Όταν ο Γκέραρντ έλεγε «Φάγαμε γκολ για το βιβλίο Γκίνες»!

Ποδόσφαιρο
Όταν ο Γκέραρντ έλεγε «Φάγαμε γκολ για το βιβλίο Γκίνες»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ή "Δεν υπήρχε ομάδα ΟΦΗ αλλά 11 παίχτες με τη φανέλα του ΟΦΗ"! -Με αφορμή την κρύα ήττα του ΟΦΗ στο κύπελο από την Καβάλα, οι μνήμες ...του Οδυσσέα Κορδελιού και ...του απίστευτου 7-2 από τον Ιωνικό του Όλεγκ Μπλαχίν. - Οι παραστάσεις που έχουμε από τον φετινό ΟΦΗ δεν αλλάζουν. Περιμένοντας τη συνέχεια...

Το 2-0 από την Καβάλα στο κύπελο, ηχεί βαρύ για τον ΟΦΗ που γνωρίζουμε διαρκώς φέτος από αγωνιστική σε αγωνιστική στο πρωτάθλημα.

Ανώμαλη προσγείωση στο "Ανθή Καραγιάννη" για τον ΟΦΗ από μια ομάδα δυο κατηγορίες κάτω. Η ήττα από την Καβάλα του Παύλου Δερμιτζάκη, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί με συνήθη σκεπτικά ή να στηριχτεί στις αλλαγές κατά 6/11 που ορθά για το κύπελλο επιχείρησε ο Γιώργος Σίμος.

Σίγουρα όμως μπορεί να κατανοηθεί από την ποδοσφαιρική εμπειρία.

Οι παλιότεροι θα θυμούνται εκείνο το βαρύ κι ασήκωτο 7-2 που είχε υποστεί για τον ίδιο θεσμό ο ΟΦΗ το 1996, από τον Ιωνικό του Όλεγκ Μπλαχίν στη Νεάπολη. Κι όμως ο ΟΦΗ είχε ομαδάρα και είχε βγει στην Ευρώπη από την τρίτη θέση, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο. Ο Νιόπλας, ο Πουρσανίδης, ηγετικά μέλη της σημερινής ομάδας θα το θυμούνται καλά. Όπως ο Πατεμτζής, ο Φρατζέσκος, ο Ρίνζιτς, ο Παπαδόπουλος...

Για να μην πούμε για εκείνη την ηχηρή ήττα στο κύπελλο στο Κορδελιό από τον Οδυσσέα που το 1985 το κύπελλο Ελλάδας με 3-1.

Ο ΟΦΗ είχε ομάδα και στις δύο ενδεικτικές περιπτώσεις, τρώγοντας το χαστούκι που τον έκανε ακόμη πιο δυνατό... Ποδόσφαιρο είναι, και στο θεσμό αυτό όλα έχουν συμβεί. Οι συνολικές παραστάσεις της τωρινής ομάδας, δεν αλλάζουν. Εδώ έπεται συνέχεια...

-Θυμόμαστε τον Γκέραρντ που με δοκιμασμένες ομαδάρες του ΟΦΗ, έχανε στο Κορδελιό ή στη Νίκαια με το βαρύ πράγματι 7-2 από τον Ιωνικό.

-Τότε ο Ολλανδός είχε αντιμετωπίσει την πραγματικότητα με χιούμορ, όπως έχει καταγραφεί μετά το κακόγουστο αστείο της "Επτάρας" από την ομάδα του περίεργου Ουκρανού.: Όταν άκουσε ότι κάποιος φίλαθλος λιποθύμησε σχολίασε: "μάλλον δεν άντεξε τον ΟΦΗ που είδε"...

-Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Χτες βράδυ, σήμερα το πρωί είδα πως δεν είχαμε σοβαρότητα και πειθαρχία. Το επισήμανα στους παίχτες και είχα 100% δίκιο. Στο γήπεδο δεν υπήρχε ομάδα ΟΦΗ αλλά 11 παίχτες με τη φανέλα του ΟΦΗ. Φάγαμε γκολ για το βιβλίο "Γκίνες""!

-Στο φινάλε το κύπελο είναι θεσμός των εκπλήξεων και το ξέρουν καλά πολλοί μεγάλοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Focus στη συνέχεια

Μερικά "σφηνάκια"

-Τον αποθέωσαν οι σελίδες που υποστηρίζουν συγκεκριμένες ομάδες για όσα είπε. Εκείνες που είναι απέναντι, όμως…

-Ο πόλεμος άρχισε με «μύδρους» σε ανοικτό πεδίο πλέον, μετά και τις  συγχρονικές «βόμβες» του άλλου.

-Ασυγκράτητος ο κ. Σάββας: «Τι άλλο περιμένει ο Υπουργός για να καταλάβει ότι είναι στημένο το πρωτάθλημα; Πότε θα πάρει μέτρα;» - «Γιατί στην Ξάνθη δεν λένε ποιός είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας;»  

-Θα δείτε πως όλα θα φτιάξουν... στα χαρτιά! «Το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα στο υπουργικό συμβούλιο».

-Η Δήλωση: «Υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές που δεν κέρδισαν τίποτα, επειδή δεν είχαν παίκτες όπως ο Μέσι. Δεν θα υπάρξει ποτέ ένας παίκτης ίσος με αυτόν. Το ποδόσφαιρο ανήκει στους παίκτες» (Πεπ Γκουαρδιόλα σε συνέντευξή του στο Ράδιο Καταλονία).

Ο Καταλανός προπονητής  δεν έχει ακόμη κερδίσει το τρόπαιο του Champions League χωρίς να έχει τον Mέσι στην ομάδα του, ενώ η Μπαρτσελόνα και ο διεθνής Αργεντινός, έχουν κερδίσει μόνο ένα τότε που έφυγε ο Γκουαρδιόλα!

-Η ποινή των δύο αγωνιστικών που επέβαλε η UEFA στη Βουλγαρία (θα πρέπει να παίξει χωρίς θεατές δύο παιχνίδια), επικρίθηκε έντονα από την αντι-ρατσιστική φιλανθρωπική οργάνωση Kick It Out, τον οργανισμό Fare κατά των διακρίσεων και τον σύνδεσμο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA).

-«Η ποινή δεν λειτουργεί σαφώς, και αφήνει στα θύματα ελάχιστη πίστη  σχετικά με την ικανότητά της ομοσπονδίας να αποτρέπει καταχρηστική συμπεριφορά», ανέφερε ο Kick It Out.

-Ο Γιάγια Τουρέ πάντως ήταν πιο καυστικός για την υποκρισία των Υπερκείμενων για τον ρατσισμό: «Η FIFA δεν νοιάζεται για τον ρατσισμό, μπλα μπλα μπλα»

-Σκληρό μήνυμα της Original 21  σχετικά με τον «στρατιωτικό χαιρετισμό» του Τούρκου οπαδού παίχτη της ομάδας του χάντμπολ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News