Κατατέθηκε η προκήρυξη της Super League 2

Ποδόσφαιρο
Κατατέθηκε η προκήρυξη της Super League 2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημείο κλειδί είναι η αναλογία ανόδου – πτώσης προς και από τη Super League 1

Μπορεί μία ημέρα νωρίτερα να είχαν αποφασίσει να ζητήσουν-πάρουν παράταση μέχρι τις 5 Αυγούστου στην κατάθεση στην ΕΠΟ της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος, αλλά εν τέλει έκαναν ολική ανατροπή στη Super League 2…

Έτσι η δεύτερη κατηγορία, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, κατέθεσε κανονικά την προκήρυξη της για τη σεζόν 2019-20 την Πέμπτη (25/7)! Αλλαγή πλεύσης, που πάρθηκε δια περιφοράς από τη διοργανώτρια και δεν έγινε τυχαία…

Στο διοικητικό φορέα της Super League 2 επέλεξαν να μην καθυστερήσουν τελικά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δυναμώσουν την ισχύς της προκήρυξης τους. Και το σημείο κλειδί είναι η αναλογία ανόδου – πτώσης προς και από τη Super League 1.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Η δεύτερη κατηγορία στην προκήρυξη της προβλέπει τον απευθείας προβιβασμό τόσο του πρωταθλητή όσο και του δευτεραθλητή της χρονιάς όταν η Super League 1 στη δικιά της έχει προβλέψει απευθείας άνοδο μόνο στον πρώτο της Super League 2 και η δεύτερη θέση να παιχθεί σε αγώνα μπαράζ ανάμεσα στο 13ο της κορυφαίας κατηγορίας και το 2ο της δεύτερης (δηλαδή να γίνει κάνει ανάλογο με την περσινή αγωνιστική περίοδο και το διπλό ματς κατάταξης ανάμεσα σε ΟΦΗ – Πλατανιά που τελικά κράτησε τους Ηρακλειώτες).

Στην SL2 λοιπόν, το ξανασκέφτηκαν και έστειλαν έγκαιρα την προκήρυξη τους για να μην βρεθούν εκτεθειμένοι αν στο επόμενο συμβούλιο της ΕΠΟ, που πιθανότατα θα αποφάσισε για την άνοδο-πτώση υπήρχε μόνο η προκήρυξη της Super League 1. Αν γινόταν κάτι τέτοιο αυτομάτως η Super League 2 θα ήταν σε μειονεκτική θέση και το πιθανότερο ήταν να έχαναν και η οριστική απόφαση της Ομοσπονδίας να ήταν θετική υπέρ της πρότασης της Super League 1 για τον αριθμό των ομάδων που ανεβαίνουν-πέφτουν, αφού θα ήταν και η μοναδική κατατεθειμένη.

Ως εκ τούτου η διοίκηση της Super League 2 λειτούργησε έξυπνα και πρόλαβε το ενδεχόμενο να βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων αν κατέθετε με καθυστέρηση (μετά από την παράταση) τη δική της προκήρυξη. Τώρα αντιθέτως τα πράγματα είναι πιο αμφίρροπα και η SL2 πατά πάνω στη δομή του σχεδίου της αναδιάρθρωσης με τον προβιβασμό-υποβιβασμό δύο ομάδων προς και από την κορυφαία κατηγορία.

Πάντως, η επίσπευση της κατάθεσης της προκήρυξης της SL2 δεν αλλάζει ότι η έναρξη του πρωταθλήματος είναι στον αέρα μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίσει το ζήτημα του τηλεοπτικού συμβολαίου της κατηγορίας με την ΕΡΤ με βάση τα συμφωνηθέντα από πέρσι.

Πηγή: A-sports

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News