Διπλό για Παναθηναϊκό στο Περιστέρι (0-1), με… λυτρωτή Χατζηγιοβάνη

Ποδόσφαιρο
Διπλό για Παναθηναϊκό στο Περιστέρι (0-1), με… λυτρωτή Χατζηγιοβάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός βγήκε από τη… ναφθαλίνη και έδωσε τη λύση

Ο Παναθηναϊκός πέρασε με νίκη από το Περιστέρι, επικρατώντας 0-1 του Ατρομήτου για την 7η αγωνιστική της Super League 1.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης λίγες μέρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τους «πράσινους» και αφού βγήκε από τη… ναφθαλίνη, έδωσε τη λύση με το νικητήριο γκολ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος σε όλο το πρώτο ημίχρονο, έβγαλε περισσότερη ενέργεια και διάθεση πάνω στο χορτάρι, πήρε εύκολα την μάχη της μεσαίας γραμμής απέναντι σε έναν Ατρόμητο που επέλεξε να περιμένει στο δεύτερο τρίτο του γηπέδου, να δώσει την μπάλα στο σύνολο του Δώνη και να κλείσει τους χώρους έξω από την περιοχή.

Το τριφύλλι αν και έφτανε με καλή κυκλοφορία της μπάλας κοντά στην περιοχή των γηπεδούχων, του έλειψε η καλή, η σωστή τελική επιλογή για να γίνει πιο απειλητικός.

Οι πράσινοι είχαν σε εξαιρετικό απόγευμα τον Τάσο Χατζηγιοβάνη. Στο 18᾽και το 19᾽ο Έλληνας εξτρέμ έφτασε κοντά στο γκολ αλλά στην πρώτη προσπάθεια η μπάλα πέρασε άουτ και στην δεύτερη ο Ρισβάνης έβαλε την κόντρα για να απομακρύνει! Ο ‘’Χάτζη᾽᾽, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και… κέρασε για την ανανέωση του συμβολαίου του! Μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπουζούκη στο 43᾽, βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό!

Με την ἐναρξη του δευτέρου μέρους έγινε ξεκάθαρη η τακτική επιλογή του Παναθηναϊκού να παίξει με μεγαλύτερη ασφάλεια, να διαχειριστεί κατά βάση το υπέρ του σκορ και να προσπαθήσει να βρει το γκολ στο επιθετικό τρανζίσιον. Ο Ατρόμητος πήρε την κατοχή της μπάλας αλλά περιορίστηκε σε μία φλύαρη κυκλοφορία. Σε αυτό έπαιξε ρόλο τόσο η απουσία σωστών επιθετικών επιλογών όσο και η εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού.

Σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις μία φορά με τον Μανούσο στο 70᾽ ενώ οι Βέλλιος, Νταβιώτης και Ενσικουλού που μπήκαν από τον πάγκο δεν προσέφεραν το παραμικρό.

Ο Δώνης με την είσοδο του Χατζηθεοδωρίδη αντί του Ζαχίντ «έδεσε» περισσότερο την μεσαία του γραμμή, οι «πράσινοι» πήγαν το παιχνίδι στα μέτρα τους, αν και θα μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τους ανοιχτούς χώρους που άφηνε ο Ατρόμητος για να... τελειώσουν το παιχνίδι.

Το 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού έμεινε μέχρι το φινάλε, το τριφύλλι πήρε ένα πολύ σημαντικό διπλό και κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία!

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Ταλόχα, Χαρίσης, Μπαένα (80' Μπαένα), Ανδρούτσος (69’ Νταβιώτης), Γιακουμάκης, Μανούσος, Ρόσα (61’ Βέλλιος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Ζαχίντ (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάνης (71’ Κολοβός), Καμπετσής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News