Πανάξια νίκη για την Εθνική με 2-1 επί της Βοσνίας

Ποδόσφαιρο
Πανάξια νίκη για την Εθνική με 2-1 επί της Βοσνίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο γεμάτη εμφάνιση στα προκριματικά του EURO συνοδεύτηκε με νικηφόρο αποτέλεσμα

Άρεσε και νίκησε απόψε η Εθνική Ελλάδας με 2-1 την Βοσνία, ζεσταίνοντας με την εικόνα της τις καρδιές των λιγοστών φιλάθλων που βρέθηκαν στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Μπορεί η Βοσνία να ήταν αυτή που είχε το βαθμολογικό κίνητρο όμως οι Έλληνες διεθνείς ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους περισσότερους να ανταποκρίνονται στην ευκαιρία που τους έδωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν Σιπ.

Μάλιστα, θα ήταν άδικο να έμενε το 1-1 που είχε διαμορφωθεί στο α’ ημίχρονο, αφού το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχασε πολλές ευκαιρίες και το νικητήριο 2-1 ήρθε με αυτογκόλ λίγο πριν το φινάλε.

Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η Εθνική σημειώθηκε στο 30’ όταν ο Λημνιός δημιούργησε ρήγμα από δεξιά στην άμυνα των Βόσνιων, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο ο οποίος με τη σειρά του τροφοδότησε τον Παυλίδη και ο επιθετικός της Βίλεμ αφού ελίχτηκε ωραία, σημείωσε το παρθενικό του γκολ με την φανέλα της Εθνικής.

Το 1-0 δεν διατηρήθηκε για πολύ καθώς ισοφάρισε με κοντινό πλασέ ο Κόγιακ στο 34ο λεπτό σε μια από τις ελάχιστες φάσεις που δημιούργησαν οι Βόσνιοι.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μονόλογος για την Εθνική Ελλάδας που είχε εγκατασταθεί στα καρέ της Βοσνίας και είχε σημαντικές ευκαιρίες με Μπακασέτα, Μάνταλο και Μασούρα αλλά και δοκάρι στο 73’ με τον Σταφυλίδη ενώ δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου.

Η θέληση της Ελλάδας δικαιώθηκε στο 88’ έστω και από σπόντα με τον νεοεισελθών Φετφατζίδη να κάνει ενέργεια από δεξιά και να σεντράρει, με τον Κοβάσεβιτς στην προσπάθειά του να διώξει, να σημειώνει αυτογκόλ για το 2-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Σταφυλίδης, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπακάκης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος (60’ Μασούρας), Λημνιός (84’ Φετφατζίδης), Παυλίδης (70’ Κουλούρης).

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς,  Κβρζιτς, Κολάσινατς, Μπίτσακτσιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίμιροτ (46’ Γιάγιαλο), Πιάνιτς, Σάριτς (63’ Ντούλιεβιτς), Χαΐροβιτς, Χότζιτς (71’ Μπάγιτς), Γκόγιακ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News