default-image

Η δικαίωση του Ηλία Κουτσουπιά

Ποδόσφαιρο
Η δικαίωση του Ηλία Κουτσουπιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαιωμένος πρέπει να αισθάνεται και ο πατέρας του Γιώργος...

Μαθαίνοντας τα ευχάριστα νέα για τον Ηλία Κουτσουπιά που όπως όλα δείχνουν θα προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της Μπολόνια και είναι έτοιμος για Καμπιονάτο, αισθανθήκαμε όμορφα αλλά και την ανάγκη να δώσουμε τα εύσημα στον ίδιο αλλά και στον πατέρα του.  Βλέπετε στα πρώτα δημοσιογραφικά μας χρόνια γνωριστήκαμε με τον πατέρα του Γιώργο, που έχει συνδεθεί με μια ευρωπαϊκή έξοδο του ΟΦΗ (και "ναυάγιο" του Παναθηναϊκού)...

Ο Κουτσουπιάς τζούνιορ (υπάρχει και... πιο τζούνιορ βέβαια) δεν πήρε την ευκαιρία ν' αγωνιστεί με την Εθνική Νέων στην Elite Round στην Αγγλία ενισχύοντας την προσπάθεια της "γαλανόλευκης" για πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ19.

Ωστόσο, έπαιξε με την Κ19 της Μπολόνια στο διεθνές τουρνουά "Viarregio Cup" και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με πανηγυρισμούς και ένα τρόπαιο στο χέρι.

Να θυμίσουμε λοιπόν πως η πρωτοπόρος ομάδα της Primavera 2 έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης και τον νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι. Αντίπαλος της παρέας του Κουτσουπιά ήταν η Τζένοα και το παιχνίδι είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Μπολόνια ισοφάρισε το εις βάρος της 1-0 στο 89' και μάλιστα σκόρερ ήταν ο ποδοσφαιριστής που πήρε τη θέση του Κουτσουπιά.

Ο Κουτσουπιάς δόθηκε δανεικός στην Μπολόνια από την Εντέλα και με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε ανέβασε το κασέ του με τον Έλληνα μέσο να κοστολογείται με 1.500.000 ευρώ.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Δεκέμβριο, μόλις μερικές ημέρες πριν από το τέλος του 2018, στην Ιταλία είχαν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα που ήθελαν τις Ρόμα - Μίλαν να τσεκάρουν την περίπτωση του Κουτσουπιά. Τότε, γραφόταν ότι σκάουτ είχαν παρακολουθήσει τον παίκτη σε αγώνες της Τζένοα, όπως και σε μία φιλική αναμέτρησης της Εθνικής με την Ιταλία.

Και επειδή μπορούμε να σας δώσουμε τη δυνατότητα να καταλάβετε πως αυτά που πέτυχε ως τώρα ο Ηλίας Κουτσουπιάς δεν είναι και λίγα, επισημαίνουμε ότι η κατάκτηση του Viarregio Cup για την Μπολόνια είναι εξαιρετικά σημαντική για ιστορικούς λόγους, διότι πρόκειται για τον δεύτερο τίτλο στο συγκεκριμένο τουρνουά έπειτα από 52 χρόνια! Για όσους δεν γνωρίζουν το Viarregio είναι η κορυφαία συνάντηση σε επίπεδο Κ20, ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο που το Rai Sport μετέδωσε αρκετά ματς σε ζωντανή μετάδοση.

Ο Ηλίας Κουτσουπιάς, όπως και ένας ακόμη συμπαίκτης του, ο Κασάντρο (αμυντικός), είχαν τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά και μάλιστα σε δύο ματς είχε λάβει τον τίτλο του MVP. Την επιτυχία του Ηλία Κουτσουπιά και των συμπαικτών του είχαν πανηγυρίσει έξαλλα και οι άσοι της πρώτης ομάδας! Είμαστε σίγουροι λοιπόν πως ο Λιάκος θα κάνει υπερήφανο τον πατέρα του και ακόμα πιο γνωστό το επώνυμο που αγάπησαν ιδιαίτερα οι φίλοι του ΟΦΗ...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News