Ήττα για την Ξάνθη (2-1) στο πρώτο ματς με τον Απόλλων Λάρισας

Ποδόσφαιρο
Ήττα για την Ξάνθη (2-1) στο πρώτο ματς με τον Απόλλων Λάρισας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική νίκη για τους γηπεδούχους με ανατροπή

Ο Απόλλων Λάρισας είναι το αουτσάιντερ στο «ζευγάρι» με την Ξάνθη για το Κύπελλο Ελλάδας, όμως σήμερα πήρε τη νίκη (2-1) στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι.

Μάλιστα, οι Θεσσαλοί χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ και έτσι η πρόκριση θα κριθεί στην ακριτική πόλη.

Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι θα έλεγε κανείς ότι ήταν σχετικά ισορροπημένο. Μετά από ένα νωχελικό ξεκίνημα και αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή από αμφότερες τις ομάδες, οι γηπεδούχοι έφτασαν πρώτοι κοντά στο γκολ.

Όταν, λίγο μετά το ημίωρο, ο Μπαστακός βγήκε τετ α τετ με τον Μπέντο αλλά δεν κατάφερε να τον κερδίσει.

Η απάντηση από πλευράς ακριτών ήρθε έξι λεπτά αργότερα, με το φοβερό σουτ του Μουλέν από μακριά και την ακόμα πιο εντυπωσιακή επέμβαση του Γκέκα, που διατήρησε το 0-0.

Ωστόσο, στο 45’, ο Ντουρίτσκοβιτς έβγαλε μια σέντρα, ο Λισγάρας έκανε την «σκαστή» κεφαλιά και πέτυχε το 1-0 για λογαριασμό της Ξάνθης!

Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας Λάρισας κατάφερε να ισοφαρίσει αρκετά γρήγορα και δη στο 50ο λεπτό, από το ωραίο γύρισμα του Σάντος από τα αριστερά και την κεφαλιά του Ναζί, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα…

Μέχρι να συμπληρωθεί μια ώρα παιχνιδιού, ο ρυθμός ήταν υποτονικός. Από εκεί και μετά, όμως, ακολούθησε… ροντέο με τους φιλοξενούμενους να χάνουν… την μια φάση μετά την άλλη.

Αρχικά στο 63’, με το πλασέ του Ντουρίτσκοβιτς απέναντι στον Γκέκα να περνάει ψηλά άουτ. Πέντε λεπτά μετά, με το δυνατό σουτ του Μουλέν και τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία, αλλά και στο 70ο λεπτό, όταν ο αμαρκάριστος Εντουάρντο σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε! 

Οι γηπεδούχοι έδειξαν… σημάδια ζωής στην αμέσως επόμενη φάση με το σουτ του Σιφναίου από θέση μέσα δεξιά να… ξύνει το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέντο.

Στο 79’ η Ξάνθη είχε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία, από το σουτ με το δεξί του Γκαργκαλατζίδη, τον Γκέκα να βρίσκει λίγο τη μπάλα κι εκείνη να σταματάει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του για να απομακρυνθεί στη συνέχεια!

Και αφού δεν έγινε το 1-2, όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, έγινε το… 2-1, στο 83ο λεπτό. Με τον Μπρέμπο να δίνει, με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή μετά από σέντρα του Σκούπρα, το προβάδισμα στην ομάδα του και μαζί… νέο ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Γκουστάβο, Μπαστακός (64’ Σιφναίος), Λίταινας (75’ Νούσιος), Μπιμπάι (64’ Νύκταρης), Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονζάλες, Πολέτο (58’ Εντουάρντο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα, Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73’ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς, Ντίρεσταμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News