Κύπελλο Ελλάδος: Ο Ολυμπιακός πέρασε από σήμερα (0-2) την Καλαμάτα

Ποδόσφαιρο
Κύπελλο Ελλάδος: Ο Ολυμπιακός πέρασε από σήμερα (0-2) την Καλαμάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αρκετές αλλαγές οι "ερυθρόλευκοι"...

O Ολυμπιακός πέρασε από την Καλαμάτα (0-2) και στην ουσία κλείδωσε την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή τους, με τον Πέδρο Μαρτίνς να δίνει χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς και να παρατάσσει την ομάδα του με 3 στόπερ!

Ραντζέλοβιτς (6’) και Χριστοδουλόπουλος (53’) τα δύο τέρματα των φιλοξενούμενων, που ήλεγξαν το ρυθμό του αγώνα, αν και απειλήθηκαν σε 2-3 περιπτώσεις.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή στιγμή του, με τον Ραντζέλοβιτς να ανοίγει το σκορ στο 6’, σε μια φάση που απέδειξε την εκτελεστική του δεινότητα αφού σούταρε με τη μία από δύσκολη γωνία και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Στεφανάκου.

Από ‘κει και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, δίχως ωστόσο να βρουν φάσεις για γκολ. Στο 16’, ο Ράκιτς βρέθηκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο Αλέν του έκλεισε το οπτικό πεδίο και δεν του επέτρεψε να εκτελέσει.

Στο 24’, οι γηπεδούχοι απείλησαν, με τον Ράκιτς να παίρνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Αλέν. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες είχαν τη δική τους καλή στιγμή, με τον Γκασπάρ να σουτάρει με δύναμη μέσα από την περιοχή, ωστόσο έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 36’, η ομάδα της Μεσσηνίας άγγιξε την ισοφάριση, με τον Ράκιτς να παίρνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν έβαλε σωστά το κορμί του και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 39’ με την κεφαλιά του Γκερέρο που έφυγε άουτ.

Η Καλαμάτα είχε μία ακόμα καλή στιγμή, στο 43’ με τον Στεργίδη να σουτάρει έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να ελέγχουν απόλυτα το ρυθμό (72%-28% κατοχή μπάλας) και να προηγούνται 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ευκαιρία για τους Μεσσήνιους, με τον Νατσιόπουλο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Αλέν ήταν σε καλή θέση και έδιωξε σε κόρνερ (47’). Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μεριά εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια θέση, αλλά ο Στεφανάκος έδιωξε.

Στο 53’, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Λοβέρα να βγάζει εξαιρετική μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, όπου βρήκε τον Χριστοδουλόπουλο, που έκανε το 0-2 με προβολή.

Από ‘κει και πέρα, οι παίκτες του Μαρτίνς έριξαν στροφές, ενώ έπεσε αρκετά και ο ρυθμός του αγώνα. Η επόμενη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 68’, με τον Κούτρη να γυρίζει στην περιοχή, όπου βρήκε τον Γκερέρο, ο οποίος εκτέλεσε με τη μία, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ραντζέλοβιτς απείλησε με σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Στεφανάκος έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του. Στο 88’, ο γκολκίπερ της Καλαμάτας είπε «όχι» και στον Γκερέρο, που σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικά, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο άνετο 2-0 επί της μαχητικής Καλαμάτας.

Καλαμάτα (Βούζας): Στεφανάκος - Τόλι, Τριποτσέρης, Χριστοφιλέας, Κωνσταντινόπουλος - Μπάμπης, Οσμάναγκιτς (64’ Ζαχαρόπουλος), Στεργίδης, Ηλιόπουλος – Νατσιόπουλος (71’ Αλεξόπουλος) - Ράκιτς (66’ Κουιρουκίδης)

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Αλέν – Σισέ, Παπαδόπουλος (64’ Μάρκοβιτς), Μεριά – Γκασπάρ, Μπενζιά (80’ Μπέλιτς), Λοβέρα, Κούτρης – Ραντζέλοβιτς, Χριστοδουλόπουλος (73’ Ξενιτίδης) - Γκερέρο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News