default-image

Ηλίας Κουτσουπιάς: Δεν έγινε επεισόδιο με τον Κεχαγιά

Ποδόσφαιρο
Ηλίας Κουτσουπιάς: Δεν έγινε επεισόδιο με τον Κεχαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ποδοσφαιριστής της Μπολόνια απάντησε στα όσα γράφτηκαν για τον ίδιο και τον προπονητή της Εθνικής Νέων...

O Ηλίας Κουτσουπιάς χαρακτήρισε "τερατουργήματα" όσα γράφτηκαν περί επεισοδίου στην Εθνική Νέων μεταξύ εκείνου και του εκλέκτορα, Νίκου Κεχαγιά...

"Δεν ήθελα να το πιστέψω. Θεώρησα στην αρχή ότι δεν αναφέρονταν σε εμένα. Γράφτηκαν πράγματα που δε στέκουν και είναι μακριά από την πραγματικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγήκαν. Γράφτηκε δηλαδή ότι πιαστήκαμε στα χέρια και χρειάστηκε να επέμβουν οι συμπαίκτες μας. Δυστυχώς αυτά ήταν τερατουργήματα. Πραγματικά δεν ξέρω το λόγο, ούτε το πως σκέφτεται ο καθένας που τα γράφει αυτά. Πέρα από το ότι όλα αυτά δε συνέβησαν πότε, έχω μιλήσει με τον κ. Κεχαγιά κι έχουμε ξεκαθαρίσει την κατάσταση".

Για το αν έχει ήδη κάνει εχθρούς: "Δεν ξέρω. Μέχρι πρότινος, δεν θεωρούσα πως έχω κάνει εχθρούς, αλλά πλέον έτσι φαίνεται. Δε θεωρώ ότι έχω προκαλέσει, ούτε έχω δώσει κάποιο δικαίωμα".

Για το αν αρνήθηκε να μπει ως αλλαγή: "Στην Εθνική είχα πάει με τραυματισμό στο δάκτυλο του ποδιού. Είχα ενημερώσει και το γιατρό της ομάδας και τον προπονητή. Τη Δευτέρα δεν έβγαλα όλη την προπόνηση για αυτό ακριβώς το λόγο. Την Τρίτη δεν κάναμε προπόνηση, καθώς χάθηκαν οι βαλίτσες μας και την Τετάρτη κάναμε λίγο, όπως συνηθίζεται τη μέρα πριν από τον αγώνα. Ένιωθα μία ενόχληση, αλλά ήθελα να βοηθήσω την ομάδα. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σηκώθηκα για ζέσταμα και με ενόχλησε το πόδι μου. Θεώρησα ότι δεν θα είμαι στο 100% για να βοηθήσω την ομάδα, όπως και ότι την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα με την Μπολόνια. Από το να μπω και να μην είμαι στο 100%, καλύτερα να έμπαιναν άλλα παιδιά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο την ομάδα. Μίλησα με τον κ. Καρύδα τον γυμναστή και μετά με τον γιατρό και αποφασίσαμε να μην παίξω για να προστατεύσω τον εαυτό μου και την ομάδα. Μετά το παιχνίδι ήρθα σε επαφή και με τον προπονητή και είχαμε μία ήρεμη συζήτηση. Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που γράφτηκαν αυτά".

Για τα θέματα που συζήτησαν με τον προπονητή του: "Του εξήγησα την κατάσταση. Με ρώτησε το λόγο που δεν είπα κάτι τη Δευτέρα και την Τετάρτη και του το εξήγησα. Με ρώτησε αν είμαι διατεθειμένος να βοηθάω την ομάδα και του απάντησα θετικά. Εννοείται σέβομαι τις επιλογές του προπονητή και την Εθνική. Ωστόσο, λόγω του ότι υπάρχει πίεση από την ομάδα μου, την Μπολόνια, και δε μου επιτρέπουν να έρχομαι για φιλικά, θα προτιμούσα αν ήταν να μη χρησιμοποιηθώ αρκετά, να έμενα στην Ιταλία για να βελτιωθώ. Και όταν ο κ. Κεχαγιάς αποφασίσει πως είμαι έτοιμος να με ξανακαλέσει. Δεν πρόκειται να πω σε προπονητή αν θα με βάλει ή όχι. Πάντως, προτιμώ αν την επόμενη φορά κρίνει ότι δεν είμαι έτοιμος να μη με καλέσει -κάτι που το σέβομαι απόλυτα- και να μείνω στην ομάδα για να συνεχίσω τη βελτίωσή μου. Διότι και η ομάδα μου όταν επιστρέφω από την Εθνική με ρωτάει πως ήμουν και το λόγο που δεν έπαιξα. Αυτοί που τα έγραψαν αυτά νόμιζαν πως είμαι κάποιος που ήθελε να παίζει. Δεν ισχύει αυτό και το έχω διευκρινίσει με τον κ. Κεχαγιά. Έχουμε μιλήσει έκτοτε δύο, τρεις φορές. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο θέμα από το πουθενά. Στην επιστροφή χαιρετηθήκαμε κανονικά. Όλοι στην Εθνική ξέρουν ότι δεν έγινε κάτι".

Για το αν έφτασαν στην Μπολόνια αυτά τα δημοσιεύματα: "Δε με ρώτησαν κάτι".

Για το μέλλον του: "Αν τα πράγματα έρθουν έτσι όπως τα θέλουμε, ελπίζω φέτος να πάρω και την πρώτη μου συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Θα ήταν πολύ ωραίο. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι της Μπολόνια θα μας βοηθήσουν όσο μπορούν για να κάνω τις συμμετοχές που πρέπει και να βελτιωθώ. Προς το παρόν κοιτάμε το πρωτάθλημα με την ομάδα των μικρών".

Για το πρόβλημα υγείας του προπονητή της πρώτης ομάδας, Σίνισα Μιχάιλοβιτς: "Προσπαθεί να μένει κοντά στην ομάδα. Στην προπόνηση συνεννοείται με τους βοηθούς τους και μιλούν συνέχεια με κάμερα. Στα δύο πρώτα παιχνίδια έχει έρθει, αλλά δε νομίζω να συμβεί το ίδιο και στην Μπρέσια. Είναι ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας και άνθρωπος".

Για τον πατέρα του, Γιώργο, και αν τον αγχώνουν αυτά που έχει πετύχει αυτός στο ποδόσφαιρο: "Είμαι στο εξωτερικό, οπότε όχι. Είμαι περήφανος για αυτά που έχει καταφέρει. Είναι ένα παράδειγμα για εμένα. Και στον τρόπο που συμπεριφέρεται και τώρα".

Για το αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Ελλάδα: "Μέχρι στιγμής είμαι πολύ καλά στην Ιταλία, οπότε θα ήθελα να μείνω εδώ ή κάπου αλλού στο εξωτερικό".

Για τα δυνατά του στοιχεία: "Μπορώ να βοηθήσω και αμυντικά και επιθετικά. Στην Ιταλία έχω βελτιώσει πολύ την κινητικότητά μου και τις αντοχές μου".

Για τον συμπαίκτη του στην Εθνική Νέων, τον τερματοφύλακα, Χρήστο Μανδά: "Είναι πολύ καλός. Έχει μέλλον μπροστά του".

Για το αν υπάρχει ταλέντο στις… μικρές Εθνικές: "Θεωρώ ότι υπάρχει. Το λέω διότι έχω εμπειρίες και ξέρω το επίπεδο στην Ευρώπη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News