε καν ενημέρωση…

Κύριε πρόεδρε, σας υπενθυμίζουμε ότι αντίθετα από τις μέχρι τώρα ενέργειες σας είναι αυτά που ορίζουν ρητά και κατηγορηματικά το καταστατικά της FIFA και της ΕΠΟ στο καταστατικό άρθρο 2 παράγ. 1 και εδάφια ζ-η-θ...

Εάν κρίνεται ότι η εμπειρία των στελεχών της Ένωσης μας σε υψηλές διοργανώσεις που με απόλυτη επιτυχία είχε αναλάβει και είχε φέρει σε πέρας  στο παρελθόν, σας είναι περιττή, ειλικρινά λυπούμαστε...

Εάν πάλι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται εν αγνοία σας από άλλους θεσμικούς φορείς, θα σας παρακαλούσαμε, όπως έχετε υποχρέωση, να μας ενημερώσετε...

Η διεκδίκηση του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023 για το Ηράκλειο, το νησί μας, αλλά και την χώρα μας γενικότερα, δεν συνάδει με τις μέχρι σήμερα δράσεις από άτομα εκ των οποίων τα περισσότερα δεν έχουν καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, ούτε την εμπειρία, ούτε την ελάχιστη γνώση και αμφιβάλουμε και εάν κάποιοι από αυτούς έχουν και το μεράκι και την θέληση που είναι απαραίτητα στοιχεία σε μια τόσο σπουδαία και σημαντική προσπάθεια...

Για μια τόσο σπουδαία πρωτοβουλία απαιτείται η συλλογική προσπάθεια της ΕΠΟ, της ΕΠΣΗ, του Υπουργείου, των τοπικών και άλλων εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα δεν μπορεί να αγνοείται παντελώς η τοπική Ένωση.

Κλείνοντας για άλλη μια φορά θέλουμε να θίξουμε το θέμα του Παγκρητίου Σταδίου και τις απαιτούμενες εργασίες, ιδιαίτερα σχετικά με το στέγαστρο. Εδώ και ένα χρόνο έχετε αποφασίσει ότι το Παγκρήτιο θα αποτελεί την έδρα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών και παρατηρούμε με απορία να μην γίνεται καμία ενέργεια σε αυτό το ζήτημα αλλά σας απασχολεί αποκλειστικά η διεκδίκηση του UEFA Europa Conference League Finals 2022 –2023 και όχι η υλοποίηση της απόφασής σας για την Εθνική μας ομάδα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια