Διπλό...μισή πρόκριση πήρε στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Ποδόσφαιρο
Διπλό...μισή πρόκριση πήρε στην Πόλη ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέρδισε (0-1) την Μπασακσεχίρ και "αγκάλιασε" την πρόκριση στα play off του Champions League...

Ο Ολυμπιακός έφυγε με μεγάλο διπλό από την Πόλη απόψε, κέρδισε (0-1) την Μπασακσεχίρ και έκανε μεγάλο βήμα πρόκρισης στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ όπου αν περάσει πιθανότατα θα παίξει την είσοδο στους ομίλους κόντρα στην Πόρτο (κέρδισε επίσης 0-1 την Κράσνονταρ στην Ρωσία).

Αρκετά… φιλόξενα ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που, αφενός, διαπίστωσε και στην πράξη ότι δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποιο «καυτό» κοινό απέναντί του, ενώ καθαρά αγωνιστικά ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι από τους Τούρκους. Προσπάθησε και κατάφερε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα στο ξεκίνημα, με αποτέλεσμα να φέρει στα… μέτρα του το παιχνίδι, δείχνοντας και πιο έτοιμος από την ομάδα Οκάν Μπουρούκ, που έπαιξε σκληρά από το πρώτο λεπτό. Οι δύο κίτρινες για φάουλ στα πρώτα επτά λεπτά (και τρεις μέχρι το 22’)… μαρτυρούν τις προθέσεις των γηπεδούχων. Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο τέταρτο, στο οποίο οι Πειραιώτες είχαν και δύο τελικές (4’ Γκερέρο, 11’ Γκιγέρμε), δίχως να απειλήσουν ιδιαίτερα βέβαια.

Από την άλλη, η Μπασακσεχίρ δεν είχε ούτε μια και έπρεπε να φτάσει η αναμέτρηση στο 15’ για να συμβεί αυτό και μάλιστα χρειάστηκε η βοήθεια του Σα, που κράτησε «ζωντανή» την μπάλα εντός του γηπέδου, αλλά ελέω του Κριβελί όπου βρήκε η μπάλα στο σουτ του Γκούλμπραντσεν και της άμυνας των Πειραιωτών, παρέμεινε το 0-0. Οι Τούρκοι πίεσαν σε αυτό το διάστημα, αλλά η… μίνι μπόρα πέρασε και ο Ολυμπιακός βρήκε και πάλι την ηρεμία του και τη συγκέντρωσή του, χωρίς να πάθει ζημιά.

Οι φάσεις ήταν λίγες στο πρώτο ημίχρονο και μια από αυτές έγινε στο 38’ και ήταν η καλύτερη για τον Ολυμπιακού, όταν ο Γκιγέρμε -όντας σε καλή θέση- βρήκε άτσαλα την μπάλα μετά από στημένο του Βαλμπουενά. Συνολικά, μόνο στο κακό της πεντάλεπτο κινδύνεψε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία διαχειρίστηκε καλά το παιχνίδι και σίγουρα δεν… τρόμαξε από τους Τούρκους.

Παρόμοιο ήταν το «σενάριο» και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει την κατάσταση. Με τη διαφορά ότι αυτήν τη φορά είχε σε καλύτερη κατάσταση κάποια από τα επιθετικά του ατού ο Ολυμπιακός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ποντένσε, ο οποίος ήταν σχεδόν… άφαντος στο πρώτο 45λεπτο και με την έναρξη του δεύτερου ανέβηκε και παράλληλα και η ομάδα του. Τη… δουλειά, ωστόσο, την έκανε ο Βαλμπουενά, ο οποίος έφτιαξε το 0-1 με ωραία ενέργεια από τα δεξιά και σέντρα για το κεφάλι του Γιώργου Μασούρα που βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στην αντίθετη γωνία.

Ο Ολυμπιακός «έχτισε» πάνω σε αυτό το σκορ, διαχειρίστηκε την κατάσταση, έριξε τον ρυθμό, έπαιξε και με τον χρόνο, έχοντας στο πλάνο του να απειλήσει κυρίως μέσω αντεπιθέσεων. Από εκείνο το σημείο και μετά και μέχρι το 71’ έπιασε κάπως ρυθμό η Μπασακσεχίρ, αλλά δεν… στρίμωξε τους Πειραιώτες. Απείλησε ουσιαστικά -σε αυτό το διάστημα- μόνο με την ωραία προσπάθεια του Βίστσα, που έφερε βόλτα τον αντίπαλό του και με δυνατό-χαμηλό σουτ ανάγκασε τον Σα σε εξαιρετική επέμβαση.  Οι Τούρκοι στα τελευταία λεπτά έμειναν με δέκα αλλά στο 91 κέρδισαν πέναλτι από χέρι του Μπρούνο. Ωστόσο ο Σα απεκρουσε και το 0-1 έγινε τελικό...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News