Το βαρέλι που δεν έχει πάτο και τα παραπλανημένα... πλάνα

Ποδόσφαιρο
Το βαρέλι που δεν έχει πάτο και τα παραπλανημένα... πλάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Θέλουμε να βλέπουμε ποδόσφαιρο. Τόσα απλά. Ανεξαρτήτως συλλογικής προτίμησης, η ομάδα που παίζει μπάλα, γίνεται αποδεκτή από τη συντριπτική πλειοψηφία, ως παραδοχή και αναγκαιότητα… Όλα τα άλλα που φτιάχνονται σε «παρασκήνια» έχουν την αντίστοιχη απέχθεια, από κάθε φίλο του ποδοσφαίρου, ανεξαρτήτως επίσης, συλλογικής προτίμησης!

-Όσο κι αν υπάρχει εθισμός σε θέματα εκτός αγωνιστικών χώρων με το τι θα πει ή τι θα αναρτήσει ο κάθε προύχοντας της Ανώνυμης Εταιρείας, ή τι θα γράψει το φίλα προσκείμενο μέσο του αρχηγού. Η μπάλα είναι μπάλα!

Στη χειρότερη θέση (60η) στην ιστορία της στην κατάταξη της FIFA βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας. Κάτω από εθνικές ομάδες όπως η Γκάνα και το Μάλι ενώ η Μπουρκίνα Φάσο βρίσκεται ακριβώς πίσω της.

Με λίγα λόγια το βαρέλι δεν έχει πάτο… Κάποιοι στην ΕΠΟ έχουν ευθύνη για την κατρακύλα της εθνικής μας ομάδας που έφτασε στο σημείο μετά την εντός έδρας ισοπαλία (1-1) με το Λιχτενστάιν, να χάσει  έξι θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη που διατηρεί η FIFA και πλέον βρίσκεται ταπεινωτικά στην 60η με 1.382 βαθμούς.

Η θεωρία του Χατζηπετρή δεν γίνεται να μακροημερεύει...  

-Η σύσκεψη για το VAR έγινε. Ειπώθηκαν πάρα πολλά. Το ζήτημα είναι πως τα άκουσε ο καθένας τους. Από λόγια… σχίζουμε στη χώρα μας, είμαστε ασύγκριτοι… Και από συσκέψεις, παρασυσκέψεις και επιτροπές συχνά καλοπερασμένες…

-Εκείνα που «είδε» ο κόσμος από τα ρεπορτάζ, είναι οι μακροσκελείς τοποθετήσεις Καραπαππά, οι αντιδράσεις Καρυπίδη για τον Σιδηρόπουλο, η διάψευση Περέιρα για την… επιθεώρηση Σουλούκου και η απάντηση Γκαγκάτση για το VAR... του PAOK TV! Α, και ότι έφυγε γρήγορα ο Κούγιας, λέγοντας ότι έχει δικαστήριο.

-Μέχρι τώρα έχουν γίνει πολλές κινήσεις και του κόσμου οι δηλώσεις για την πλάνα ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα. Από αυτά κατάλαβε ο  κ. Χούμπελ, πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο προσπαθεί ενωμένο να βαδίσει στο μέλλον»; Τα καλά και συμφέροντα για να βγει στα λόγια δικαιωμένος στην ακριβή αποστολή του ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας. Προφανώς...

-Πώς άντεξε ο Γιώργος Σαμαράς, στη σύσκεψη για το VAR, να ακούει τέτοια; Για να δουν οι Σαμαράδες το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως το επιθυμούν, θα περάσουν πολλά χρόνια, Γιάννη!

-«Ο Ολυμπιακός θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα αν ο Πορτογάλος συνεχίσει τους επιλεκτικούς ορισμούς». Τι… εννοεί ο Κώστας Καραπαππάς;

-Δεν είχαν όμως άδικο οι εκπρόσωποι της NOVA που  παραβρέθηκαν στη σύσκεψη Αυγενάκη για το VAR που ζήτησαν την απεμπλοκή των τηλεοπτικών μεταδοτών από την τεχνική λειτουργία του Video Assistant Referee και η ΚΕΔ να χρησιμοποιεί δικά της μέσα και εξοπλισμό προκειμένου να τροφοδοτεί με εικόνα τους διαιτητές VAR .

«H ασαφής διατύπωση της ανακοίνωσης της ΚΕΔ στις 26/8/2019 περί «τεχνικής δυσλειτουργίας» προκάλεσε μπαράζ δημοσιευμάτων από οπαδικά ΜΜΕ και δημοσιογράφους, που καταλόγιζαν ευθύνες στο συνδρομητικό κανάλι, με αποτέλεσμα να πληγεί η φήμη της εταιρείας και η αξιοπιστία του συστήματος VAR…». Για να μην ξανασυμβούν λοιπόν ανάλογα φαινόμενα που υποβαθμίζουν το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, η Nova ζήτησε να απεμπλακούν πλήρως οι τηλεοπτικοί μεταδότες (Nova, ΕΡΤ και PAOK TV) από την λειτουργία του VAR και η ΚΕΔ να χρησιμοποιεί δικά της μέσα και εξοπλισμό προκειμένου να τροφοδοτεί με εικόνα τους διαιτητές VAR».

-Έχει πλέον όλα τα δικαιώματα του "δικού" μας Λεονάρντο Κούτρη, ο Ολυμπιακός καθώς οι πληροφορίες λένε ότι έδωσε πάνω από 700.000 ευρώ για να εξασφαλίσει το ποσοστό μεταπώλησης του από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν 15%. Καθαρό χρήμα στα ταμεία του Χριστοβασίλη από τον Γιάννη Πετράκη!

-Ο Ανέστης Αναστασιάδης που θα είναι ξανά στο ποδόσφαιρο μας, τώρα με φανέλα της φιλόδοξης Δαμάστας, πέραν από την τεχνική του κατάρτιση, έχει και το χάρισμα του καλού και ποιοτικού χαρακτήρα. Επίπεδο, που λέμε! Λογικό να ήθελε Ηράκλειο, ως Καστρινός γαμπρός και η ομάδα του προέδρου είναι ωραία!

-Το "Wanda Metropolitano" είναι ένα φρούριο στους ευρωπαϊκούς αγώνες της Ατλέτικο Μαδρίτης που παραμένει αήττητη μετά το 2-2 με τη Γουβέντους. Την τελευταία φορά που ο Los Rojiblancos ηττήθηκαν ως γηπεδούχοι στην Ευρώπη ήταν πριν από δύο χρόνια από την Τσέλσι στις 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Για πρώτη φορά «Χρυσή Μπάλα» στον καλύτερο τερματοφύλακα

-Στο όνομα του θρυλικού Λεβ Γιασίν! Επιτέλους βραβείο για τον καλύτερο τερματοφύλακα της χρονιάς! Θα το προσθέσει στον διαγωνισμό της «Χρυσής Μπάλας» το France Football, που ανακοίνωσε ότι το νέο βραβείο, που θα απονεμηθεί για πρώτη φορά φέτος, θα έχει το όνομα του θρυλικού Σοβιετικού γκολκίπερ Λεβ Γιασίν, του μοναδικού μέχρι σήμερα τερματοφύλακα που έχει κερδίσει (το 1963) τη «Χρυσή Μπάλα», που απονέμεται στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή κάθε χρονιάς… "Για πρώτη φορά στην ιστορία, θα ανταμείψουμε τον καλύτερο τερματοφύλακα της σεζόν με το ολοκαίνουργιο τρόπαιο μας, το Yachine Trophy", ανέφερε το περιοδικό στο twitter.Το βραβείο θα δοθεί στις 2 Δεκεμβρίου, μαζί με τα υπόλοιπα βραβεία Ballon d'Or.

-Και τι δεν μας θυμίζουν τα εξαιρετικά στατιστικά που αναδεικνύει η ιστοσελίδα της Superleague! -2000 (18/9): Για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια ο ΟΦΗ παίζει αγώνα Α’ Εθνικής, χωρίς να είναι προπονητής  του ο Ευγένιος Γκέραρντ! Ο ως τότε συνεργάτης του Άρης Βασιλείου είναι στον πάγκο για τον αγώνα ΟΦΗ – Άρης 2-3 (5’ Μάουρο, 15’ Γκόμες – 38’ Χριστοδούλου, 63’ Χριστοδούλου, 77’ Κυπαρίσσης). Ο Βασιλείου παρέμεινε για 11 αγώνες, κάνοντας μια μόνο νίκη. (Σημείωση δική μας: Να ευθύνονταν μόνο αυτός; Είχε υπάρξει πλατύ παρασκήνιο προς τα άνω, εκείνη την περίοδο).

-Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με Κυριάκο για το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο. Τις επόμενες μέρες κατατίθεται στη βουλή. Θα προβλέπει -μεταξύ άλλων- χρήση οπτικών μέσων για αποτροπή βίας, ενεργοποίηση του νόμου για τις λέσχες φιλάθλων, αναβάθμιση του ρόλου της υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας.

-Το εκτεταμένο που αφορά το νέο  αθλητικό νόμο, ο οποίος αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο. Λευτέρης τρέχει!

-Τελικά ποιον να πιστέψεις. Ο ένας τα χώνει στον άλλον κι ο καθένας τους αποκαλύπτεται στην πάροδο του χρόνου, είναι «αρματωμένοι». Η αλήθεια τελικά είναι του καθένα υπηρέτη της! Μιλάμε για το πεδίο που φτιάξανε οι «Big».

-Αλλά υπάρχουν και οι «κρυφοί»! Ο ένας λέει κακή χρήση του VAR άλλος ορθή! Βαβυλωνία…

-Κρατάμε αυτό που λέει ο Άρης για τον ορισμό Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. «Από τη Δευτέρα… βούιζε η Θεσσαλονίκη»!

-Με το ΑΦΜ του τμήματος βόλεϊ και την ονομασία Ηρακλής 2015 ο «γηραιός» θα αγωνίζεται επίσημα στη Γ΄κατηγορία ΕΠΣΜ την νέα αγωνιστική περίοδο.

-Η ΔΗΛΩΣΗ: «Βάζω τον Μέσι πάνω από όλα και όλους που έχουμε, για πολύ περισσότερα από ό, τι κάνει στο γήπεδο. Ένα από τα πράγματα που βλέπω σε αυτόν τον τύπο είναι ότι δεν  υποχωρεί. Ο τύπος μπορεί να πέφτει κάτω συνεχώς, να τον κλωτσάνε, να τον τραβάνε  από την φανέλα και εκείνος συνεχίζει να τρέχει και να τρέχει» (Λουίς Σκόλα, ο  Αργεντινός του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας)

-Την επόμενη Τρίτη οι ανακοινώσεις Τσέφεριν από τη Λιουμπλιάνα: Ο  τελικός του Champions League για το 2021 στην Αγία Πετρούπολη (Krestovsky Stadium), του 2022 στο Μόναχο (Allianz Arena) και το 2023 κατά πάσα πιθανότητα επιστροφή στο «Γουέμπλεϊ», μια δεκαετία μετά τον γερμανικό «εμφύλιο» της Μπάγερν Μονάχου με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ και το 2-1 των «Βαυαρών». Και η σέντρα στο νέο Europa League 2 το 2021; («Sky Sports»)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News