Παίκτης της Αταλάντα ο Μιχάλης Τσαμπουράκης!

Ποδόσφαιρο
Παίκτης της Αταλάντα ο Μιχάλης Τσαμπουράκης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 16χρονος Ηρακλειώτης επιθετικός έβγαλε μάτια στις προπονήσεις και οι Ιταλοί αποφάσισαν να τον εντάξουν στην Youth Team U17

Χαρμόσυνα είναι τα νέα που ήρθαν από την Ιταλία για τον Μιχάλη Τσαμπουράκη, καθώς μπορεί να λογίζεται πλέον ως απόκτημα της Αταλάντα!

Ο 16χρονος Ηρακλειώτης επιθετικός είχε δεχτεί επίσημη πρόσκληση από τον ιταλικό σύλλογο και είχε πάει στο αθλητικό κέντρο στο Μπέργκαμο για προπονήσεις. Εκεί επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές προοπτικές που συνόδευαν το ταξίδι του, έβγαλε μάτια στα δοκιμαστικά και οι Ιταλοί αποφάσισαν να τον εντάξουν στην Youth Team U17! Η εισήγηση του τεχνικού διευθυντή και του τεχνικού τιμ ήταν θετική για να φορέσει και επίσημα τη φανέλα της Αταλάντα!

Η μεταγραφή έγινε με την συνεργασία της πρότυπης εταιρίας αντιπροσώπευσης/διαμεσολάβησης «Rosko Company» των Βασίλη Ρόβα και Γιάννη Σκοπελίτη, με τον Βασίλη Ρόβα, γνωστό από το πέρασμά του από τον ΟΦΗ πριν λίγα χρόνια ως ποδοσφαιριστής, να είναι αυτός που συνόδεψε τον Μιχάλη Τσαμπουράκη στο Μπέργκαμο (στην κεντρική φωτογραφία ο Μιχάλης Τσαμπουράκης με τον Βασίλη Ρόβα αριστερά και δεξιά τον συνεργάτη Αλέξανδρο Ιωαννίδη).

Ασφαλώς πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση για τον Μιχάλη Τσαμπουράκη και την οικογένειά του, που κυνήγησαν τις τελευταίες εβδομάδες την υπέρβαση και τα κατάφεραν σε απόλυτο βαθμό! O νεαρός επιθετικός αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια βασικό στέλεχος των ομάδων υποδομής του ΟΦΗ (Κ14, Κ15, ΟΦΗ ’94, Κ17) αλλά και των Μικτών Παίδων και Νέων της ΕΠΣΗ. Αυτό το καλοκαίρι δεν έμεινε τελικά στην Κ17 του ΟΦΗ αλλά ο ίδιος δεν απογοητεύτηκε, συνέχισε να δουλεύει σκληρά και τώρα εντάσσεται σε μια από τις καλύτερες Ακαδημίες όχι μόνο στην Ιταλία αλλά πανευρωπαϊκά!

Η Αταλάντα είναι ένα ιστορικό ιταλικό club και τα τελευταία χρόνια έχει εκτοξεύσει τις μετοχές της σε όλα τα επίπεδα, με αποκορύφωμα την παρουσία στους ομίλους του Champions League την επόμενη περίοδο. Ο τρόπος δουλειάς στα τμήματα υποδομής είναι πρότυπος στο ιταλικό ποδόσφαιρο, στις τάξεις της διαθέτει πολλά ταλέντα που στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες της Ιταλίας ενώ πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Primavera στην Ιταλία, δηλαδή το αντίστοιχο πρωτάθλημα Κ19 που γίνεται στην ελληνική Super League.

Ο Μιχάλης Τσαμπουράκης έχοντας πλέον συμφωνήσει με την Αταλάντα, θα επιστρέψει στο Ηράκλειο για λίγες ημέρες και περίπου στις 20 Αυγούστου θα επιστρέψει στην Ιταλία για μόνιμη εγκατάσταση στο Μπέργκαμο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News