Στην γιορτή της πόλης, ο Εργοτέλης πανηγύρισε για πρώτη φορά!

Ποδόσφαιρο
Στην γιορτή της πόλης, ο Εργοτέλης πανηγύρισε για πρώτη φορά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρίλερ στο Παγκρήτιο με τον Ροβίθη να δίνει τη λύση στις καθυστερήσεις (2-1) κόντρα στην Κέρκυρα...

Σε μια μέρα γιορτής για το Ηράκλειο, ανήμερα του Αγίου Μηνά, ο Εργοτέλης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Super League 2.

To παιχνίδι που έγινε σήμερα το απόγευμα στο Παγκρήτιο δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικό. Ωστόσο πρόσφερε συγκινήσεις και τον καλύτερο δυνατό επίλογο για την ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη. Ο Μανόλης Ροβίθης ήταν για μία ακόμα φορά ο ποδοσφαιριστής που έδωσε τη λύση για τους "κιτρινόμαυρους" και παράλληλα τους έδωσε αυτό που άξιζαν.

Ο Εργοτέλης ήταν καλύτερος από τους φιλοξενούμενους και στο πρώτο μέρος αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα με εξαίρεση μια καλή στιγμή  με τον Μανουσάκη στο 21'.

Και εκεί που στο δεύτερο μέρος χρειάστηκε η βοήθεια από τον πάγκο, ο Εργοτέλης την είχε. Ο Γιάννης Ταουσιάνης πέρασε στο παιχνίδι τους Ροβίθη και Μπαράτα αντί των Έφορντ και Μανουσάκη και αποδείχτηκαν πολύ σημαντικές αλλαγές (ειδικά ο πρώτος). Έτσι φτάνοντας στο 64' ήρθε το γκολ έπειτα από λάθος του Παγκράτη, με τον Κουατένγκ να βρίσκεται εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και να πετυχαίνει το 1-0.

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους που φάνηκαν να ελέγχουν τον ρυθμό και το παιχνίδι αλλά σε ανύποπτη φάση στο 89' σημειώθηκε ένα σπάνιο γκολ.  Με ένα βραζιλιάνικο τακουνάκι, ο Βουκελάτος πέτυχε το γκολ της χρονιάς λίγο πριν την εκπνοή και πέτυχε το 1-1. Θα έλεγε όμως κανείς πως ο Ροβίθης...ζήλεψε την ομορφιά αυτού του τέρματος και στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από σέντρα του Τσέλιου έπιασε μια εκπληκτική σε δύναμη γυριστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Παγκράτη για το τελικό 2-1...

Να σημειωθεί πως το πρώτο γκολ αφιερώθηκε στον Γιάννη Ιατρούδη, τον μεγάλο άτυχο της χρονιάς, με όλους τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν κρατώντας τη φανέλα του ενώ το δεύτερο ακολούθησε παραλήρημα χαράς αλλά και συγκίνησης αφού πολλοί ποδοσφαιριστές αλλά και μέλη του τεχνικού τιμ, πανηγύρισαν το ίδιο έξαλλα με τον σκόρερ Ροβίθη που έβγαλε τη φανέλα του...

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Προβυδάκης, Μπούσης, Μπατζιος, Γροντής (Μπουτσάκης 75') Spiriak, Bruce, Τσέλιος, Kwateng, Μανουσάκης (Ροβίθης 58') Efford (Barata 61')

ΚΕΡΚΥΡΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Παγκράτης, Πιαστόπουλος, Παναγιωτίδης (77' Κ. Γεωργακόπουλος), Τσιμπούκας, Αγιώτης, Κρητικός, Βασιλούδης, Βουκελάτος, Γεωργακόπουλος (86' Λεπενιώτης), Παυλής, Μίσκου 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News