Άνετα στους «16»: Έκανε το καθήκον του ο ΟΦΗ, 4-0 την Καβάλα

Ποδόσφαιρο
Άνετα στους «16»: Έκανε το καθήκον του ο ΟΦΗ, 4-0 την Καβάλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκριση στην επόμενη φάση για την ομάδα του Ηρακλείου

Το… εισιτήριο για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο ΟΦΗ, που επικράτησε 4-0 της Καβάλας και ανέτρεψε το σκορ του πρώτου αγώνα.

Η ομάδα του Ηρακλείου παρουσιάστηκε σοβαρή και επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που τη συνόδευε, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες.

Το γκολ του Τσιλιανίδη στο πρώτο ημίχρονο (39’) έδιωξε το όποιο άγχος και στην επανάληψη ο Νέιρα με δύο προσωπικά γκολ (51’, 55’) μέσα σε τέσσερα λεπτά, έφερε το σκορ πρόκρισης. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φιγκεϊρέντο ακριβώς στο 90’ με το τελικό 4-0.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Κουτρουμπής (83' λ.τ. Σακόρ), Γιαννούλης (72' Νάστος), Κοροβέσης, Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Φερέιρα (55' Ντίνας), Σεμέντο, Φιγκεϊρέντο.

ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Δημιζάς, Καζαντζίδης, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Μαρκόπουλος, Κέρθι, Βόσαχλικ (60' Παπαδόπουλος), Ορφανίδης (70' Καθάριος), Μαϊδάνος (56' Αρναούτογλου), Κουτσούμπας, Χαντί.

Το «φιλμ» του αγώνα

1' Ξεκίνησε το παιχνίδι στο "Γεντί Κουλέ".

18' Πρώτη καλή στιγμή για τον ΟΦΗ. Σέντρα του Φερέιρα από δεξιά, σουτ στην κίνηση από τον Φιγκεϊρέντο και ο Δημιζάς θα μπλοκάρει σταθερά.

19' Ευκαιρία με τον Σεμέντο, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ κοντά στο κάθετο δοκάρι.

26' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ, με τον Τσιλιανίδη να γυρίζει τη μπάλα από δεξιά, ο Σεμέντο κάνει το πλασέ από το ύψος του πέναλτι, όμως οι αμυντικοί της Καβάλας διώχνουν σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας. 

29' Ο Τσιλιανίδης πέφτει στην περιοχή μετά τη "μονομαχία" με τον Μαϊδάνο και διαμαρτύρεται προς τον διαιτητή Κουμπαράκη. 

38' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 1-0: Ο Τσιλιανίδης θα σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

42' Ο Μαρκόπουλος θα βγει επικίνδυνα μέσα στην περιοχή, με τον Μπράουν να τον καταδιώκει να και να τον ανακόπτει. Διαμαρτύρονται για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι.

45' Μακρινό σουτ του Στάικου, αρκετά άστοχο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, 1-0 μπροστά ο ΟΦΗ και η επανάληψη αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. 

46' Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο. 

47' Ευκαιρία για την ομάδα του Ηρακλείου, με την κάθετη πάσα του Τσιλιανίδη για τον Φιγκεϊρέντο, που θα περάσει τον Δημιζά, αλλά δε θα μπορέσει να πλασάρει, καθώς έπεσε στο χορτάρι. 

51' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 2-0: Ο Νέιρα θα κάνει το σουτ από τα όρια της περιοχής, η μπάλα θα κοντράρει σε αμυντικό της Καβάλας και καταλήξει στο βάθος της εστίας για το 2-0.

55' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 3-0: Η ομάδα του Ηρακλείου φτάνει σε σκορ πρόκρισης, με το Νέιρα να σκοράρει ξανά με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή για το 3-0. 

55' Πρώτη αλλαγή για τον ΟΦΗ, με τον Θανάση Ντίνα στη θέση του Φερέιρα.

56' Αλλαγή και από τους φιλοξενούμενους, ο Αρναούτογλου στο ματς αντί του Μαϊδάνου. 

60' Σουτ του Νέιρα εκτός περιοχής, δε θα βρει στόχο.

60' Δεύτερη κίνηση από τον Παύλο Δερμιτζάκη, στη θέση του Βόσαχλικ ο Παπαδόπουλος. 

70' Καθάριος στη θέση του Ορφανίδη, για την τελευταία αλλαγή της Καβάλας. 

72' Αλλαγή και για τον ΟΦΗ, ο Νάστος αντί του Γιαννούλη.

73' Φάουλ του Τσιλιανίδη από δεξιά, κεφαλιά του Κουτρουμπή στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα θα περάσει άουτ. 

75' Καλή στιγμή για την Καβάλα, που βρήκε χώρο στην περιοχή του ΟΦΗ, όμως το σουτ του Αρναούτογλου πέρασε πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

80' Κίτρινη κάρτα στον Γαβριηλίδη. 

82' Διαγώνιο σουτ του Ντίνα μέσα από την περιοχή, η μπάλα θα περάσει άουτ.  

83' Αναγκαστική αλλαγή για τον ΟΦΗ, ο Σακόρ στη θέση του Κουτρουμπή. 

89' Μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα, με τον Αρναούτογλου να βγαίνει μόνος απέναντι στον Γουάλι, που αποκρούει σωτήρια.

90' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΦΗ 4-0: Γρήγορη αντεπίθεση για τον ΟΦΗ, με τον Τσιλιανίδη να δίνει έτοιμο γκολ στον Φιγκεϊρέντο, που σε κενή εστία σημείωσε το 4-0.

Τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή Κουμπαράκη, νίκη πρόκριση για τον ΟΦΗ με 4-0.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News