Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στο Socca World Cup, το Κύπελλο στη Ρωσία

Ποδόσφαιρο
Χάλκινο μετάλλιο η Ελλάδα στο Socca World Cup, το Κύπελλο στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ζήσαμε όλοι μια μοναδική εμπειρία»δήλωσε ο Σταύρος Αρναουτάκης κατά την τελετή λήξης …

Πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα στο Socca World Cup 2019 που ολοκληρώθηκε χθες στο Ρέθυμνο καθώς στον μικρό τελικό της διοργάνωσης επικράτησε με 2-1 της Μολδαβίας με τον Θανασάϊ να πετυχαίνει δυο γκολ, το δεύτερο στις καθυστερήσεις και να δίνει τη νίκη και το μετάλλιο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Ελλάδα βρέθηκε να παίζει στο μικρό τελικό μετά την ήττα της την Κυριακή το μεσημέρι από τη Ρωσία με 3-2.

Στη μάχη για την τρίτη θέση η Ελλάδα μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και άνοιξε το σκορ μετά από ωραία επίθεση και πλασέ του Θανασάϊ στο 18'.

Οι Μολδαβοί έφεραν στο ματς στα ίσια στο 23' με τον Μιχάι αλλά η Ελλάδα κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε το γκολ της νίκης και πάλι από τον Θανασάϊ μετά από μπαλιά από τα αριστερά και προβολή του επιθετικού της Ελλάδας.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησε η Ρωσία που νίκησε στον τελικό 3-2 την Πολωνία. Η Ρωσία σκόραρε με τον Ραμαζάνοφ στο 12ο και το 13ο λεπτό, ο Ροζίνσκι μείωσε σε 2-1 στο 23’ για την Πολωνία, αλλά ο Παβλόφ στο 27’ σημείωσε το 3-1. Οι Πολωνοί δεν το έβαλαν κάτω και χάρη στο γκολ του Ντεμπίτσκι στο 29’ διαμόρφωσαν το τελικό 3-2.

Oι ευχές του Περιφερειάρχη

Τις θερμές του ευχαριστίες για το θέαμα που πρόσφεραν σε όλη τη διοργάνωση εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης κατά την τελετή λήξης του παγκοσμίου κυπέλλου μίνι ποδοσφαίρου.

Σαράντα ομάδες για 10 μέρες περίπου πρόσφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους 40.000 περίπου θεατές που παρακολούθησαν συνολικά τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Μουντιάλ που φιλοξένησε για πρώτη φορά η Κρήτη και το Ρέθυμνο.

70 κανάλια απ’ όλο τον κόσμο κάλυψαν το ξεχωριστό θέαμα που ξεκίνησε στις 13 Οκτωβρίου με τη λευκή ισοπαλία της εθνικής Ελλάδος με την ομάδα του Μεξικού και ολοκληρώθηκε χθες με την εθνική μας να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στο μικρό τελικό και την Πολωνία.

Σε εορταστικό κλίμα με κρητικούς χορούς και μουσική και τους βρακοφόρους να χορεύουν πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης.Στη διάρκεια της ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, αθλητές, παράγοντες, δημοσιογράφους που κάλυψαν το γεγονός από όλο τον κόσμο.

«Ως Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους αθλητές, τις τεχνικές ηγεσίες των ομάδων, τους συνοδούς, τους ανταποκριτές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τους εθελοντές και όλο τον κόσμο που αγκάλιασε τους αγώνες.

Όλοι μαζί από το Ρέθυμνο, την πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, ζήσαμε μια υπέροχη εμπειρία.

Μια εμπειρία που την οφείλουμε στους ποδοσφαιριστές, σε αυτούς που κέρδισαν αλλά και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν.

Εσείς είστε οι σύγχρονοι λαμπαδηδρόμοι, εσείς μεταφέρετε στην ανθρωπότητα τα διαχρονικά αθλητικά ιδεώδη που γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα.

Εύχομαι σε όλους σας καλή επιστροφή με την ελπίδα ότι το ραντεβού μας εδώ στο Ρέθυμνο, ανανεώνεται απόψε στην τελετή λήξης για μια επόμενη διοργάνωση», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης κατά την τελετή λήξης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News