Όταν ο Σαμαράς τους έλεγε «…από κάτω προς τα πάνω»

Ποδόσφαιρο
Όταν ο Σαμαράς τους έλεγε «…από κάτω προς τα πάνω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αντιδραση των Άγγλων στην αναδιάρθρωση του Champions League - Η προοπτική του γυναικείου ποδοσφαίρου του ΟΦΗ με τον Αντώνη Παπαδάκη - Το πρόβλημα στη Superleague 2

Όταν ο Γιώργος Σαμαράς έκανε για λογαριασμό του ΟΦΗ τη συνάντηση με τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη  Τσίπρα στις Αρχάνες και ο Πουρσανίδης μιλούσε στη Λίγκα και στον τότε υφυπουργό με το εμφατικό επιχείρημα ότι η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων πρέπει να ξεκινάει από κάτω και να πάει προς τα πάνω κι όχι από την κορυφή προς τα κάτω, οι άσχετοι με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποια μεγάλη αλήθεια έφτανε στα αυτιά τους.

Δείτε τώρα γιατί το αγγλικό ποδόσφαιρο με σημαιοφόρους την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λέει όχι στις αλλαγές που έχουν προταθεί για τη νέα μορφή του Champions League από το 2024 και αντιμάχεται τις προτάσεις της ECA του Αντρέα Ανιέλι, που προβλέπουν κατηγορίες, προβιβασμούς – υποβιβασμούς, γκρουπ των 8 ομάδων με 14 ματς σε κάθε όμιλο και όλα αυτά.

Γιατί απλούστατα θα αναγκάσουν τα κλαμπ της Premier League ν' αποχωρήσουν από κάποια εγχώρια διοργάνωση, όπου παίρνουν μέρος και οι μικρότεροι!

Το League Cup που είναι ο πιο υποτιμημένος θεσμός, θα ήταν ο πρώτος που θα σκέφτονταν να κόψουν τη συμμετοχή τους οι σύλλογοι της Premier League, μετρώντας όμως τρομερά αρνητικές συνέπειες και για τη διοργάνωση και για τις ομάδες της EFL (τρεις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες) που ψάχνουν τέτοιες ευκαιρίες, για ματς απέναντι στους «μεγάλους».

Αν καταλαβαίνετε τη διαφορά, είναι ακριβώς αυτή. Ότι τα μεγάλα κλαμπ της Αγγλίας νοιάζονται για το τι γίνεται από τη βάση και πάνω. Δεν υποτιμούν τις μικρότερες κατηγορίες, αντιθέτως βλέπουν τις ομάδες αυτές ως ιστούς που κρατάνε τη δομή του αγγλικού ποδοσφαίρου και το κάνουν μοναδικά σπουδαίο σε όλο τον κόσμο.

«Εμείς δεν είμαστε αντίθετοι με την αναδιάρθρωση όμως όταν γίνεται με σκοπό το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, το σωστό είναι να ξεκινήσει από κάτω και να πάει προς τα πάνω προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα» είχε πει στον πρώην Πρωθυπουργό ο Γιώργος Σαμαράς.

-Οι δικοί μας μεγαλοπιάστηκαν και… πιάστηκαν από τη φάκα…

-Όπου μπάλα και… Γκαγκάτσης! Για τον Βασίλη ο λόγος. Εδώ που τα λέμε είναι ο μόνος που πέτυχε ως πρόεδρος της ΕΠΟ την θωράκιση και την ανείπωτη επιτυχία της Εθνικής ομάδας το 2004. Ας του αναγνωριστεί καθολικά.

-Αλλά και ο μόνος που τηρούσε τις υποσχέσεις του στην Κρήτη και το ποδόσφαιρό της με τόσα παιγνίδια της Εθνικής τελικό κυπέλλου και συνέδρια της UEFA που μας έφερνε στο Ηράκλειο. Η υπόσχεση -για όσους την εννοούν αφηρημένα και γενικά στον τρόπο ζωής τους-, να ξέρουν ότι είναι χρέος.

-Τον είδαμε χτες στις φωτογραφίες του ΔΣ της Super League 2 και μάθαμε ότι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Superleague, ανέλαβε νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Κατέθεσε μάλιστα και τις  προτάσεις του σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για το θέμα της τηλεοπτικής σύμβασης με την ΕΡΤ. Έμπειρος, πολύπειρος κλπ. (Κι όλοι έχουν τα καλά και τα κακά τους...)

-Μέχρι την Παρασκευή λένε θα ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τη μετάδοση όλων των εντός έδρας αγώνων του από το PAOK TV . Ήδη, μετά το ενδιαφέρον Μαρινάκη για τη Nova, το σκέπτονται –γράφεται- και στην ΑΕΚ, το… ΑΕΚ TV. Εκτός Nova θα σκέπτεται προφανώς και ο Βόλος του Αχιλλέα!

-Με τον σημαντικότατο παράγοντα του ποδοσφαίρου μας Αντώνη Παπαδάκη, στο πλάι της, μπορεί να κάνει πολλά η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΟΦΗ στην Α΄Εθνική. Το λέμε από καιρό. Αξίζει.

-Η FIFA και η UEFA έχουν το γυναικείο ποδόσφαιρο σε πρώτη γραμμή, με προγράμματα και κίνητρα. Στην Ευρώπη σαρώνει. Μέχρι και η διστακτική Ρεάλ το ξεκίνησε με σοβαρές υποδομές.

-Περίοπτο θέμα στον αθλητικό τύπο της Ευρώπης έγινε η πρεμιέρα της Women's Super League καθώς προσέλκυσε 62.921 φιλάθλους στους έξι αγώνες, καταρρίπτοντας το ρεκόρ προσέλευσης  για το κορυφαίο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Μιλάμε για αύξηση κατά 12 (!) φορές, σε σχέση με την περυσινή πρεμιέρα, όταν ο μέσος όρος φιλάθλων στην τελευταία σεζόν ήταν 833, ενώ η συνολική παρουσία στα 110 ματς, περίπου 92.000 άτομα.

-Υπάρχει λογική στο αίτημα της Δόξας Δράμας, να ζητά παράταση της μεταγραφικής περιόδου στη Super League 2, λόγω της εκκρεμότητας της υπογραφής σύμβασης με την ΕΡΤ και την αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος από 15/9 σε 29/9.

-Τους λέει ότι "με βάση τη συμφωνία για την αναδιάρθρωση κάθε ομάδα προβλέπεται να πάρει 850.000 ευρώ, όμως με τη μη υπογραφή της σύμβασης με την ΕΡΤ και την αβεβαιότητα που υπάρχει με το αν θα υπογραφτεί και με τι ποσό, δεν έχουν πραγματοποιηθεί μεταγραφές".

-Δεν έχει και άδικο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News