«Κλειδί» η αξιοποίηση του ρόστερ για τον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
«Κλειδί» η αξιοποίηση του ρόστερ για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιώργος Σίμος έδειξε έτοιμος να «ανοίξει» το ροτέισον ενόψει της συνέχειας

Αγωνιστική με την αγωνιστική θα κορυφώνεται η «μάχη» στην Super League 1, ενώ τις επόμενες εβδομάδες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα έχουν υποχρεώσεις και για το Κύπελλο Ελλάδας.

Στον ΟΦΗ κινούνται με βάσει ένα κεντρικό σχεδιασμό, που προβλέπει την αξιοποίηση του ρόστερ σε όλο το εύρος. Ο Γιώργος Σίμος και οι συνεργάτες του δουλεύουν καθημερινά με τους ποδοσφαιριστές, ενώ στόχος είναι να βρίσκονται άπαντες σε ετοιμότητα.

Το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν ένα δείγμα, ότι το ροτέισον θα… ανοίξει περισσότερο το επόμενο διάστημα. Φιγκεϊρέντο και Βαζ βρέθηκαν στην αρχική 11αδα, με τον πρώτο μάλιστα να «αρπάζει» την ευκαιρία.

Για την ομάδα του Ηρακλείου είναι σημαντικό να παίρνει πράγματα από τους παίκτες, που θεωρητικά δεν είναι στις βασικές επιλογές. Αν υπάρχει βέβαια τέτοια κατηγορία, αφού ο 41χρονος προπονητής έχει τονίσει ότι αποφασίζει με δικαιοσύνη και ποδοσφαιρική λογική.

Μένει να δούμε, πόσοι και ποιοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, ακολουθώντας το αγωνιστικό πλάνο και την στρατηγική που έχει ο ΟΦΗ στα παιχνίδια του.

Μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί 16 ποδοσφαιριστές, ενώ όσοι είναι στο ρόστερ αυτή τη στιγμή υπολογίζονται κανονικά, ακόμη κι αν το καλοκαίρι τα δεδομένα ήταν διαφορετικά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παρουσία του Θανάση Ντίνα στην 18αδα για την αναμέτρηση της περασμένης Κυριακής με τους Αρκάδες. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός δίνει το 100% καθημερινά στις προπονήσεις, όπως και όλοι οι παίκτες. Οι απουσίες στη μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά και ο σχεδιασμός της τεχνικής ηγεσίας για το συγκεκριμένο ματς τον έφεραν στις επιλογές για την αποστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News