Ποδόσφαιρο

ΕΠΣΗ: Οι χρυσές γενιές της Μικτής… βγάζουν και διεθνείς

Ο Παπαδάκης γίνεται ο 4ος παίκτης που καλείται σε εθνικό συγκρότημα μετά από Κουτεντάκη, Σμπώκο και Ψιμόπουλο

Η προηγούμενη τριετία έχει χαρακτηριστεί από μεγάλες επιτυχίες για τις Μικτές Ομάδες της ΕΠΣΗ. Τεράστιες πορείες μέσα από σκληρή δουλειά για τα ταλέντα του Ηρακλείου, που κατάφεραν τέσσερις φορές να φτάσουν στους τελικούς του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.

 

Τρεις τελικούς κατέγραψε η Μικτή Νέων το 2017, το 2018 και το 2019 και έναν τελικό η Μικτή Παίδων το 2017, φτάνοντας ωστόσο ως τις οκτώ καλύτερες Ενώσεις της Ελλάδας τις δύο χρονιές που ακολούθησαν. Πραγματικά οι γενιές αυτές είναι χρυσές και φαίνεται ότι έρχονται στο άμεσο μέλλον και άλλες επιτυχίες για τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του Ηρακλείου που συνεχίζουν να δουλεύουν σε υψηλό επίπεδο.

Και μέσα από την πορεία των Μικτών και ασφαλώς μέσα από την καθημερινή προσπάθεια στους συλλόγους όπου ανήκουν, έρχονται και οι κλήσεις που μας γεμίζουν υπερηφάνεια, οι κλήσεις δικαίωσης για αυτά τα παιδιά.

Αναφερόμαστε στην παρουσία των παικτών από το Ηράκλειο στα εθνικά μας συγκροτήματα και η πιο πρόσφατη κλήση, αυτή του Μανόλη Παπαδάκη στην Κ19 του ΟΦΗ, συμπλήρωσε ένα πολύ δυνατό καρέ!

Σήμερα παρουσιάζουμε μία φωτογραφία από την Μικτή Νέων ΕΠΣΗ όπως παρατάχτηκε στον τελικό του 2018 με αντίπαλο την Μακεδονία στο γήπεδο Βάρης. Από εκείνη την ομάδα τέσσερα μέλη έχουν κληθεί στις Εθνικές Ομάδες. Οι Νίκος Ψιμόπουλος, Μάνος Σμπώκος και Τίτος Κουτεντάκης έχουν ήδη αγωνιστεί σε επίσημα παιχνίδια με την Εθνική U17 και τώρα έρχεται να προστεθεί και η κλήση του Παπαδάκη στην Εθνική U18. Μάλιστα αξίζει η επισήμανση ότι οι τρεις πρώτοι ήταν με την Μικτή Παίδων και στον τελικό του 2017 ενώ ο «Ψίμο» ήταν κάτω από τα γκολπόστ της Μικτής και στον τελικό του 2019.

Βέβαια και άλλα παιδιά που έχουν διακριθεί μέσω των Μικτών ΕΠΣΗ τα τελευταία χρόνια έχουν φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, επιβεβαιώνοντας ότι τα ταλέντα μας βρίσκονται σε σωστό δρόμο...

Πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη δικαίωση και για τα παιδιά αλλά και για τις Μικτές ΕΠΣΗ, όπου πάνω από ένα αποτέλεσμα και έναν ή δύο χαμένους τελικούς, μετράει αυτό το πλούσιο και καθημερινό ταξίδι μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου, οι μεγάλες θυσίες και η καθημερινή προσπάθεια μέχρι την ύψιστη τιμή… Την τιμή του να φοράς το εθνόσημο στο στήθος σου…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια