Δημήτρης Σωτηρίου: Στον ΟΦΗ πήραμε μαθήματα από την περασμένη χρονιά...

Ποδόσφαιρο
Δημήτρης Σωτηρίου: Στον ΟΦΗ πήραμε μαθήματα από την περασμένη χρονιά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τερματοφύλακας της κρητικής ομάδας μίλησε στην αθλητική ενότητα της πρώτης εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της νέας χρονιάς...

Λένε πως οι καλές ομάδες αρχίζουν από τον τερματοφύλακα. Αν ισχύει αυτό, που όντως ισχύει, ο πολύ καλός φετινός ΟΦΗ ξεκινάει από τον Δημήτρη Σωτηρίου. Ο γκολκίπερ της κρητικής ομάδας που έχει δεθεί μαζί της όπως και κάθε συμπαίκτης του, μίλησε χθες στην αθλητική ενότητα της πρώτης εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της νέας σεζόν στην ΚΡΗΤΗ TV και πέρασε αρκετά αισιόδοξα μηνύματα παρά το γεγονός ότι κράτησε και χαμηλούς τόνους λέγοντας την χαρακτηριστική ατάκα "Δεν γίναμε και Μπαρτσελόνα"!

Αναλυτικά ο Δημήτρης Σωτηρίου αναφέρθηκε...

Για το ποδόσφαιρο που παίζει ο ΟΦΗ και τις συγκρίσεις με τις παλιές καλές εποχές: "Εγώ δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με το παρελθόν. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι πως χαιρόμαστε πραγματικά που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας, αυτής της προσπάθειας. Ζούμε κάτι πολύ όμορφο στον ΟΦΗ αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε πολύ και να δουλεύουμε".

Για τα μυστικά όσων σπουδαίων παρουσιάζει ο ΟΦΗ: "Είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Υπάρχει ένας προγραμματισμός και μια οργάνωση από πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται σε καίριες θέσεις. Η ομάδα κράτησε ένα βασικό κορμό από την την περασμένη περίοδο αλλά έχει γενικότερα και ένα κράμα από παιδιά με εμπειρία αλλά και με νέα παιδιά. Γίνεται στοχευμένη δουλειά και υπάρχει η κατάλληλη εκπαίδευση".

                    "Ο κόσμος είναι η δύναμή μας"

Για τα όνειρα των φιλάθλων: "Ο κόσμος του ΟΦΗ είναι πάντα αυτός που δίνει τη δύναμη σε αυτή την ομάδα. Μας δίνει πραγματικά μεγάλη ώθηση. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τον φέρουμε ακόμα περισσότερο κοντά μας και οι φίλαθλοί μας με την καλή έννοια να μας συμπαρασύρουν και στη συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα! Πρέπει να πούμε ότι ξέρουμε που βαδίζουμε! Δεν γίναμε Μπαρτσελόνα! Ξέρουμε να κρατάμε το μέτρο"...

Για το αν μπήκε πέρυσι ή μπαίνει φέτος συγκεκριμένος στόχος: "Καταρχάς πρέπει να πω ότι οι δύο χρονιές είναι τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Πέρυσι ζήσαμε μια δύσκολη και έντονη χρονιά και σωθήκαμε στο τελευταίο λεπτό! Ήταν μια γεμάτη μαθήματα, μαθήματα που θα μας κάνουν καλύτερους! Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι και να συνεχίσουμε ανάλογα"!

Για το εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο με τον Πανιώνιο: "Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο μας ημίχρονο φέτος. Με βάση τους αριθμούς ήταν! Θα συνεχίσουμε τη δουλειά για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι!"

Για την συνεργασία με τον "Στόχο" για την πρόληψη του "καρκίνου του μαστού": "Ο ΟΦΗ έχει δείξει σε όλους τους τομείς ότι είναι κοντά σε κάθε κοινωνική δράση, σε κάθε σημαντική προσπάθεια και έξω από τον αθλητισμό. Υπάρχει μια ομάδα μέσα στην ομάδα που ξέρει να περνάει κοινωνικά μηνύματα. Να ευχαριστήσουμε όλους όσοι ήρθαν στο γήπεδο και τις κοπέλες του σωματείου και είμαστε δίπλα τους"...

                   

                      Kάλεσμα για....ευρωπαϊκή έξοδο, μέσω Γερμανίας

"Σας παρακολουθούμε, σας θαυμάζουμε, να συνεχίσετε έτσι"! Ο Δημήτρης Σωτηρίου έβλεπε και άκουγε από το στούντιο της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV κάποιους Κρητικούς της Γερμανίας να δείχνουν πραγματικά χαρούμενοι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και αισθανόταν ακόμα πιο όμορφα...

Και αυτά τα παιδιά δεν άργησαν να στείλουν και ένα μήνυμα: "Σας περιμένουμε να βγείτε Ευρώπη και να έρθει ο ΟΦΗ να παίξει στη Γερμανία ή εδώ κοντά μας γενικότερα" του είπαν και ο γκολκίπερ του ΟΦΗ τους ευχαρίστησε θερμά. Ας γράψουμε όμως δυο λόγια παραπάνω για όσα γίνονται από τους "ομιλίτες" της Γερμανίας.

*Πρόκειται για τέσσερις Ηρακλειώτες που ξενιτεύτηκαν στη Γερμανία αλλά δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν την

ομάδα που αγάπησαν στη μεγαλόνησο. Τη νοσταλγούσαν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που δεν δυσκολεύτηκαν να ιδρύσουν εκεί ένα επίσημο Fan Club του ΟΦΗ.

Ο σύνδεσμος αυτός που ξεκίνησε από 4 άτομα σύντομα κατάφερε να πολλαπλασιάσει τα μέλη του. Μπορεί οι Κρητικοί της Γερμανίας μην είναι τόσοι πολλοί όσοι οι Μακεδόνες ή οι Θρακιώτες αλλά είναι αρκετοί για να υπάρξουν και άλλοι που θα στηρίξουν μια τέτοια προσπάθεια. Υπήρξαν λοιπόν άνθρωποι που όχι μόνο, στήριξαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια αυτή αλλά βοήθησαν και στο επόμενο βήμα και σύντομα δημιουργήθηκε και η ποδοσφαιρική ομάδα OFI Kreta F.C Ludwigshafen e.V.

Προπονητής είναι ο Ιορδάνης Πεχλιβανίδης ο οποίος έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο στην Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News