Ποδόσφαιρο

Tι ειπώθηκε στο τετ-α-τετ Αυγενάκη-Γραμμένου

Η γηπεδική βία και η χειραγώγηση των αγώνων στην κορυφή της ατζέντας

Η πρώτη θεσμική συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΓΓΑ .

Όπως δήλωσαν και οι δύο, τα κορυφαία θέματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν με την μεταξύ τους συνεργασία, είναι εκείνα τα οποία καμία κυβέρνηση και καμία διοίκηση στο ποδόσφαιρο δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να αντιμετωπίσει: Η γηπεδική βία και η χειραγώγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, από την πλευρά του, παραδέχτηκε πως υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση και καχυποψία μετά από τέτοιου είδους εξαγγελίες, αλλά δήλωσε αποφασισμένος να… σπάσει κατεστημένα και να κερδίσει το στοίχημα που είναι η επιστροφή των οικογενειών στο γήπεδο.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε τα εξής:

«Είχαμε μια πρώτη γνωριμία με τον υπουργό και μπορώ να πω ότι συνάντησα έναν αποφασιστικό και διορατικό άνθρωπο, στην κατεύθυνση του να επιλυθούν όλα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συμφωνήσαμε να έχουμε μια ειλικρινή συνεργασία διότι πρέπει να δώσουμε λύσεις.

Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες, η κοινή αυτή στάση μας θα στεφθεί από επιτυχία και τα πρώτα δείγματα θα φανούν με την έναρξη των πρωταθλημάτων».

Σε ερώτηση για το ποια είναι τα θέματα που μπαίνουν στην κορυφή της ατζέντας προς αντιμετώπιση, ο κ. Γραμμένος ήταν συγκεκριμένος: «Είναι η βία και οι προσυνεννοημένοι αγώνες».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε από την πλευρά του: 

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με έναν άνθρωπο που έχει βαθιά γνώση των προβλημάτων. Δεν είναι εύκολο το τοπίο, αλλά κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Ξεκινήσαμε μια συνεργασία με σκοπό να έχουμε σύντομα ορατά αποτελέσματα.  

Η βία και οι προσυνεννοημένοι αγώνες είναι τα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν και σύντομα θα έχουμε μια νεώτερη συνάντηση όπου θα τρέξουμε αυτά τα ζητήματα, σεβόμενοι πάντα το αυτοδιοίκητο.  

Υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση και προκατάληψη από τον κόσμο. Όμως εδώ είμαστε, να σπάσουμε κατεστημένα και να δώσουμε μήνυμα καθαρό. Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα».

Σχόλια