Ο ΠΑΟΚ νίκησε (1-0) την ΑΕΚ από την άσπρη βούλα

Ποδόσφαιρο
Ο ΠΑΟΚ νίκησε (1-0) την ΑΕΚ από την άσπρη βούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκόρερ ο Βιερίνια-Διαμαρτύρεται για τη διαιτησία η Ένωση που τέλειωσε το παιχνίδι με εννιά ποδοσφαιριστές...

O ΠΑΟΚ κέρδισε (1-0) την ΑΕΚ στην Τούμπα με πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Βιερίνια..

Έτσι ήρθε η φάση του 54’ στην οποία ο Χουλτ δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Λημνιό, που έβγαλε την σέντρα, ο Σφιντέρσκι έκανε την κίνηση φορ, γυρίζοντας το κορμί του (υπάρχει φάουλ στον Βράνιες στην υποδοχή της μπάλας), ο Μπάρκας έκανε μια σπουδαία επέμβαση και ο Βιεϊρίνια παίρνει το ριμπάουντ με τον συμπατριώτη του να τον τραβά ανόητα και να παραχωρεί το πέναλτι που αξιοποίησε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για ν’ ανοίξει το σκορ.

Αμέσως μετά η ΑΕΚ θα χάσει την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, αφού ο Λιβάια θα κατεβάσει έξοχα την μπάλα, θα περάσει στον Μάνταλο που κινήθηκε σε θέση φορ και ο αρχηγός της Ένωσης λίγο μέσα από το πέναλτι θα σουτάρει στο δοκάρι. Στο 80’ η ΑΕΚ θ’ αγγίξει ξανά την ισοφάριση με τον Ολιβέιρα να παίρνει την διαγώνια πάσα του Μάνταλου προς τα αριστερά, αλλά ο Πορτογάλος σούταρε χωρίς καλή ισορροπία για να αποκρούσει ο Ζίβκοβιτς.

Η ΑΕΚ κέρδισε τρία απανωτά κόρνερ, πολιόρκησε για ένα τετράλεπτο τα καρέ του ΠΑΟΚ, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει σε ολοκληρωμένη προσπάθεια, ωστόσο ζήτησε πέναλτι στο 85΄για χέρι του Βαρέλα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε με τον Λημνιό να βρίσκει χώρο στο 87’ για να φτάσει σε τετ-α-τετ και τον Μπάρκα ν’ αποκρούει. Όπως είχε βρει ανοικτή πλέον την Ένωση, ο ΠΑΟΚ, από ένα λάθος του Μπακάκη, έβγαλε την κόντρα επίθεση με τον Πέλκα να πασάρει στον Άκπομ που ανατράπηκε εκτός περιοχής και ο Χουλτ σωστά αποβλήθηκε. Ο Λιβάια λίγο αργότερα θα πάρει πολύ αυστηρά δεύτερη κίτρινη (τη δέχτηκε πέφτοντας για κεφαλιά-ψαράκι) και η Ένωση θα τέλειωσε το ντέρμπι με εννιά παίκτες.

ΠΑΟΚ (4-4-1-1): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (74’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87΄Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (74’ Άκπομ)

ΑΕΚ (4-3-3): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (64’ Ολιβέιρα), Κρίστιτσιτς, Βέρντε (83’ Γιακουμάκης), Μάνταλος, Λιβάια

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News