default-image

Εμφατική πρόκριση για τον Ολυμπιακό, δεύτερη νίκη (1-2) με Κράσνονταρ

Ποδόσφαιρο
Εμφατική πρόκριση για τον Ολυμπιακό, δεύτερη νίκη (1-2) με Κράσνονταρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ελ Αραμπί που πέτυχε και τα δύο γκολ

Ο Ολυμπιακός «κλείδωσε» την παρουσία του στα… αστέρια του Champions League, με δεύτερη νίκη επί της Κράσνονταρ.

Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-2 στη Ρωσία και πανηγύρισαν την σπουδαία πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, ήταν ο Ελ Αραμπί που πέτυχε και τα δύο γκολ, ενώ τραυματίας αποχώρησε ο Σεμέδο.

Η Κράσνονταρ μπήκε δυνατά προκειμένου να βρει το γρήγορο γκολ και να μπορέσει να δημιουργήσει την κατάλληλη ψυχολογία για να βάλει και το γεμάτο γήπεδο στο παιχνίδι. Μετά τα σουτ του Βάντερσον στο 2’ (μπλόκαρε ο Σα) και του Μπεργκ (άουτ), οι Ρώσοι συνέχισαν να ασκούν πίεση και να προσπαθούν να δώσουν γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να κάνει αρκετά λάθη στο κέντρο από τη μεριά του. Ένα σφάλμα του Μπουχαλάκη στη μεσαία γραμμή, έδωσε το δικαίωμα στην ρωσική ομάδα να βγει σε μια γρήγορη αντεπίθεση και να φτάσει στο γκολ μετά τον συνδυασμό του Βάντερσον με τον Μπεργκ και την σέντρα του πρώτου στον Ούτκιν που είχε όλον τον χρόνο, μέσα από το σημείο του πέναλτι, να σουτάρει και να κάνει το 1-0 στο 10’.

Πριν καλά-καλά οι Ρώσοι πανηγυρίσουν το γκολ, τους κόπηκε ο αέρας και ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση. Ο Ποντένσε έβγαλε δεξιά στον Βαλμπουενά, αυτός έκανε την σέντρα και ο Ελ Αραμπί που πήρε την τελευταία στιγμή τη θέση του Γκερέρο στην ενδεκάδα, με το αριστερό, έφερε το παιχνίδι στα ίσια για το 1-1, φροντίζοντας να δώσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας στους «ερυθρόλευκους». Η Κράσνονταρ βγήκε άμεσα μπροστά και βρήκε ένα φάουλ έξω από την περιοχή στο 15’. Ο Σουλεϊμάνοφ το εκτέλεσε, για να φύγει η μπάλα λίγο έξω από την εστία του Σα.

Σταδιακά η επιθετικότητα των Ρώσων, εξανεμίστηκε με τον Ολυμπιακό να περιορίζει τα λάθη στο κέντρο και να βγαίνει όλο και περισσότερο μπροστά, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Οι Ρώσοι είχαν την ατυχία με τον Σουλεϊμάνοφ να τραυματίζεται στο ημίωρο και να βγαίνει από το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να περιορίσει την αρχική επιθετικότητα των γηπεδούχων που δεν απείλησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, παρά μόνο με ένα σουτ του Βάντερσον που έφυγε πάνω από την εστία στο 42’.

Η πρόκριση τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα στο 47’ όταν οι «ερυθρόλευκοι» που μπήκαν φουριόζοι στην επανάληψη, βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Ελ Αραμπί. Μετά από ένα πλάγιο από τα δεξιά, ο Ποντένσε δεν κράτησε το κοντρόλ, η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά που με συρτό γύρισμα βρήκε τον Ελ Αραμπί και αυτός σε κενό τέρμα, έκανε το 1-2. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας φτερά στα πόδια, πλησίασαν και σε τρίτο γκολ με τον Μασούρα, με τον Κρίτσιουκ να αποκρούει δύσκολα. Στο 63’ πάλι ο πορτιέρε των Ρώσων σταμάτησε τους «ερυθρόλευκους» που βρέθηκαν κοντά στο γκολ, μετά την σέντρα του Τσιμίκα και την κεφαλιά του Βαλμπουενά. Ο Γάλλος απειλεί ξανά με σουτ στο 67’ με την μπάλα να περνά λίγο έξω.

Με το ρολόι να μετρά αντίστροφα αυτό που απασχολούσε πλέον την ομάδα του Ολυμπιακού ήταν πώς θα έβγαινε με όσο δυνατόν λιγότερες απώλειες, αφού ο Σεμέδο αποχώρησε στο 64΄για να περάσει στη θέση του ο Σισέ, ενώ ο Ελ Αραμπί έφυγε για να μπει ο Σουντανί στο παιχνίδι. Στο 82’ο Ποντένσε, έφυγε σε μια ακόμα κούρσα με το σουτ του να εξουδετερώνεται από τον Κρίτσιουκ. Μασούρας και Σουντανί είχαν ευκαιρίες στις καθυστερήσεις για να δώσουν μεγαλύτερη έκταση, αλλά το 2-1 παρέμεινε ως το φινάλε.

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Σεργκέι Ματβέεφ): Κρίτσιουκ, Πετρόφ (56’ Σκόπιντσεφ), Σπάγιτς, Φιόλουσον, Στότσκι, Όλσον, Βιλένα, Ούτκιν (67’ Ιγκνάτιεφ), Βάντερσον, Σουλεϊμάνοφ (33’ Ναμλί) , Μπεργκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο (64’ λ.τρ Σισέ), Μεριά, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Ποντένσε (83’ Καμαρά), Βαλμπουενά, Μασούρας, Ελ Αραμπί (73’ Σουντανί).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News