default-image

Ανατροπή στην… ανατροπή: Πρόκριση για την Ατλέτικο Μαδρίτης, 3-2 τη Μπαρτσελόνα

Ποδόσφαιρο
Ανατροπή στην… ανατροπή: Πρόκριση για την Ατλέτικο Μαδρίτης, 3-2 τη Μπαρτσελόνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης η ομάδα του Σιμεόνε

Η Ατλέτικο Μαδρίτης φώναξε δυναμικά «παρών» και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ, με απίστευτη ανατροπή κόντρα στην Μπαρτσελόνα νικώντας 3-2.

Στη Σαουδική Αραβία που αποφασίστηκε να γίνει το άτυπο ισπανικό Final-Four, η ομάδα του Σιμεόνε ήταν εντυπωσιακή και στον τελικό θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ήταν αργή στην ανάπτυξή της και αυτό διευκόλυνε το έργο της Ατλέτικο, με τον Ντιέγκο Σιμεόνε να φορτώνει τον άξονα και να κλείνει όλες τις διόδους προς την εστία του Ατλέτικο.

Το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 20λεπτο, με τη συνέχεια όμως να βρίσκει τους Καταλανούς να ανεβάζουν στροφές και ταχύτητα και να γίνονται πολύ πιο επικίνδυνοι για τον Όμπλακ, την ώρα που οι Μαδριλένοι έπαιζαν παθητικά και δεν έδειχναν την παραμικρή διάθεση να βγουν από το καβούκι τους.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 22', με τον Μέσι να συνδυάζεται με τον Άλμπα και να βγαίνει απέναντι στον Όμπλακ, με τον Σλοβένο κίπερ της Ατλέτικο να αποκρούει με το αριστερό του πόδι το δυνατό διαγώνιο σουτ του Αργεντινού με το αριστερό.

Η Ατλέτικο προσπάθησε να απειλήσει με τη σειρά της με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ερέρα στο 32', με τη μπάλα να σταματάει όμως πάνω στις γροθιές του Νέτο, για να έρθει στο 34' νέα απειλή από τους Καταλανούς: κόρνερ ο Μέσι, πρώτη κεφαλιά ο Γκριεζμάν και δεύτερη κεφαλιά από τον Σάβιτς που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ πριν η μπάλα έφτανε στον Σουάρες!

Στο 40' ο Όμπλακ νίκησε τον Γκριεζμάν σε τετ α τετ που είχε με τον Γάλλο (του έκλεισε το οπτικό πεδίο και απέκρουσε) και στο 41' σταμάτησε το σουτ στην κίνηση του Σουάρες, για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο χωρίς γκολ αλλά με την Μπαρτσελόνα σε θέση οδηγού μετά το 20'.

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και οι αριθμοί του πρώτου 45λεπτου, με την Μπαρτσελόνα να υπερτεί εμφατικά σε τελικές προσπάθειες (8-2, 3-2 εντός εστίας), κατοχή μπάλας (75% - 25%) και συνολικές πάσες (354 - 97) και την Ατλέτικο να παίζει φουλ αμυντικά και να μην τολμάει να βγει μπροστά για να εκθέσει τις αρκετές αμυντικές αδυναμίες που έχει φέτος η πρωτοπόρος της La Liga.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νέτο, Ουμτιτί, Πικέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Βιδάλ, Μπουσκέτς (84’ Ράκιτιτς), Ντε Γιονγκ (88’ Φατί), Μέσι, Γκριεζμάν, Λουίς Σουάρες

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγο Σιμεόνε): Ομπλάκ, Φελίπε, Σάβιτς, Λόντι (67’ Βιτόλο), Τρίπιερ, Παρτέι, Ερέρα (46’ Κόκε, 72’ Γιορέντε), Σαούλ, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ, Μοράτα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News