Θλίψη για τον θάνατο του Γκίντερ Μπένγκστον

Ποδόσφαιρο
Θλίψη για τον θάνατο του Γκίντερ Μπένγκστον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε σε ηλικία 73 ετών ο Σουηδός πρώην προπονητής Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ

Το σουηδικό ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του παλαίμαχου προπονητή του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Γκίντερ Μπένγκτσον, ο οποίος έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 73 ετών μετά από μακροχρόνια αρρώστια.

Ο Μπένγκτσον πέθανε την Παρασκευή 2 Αυγούστου και όλα τα μέσα της Σουηδίας είχαν αφιέρωμα στη θητεία του τόσο εντός των τειχών καθώς είχε κατακτήσει το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ως τεχνικός της Γκέτεμποργκ το 1987 όσο εκτός Σουηδίας.

Όπου μεταξύ άλλων είχε περάσει από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Στους "πράσινους" κυρίως δούλεψε περισσότερο καθώς ήρθε τον Ιανουάριο του 1988, στις 25 Ιανουαρίου, και παρέμεινε έως το Νοέμβριο του 1989 στις 2/11/1989 και κατέκτησε δυο κύπελλα (1988, 1989) και ένα σούπερ καπ (1989).

Λίγα χρόνια αργότερα ο Μπένγκτσον είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τον πάγκο του ΠΑΟΚ όπου βρέθηκε από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 1996.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για το χαμό του Μπένγκτσον αναφέροντας:

"Ένας από τους προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία του Παναθηναϊκού, ο Gunder Bengtsson έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο Σουηδός εργάστηκε στο Τριφύλλι από τον Ιανουάριο του 1988 έως το Νοέμβριο του 1989. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε 2 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News