Ξανά στο… ρετιρέ ο Ολυμπιακός, νίκη 2-0 επί του Ατρομήτου

Ποδόσφαιρο
Ξανά στο… ρετιρέ ο Ολυμπιακός, νίκη 2-0 επί του Ατρομήτου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Πειραιώτες είχαν ένα δίλεπτο… φωτιά, που «καθάρισαν» το παιχνίδι

Ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, ώστε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη επί του Ατρομήτου με 2-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν το «τρίποντο», που τους έφερε ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μπήκε δυνατά ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο και έκανε αυτό που ήθελε. Πίεσε τον Ατρόμητο, δημιούργησε ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε από τον Ατρόμητο, αλλά όλα αυτά χωρίς τον επιθυμητό στόχο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν τον Ατρόμητο σχεδόν στο μισό γήπεδο, απείλησαν τον Μέγιερι χωρίς όμως να φτάνουν στην επίτευξη κάποιου γκολ. Μένοντας έτσι οι δύο ομάδες στο 0-0.

Από την άλλη ο Ατρόμητος αρκέστηκε σε έναν παθητικό ρόλο. Έπαιξε σχεδόν και με τους έντεκα πίσω από το κέντρο. Προσπαθώντας να απειλήσει μόνο μα αντεπιθέσεις.

Στο 9′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία. Ωραία συνεργασία του Μπουχαλάκη με τον Τσιμίκα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε με το αριστερό αλλά έδιωξε με το πόδι ο Μέγιερι!

Η επόμενη φάση ήταν οκτώ λεπτά μετά. Όταν ο Ελ Αραμπί έκανε με τη μία την μπαλιά για τον Μασούρα. Μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ του με το δεξί και υπό την πίεση του Γκάλο ήταν κακό και η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Επίσης καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» ήταν και στο 35′. Εκτέλεση φάουλ του Τσιμίκα, η άμυνα των φιλοξενούμενων αδράνησε και ο Αβραάμ έκανε το πλασέ με τον Μέγιερι να διώχνει.

Ότι δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο, το έκανε μέσα σε δύο λεπτά στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης! Οι «ερυθρόλευκοι» στο 60′ και 62′ μπόρεσαν να σημειώσουν τα δύο γκολ που τους έδωσαν τη νίκη.

Τα οποία έδωσαν στην ομάδα του Πειραιά και την ασφάλεια όταν έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Αβραάμ με δεύτερη κίτρινη.

Σε αυτό βέβαια έπαιξε μεγάλο ρόλο και η αγωνιστική άνοδος του Ντανιέλ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος εξτρέμ των «ερυθρόλευκων» ήταν πιο δραστήριος. Και με μία του ενέργεια μπόρεσε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα της ομάδας του Περιστερίου.

Στο 60′ ήταν αυτός ο οποίος με ατομική του ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0!

Το 2-0 δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 62′ ο Ελ Αραμπί έκανε την ασίστ και ο Σουντανί με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 2-0!

Στο 67′ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Αβραάμ. Χρειάστηκε η ομάδα του Πειραιά κάποια λεπτά για να συνέλθει από το αριθμητικό μειονέκτημα. Με τον Ατρόμητο από την πλευρά του να μην το εκμεταλλεύεται.

Αντιθέτως μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, αλλά έμεινε το 2-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Αβραάμ, Σεμέδο, Τσιμίκας - Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε, Σουντανί (81' Γκερέρο), Μασούρας (56’ Λοβέρα), Ελ Αραμπί (70’ Μεριά).

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Γαρουφαλιάς, Χαρίσης, Νταβιώτης (70’ Νάτσος), Γιακουμάκης, Μανούσος (82' Ρόσα), Ταλόχα (76' Ενσικουλού).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News