Ο Γιώργος Σίμος και τα "διαπιστευτήριά" του στον ΟΦΗ

Ποδόσφαιρο
Ο Γιώργος Σίμος και τα "διαπιστευτήριά" του στον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Καλύτερο ξεκίνημα στην προπονητική του καριέρα στη Super Legaue δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Γιώργος Σίμος, με τις δύο εκτός έδρας (ισοπαλία με Άρη, σούπερ νίκη με Παναθηναϊκό) συγκομιδές που πέτυχε με τον ΟΦΗ και με την έντονη αίσθηση της καλής εμφάνισης. 

Αποτελεί καθαρή επιλογή του Γιάννη Σαμαρά με τον οποίο δέθηκαν από την περίοδο του αγωνίσθηκε ως παίκτης στον ΟΦΗ με την τεχνική ηγεσία του νυν διευθυντή ποδοσφαίρου και μαζί του έκανε τα προπονητικά του βήματα ανερχόμενος από την Κ15, την Κ17 και την Κ19 του Παναθηναϊκού (αργότερα και της ΑΕΚ), αφήνοντας το στίγμα, που του έδωσε κατόπιν την ευκαιρία να γίνει άμεσος συνεργάτης του Τζον Κάρβερ στην Ομόνοια Κύπρου.

Ο Άγγλος τεχνικός σε συνέντευξή του στη «Νέα Κρήτη» είχε δηλώσει ότι «ο Σίμος είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη», χωρίς να διστάσει να ομολογήσει την αρχική του διστακτικότητα όταν τον πρότεινε για βοηθό του ο Νίκος Νταμπίζας.

«Από την πρώτη στιγμή όμως ήταν εξαιρετικός. Πρόκειται για ένα άνθρωπο με ειλικρίνεια και ήθος, ενώ μου άρεσε που ως προπονητής και συνεργάτης είχε προσωπικότητα και έλεγε τη γνώμη του», αναφερόμενος εμφαντικά για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση του για το ποδόσφαιρο αλλά και τις ιδέες του γι’ αυτό..

Διαβάστε: Κάρβερ στο neakriti.gr: «Ο Σίμος είναι ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ευρώπη»

Τα στοιχεία αυτά, πιστοποιούνται στους δύο μήνες κοντά που ο Γιώργος Σίμος ανέλαβε τα ηνία στον ΟΦΗ και μαρτυρούνται με έργα και λόγια από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Γιάννης Σαμαράς τον είχε κατά νου από την αρχή της εμπλοκής Βέρα, αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο για «Έλληνα τεχνικό» τότε στη συνέντευξη τύπου.

Σε παρόμοια ηλικία με μια ανάλογη πορεία πίσω του, είχε έλθει και ο Γκέραρντ στον ΟΦΗ (βοηθός κι αυτός στη Ρόντα).

Η επιφύλαξη του νυν 41χρονου προπονητή που έφτασε γρήγορα την εξέλιξή του (κάτοχος των διπλωμάτων UEFA Pro και UEFA Elite Youth), για τη λειτουργία μεταξύ τόσων στελεχών και τεχνικών επιτετραμμένων στον ΟΦΗ, απαντήθηκε γρήγορα με το «ξεκάθαροι ρόλοι». Πλεονέκτημα άλλωστε που υπάρχουν δίπλα του, τόσο έμπειροι άνθρωποι, όπως ο Νιόπλιας ως συντονιστής ποδοσφαίρου και ο συνεργάτης του Παπαπαναγής, προσωπικότητες με ειδικό βάρος, ο καθένας.

Το φλέρτ προϋπήρχε!

-Οι άνθρωποι του Πανιωνίου ήθελαν πριν ακόμη τελειώσει η περασμένη σεζόν το Νίκκι Παπαβασιλείου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ήταν μια από τις περιπτώσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ο Κύπριος προπονητής «πάγωσε» το καλοκαίρι όταν δέχτηκε την άνευ αντικρίσματος τελικά, πρόταση του Σάμι να αναλάβει ομάδα στην Αίγυπτο.

Ο Νίκκι παρέμεινε στον Εργοτέλη, έχοντας τριετές συμβόλαιο, αντιμέτωπος με όλο αυτό το σκηνικό που παίχτηκε το καλοκαίρι, όταν ήταν να… πάει για Κάιρο!

Η συζήτησή του με του με τον Μάγκετ Σάμι υπήρξε σπαθάτη και ειλικρινής, τώρα που η αποστολή του Εργοτέλη βρέθηκε για τα φιλικά στη χώρα του Φαραώ, υπάρχοντος και του όρου στο συμβόλαιο σε περίπτωση πρότασης από ομάδα ανώτερης κατηγορίας.

Αμέσως έφυγε από την Αίγυπτο, έκανε στάση στην Αθήνα την Κυριακή, υπογράφοντας συμβόλαιο με την ομάδα της Νέας Σμύρνης και γύρισε στο Ηράκλειο για την ταχεία οικογενειακή του μετακόμιση, αφού θα χρειαστεί να εκμεταλλευθεί το χρόνο της διακοπής του πρωταθλήματος, για να δουλέψει τη νέα του ομάδα.

Ο Εργοτέλης με τα δείγματα δουλειάς την προηγούμενη σεζόν και τις μεγάλες εμφανίσεις στο κύπελλο, αποτέλεσε εφαλτήριο για τον Κύπριο προπονητή στην ελληνική αγορά και φυσικά ο ίδιος το εκτιμά.

Από αυτά τα πρώτα 14 παιχνίδια της Σούπερ Λιγκα, οι στατιστικές εντυπώσεις εστιάζονται:  Στην Ξάνθη που έκανε,  το 2/2 με σκορ και στις δύο νίκες το ίδιο, 2-1, αλλά ήταν αμφότερες εκτός έδρας και μάλιστα η μία ήταν ιστορική - πρώτη εκτός έδρας επί της ΑΕΚ!

-Στον νεοφώτιστο Βόλο  με το 2/2 που έχει σημειώσει στην παρθενική του παρουσία στα μεγάλα σαλόνια και με ιστορία μόλις τριών ετών!

-Φυσικά στον ΟΦΗ, που χρειάστηκε πέρυσι τα μπαράζ για να μείνει στη Super League, πήρε μια ισοπαλία και μια νίκη - αμφότερες εκτός έδρας - και μάλιστα απέναντι σε Άρη και Παναθηναϊκό, με τον "νέο κι άβγαλτο" Γιώργο Σίμο στο τιμόνι του.  Τα άλλα φορούν... τα VAR...

-Τα λέγαμε και τα γράφαμε για το VAR  καιρό πίσω από την εφαρμογή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το θέμα δεν είναι το VAR, είναι η άνθρωποι, η νοοτροπία τους και οι εξαρτήσεις τους που το διαχειρίζονται.

-Εδώ στις τηλεοπτικές εκπομπές για τις επίμαχες φάσεις καθένας τις ερμηνεύει ανάλογα την πρόσδεσή του και μάλιστα και με όσα καρέ θέλει.

-Η αδικία της αναδιάρθρωσης που επέβαλλε η προηγούμενη κυβέρνηση στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου είναι καραμπινάτη για τις ομάδες της Γ΄εθνικής και αυτό φαίνεται μέρα με τη μέρα από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των ομάδων που φτάνουν μέχρι την αποχώρησή τους.

-Αν ήταν δίκαιος ο προηγούμενος υφυπουργός, δεν θα έλεγε ότι «πάντα υπάρχουν αδικίες στις αναδιαρθρώσεις», αλλά θα έπρεπε τουλάχιστον να αποζημιώσει τους ζημιωμένους συλλόγους, την ώρα που άνοιγε κάνουλες για τους δικούς της «μεγάλους» μέσω των τηλεοπτικών. Που… τσίπα όμως:!

-Τι να πεις όμως όταν  η ΕΠΟ, μαζεύει λεφτά από τα άφραγκα σωματεία για να πληρώνονται οι χαραμοφάηδες της, απειλώντας κιόλας ότι αν δεν πληρώσουν πρόστιμα και κάρτες από την προηγούμενη σεζόν δεν θα τις δεχτεί στα πρωταθλήματα. Τον κακό τους τον καιρό…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News