Ποδόσφαιρο

Ο ΟΦΗ που αξίζει την τηλεοπτική αποκατάσταση

... και οι υπερεξουσίες Περέιρα που βαραίνουν και τις ΕΠΣ

Για τον ΟΦΗ το τηλεοπτικό συμβόλαιο των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, αποκαθιστά αδικίες άλλων χρόνων -ειδικά της περυσινής σεζόν-  βάζει τα πράγματα στη θέση τους αποκαθιστώντας την ισορροπία της εμπορικής του δυναμικής.

-Έκτη δύναμη πανελλαδικά, μετά τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη. Λέει κάτι που πέρσι παραδείγματος χάριν η Λαμία ως άστεγη, έπαιρνε μέσω ΕΡΤ, διπλάσια από τον ΟΦΗ;

-Ευνόητο επίσης αυτό που έγινε, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες από την κυβέρνηση, μέσω της ΕΡΤ, χρονικά δεν είναι ότι θεμιτό... αλλά Ελλάδα είμαστε και Ελλάδα θα είμαστε, όσο συνεχίζονται πολιτικές πρακτικές του στυλ "Τσοβόλα δώστα όλα" στο παρά πέντε...

-Πρόκληση -όπως και να το δούμε αυτές οι αποφάσεις να παίρνονται 48 ώρες πριν από τις εκλογές με την παρουσία μάλιστα του Τσίπρα στην ειδική σύσκεψη για τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος και τις δεσμεύσεις της ΕΡΤ έναντι της νεοσύστατης Super League 2.

-Σχετικά με τις προσφορές των ομάδων (ΠΑΟΚ και σία) και εκείνες που αφορούν την απόκτηση του συνόλου των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων, αυτές υιοθετήθηκαν και οι σχετικές διαδικασίες αναμένονται μετά τις εκλογές.

-Φυσικά καταλάβαμε ότι η Κυβέρνηση θέλησε να κάνει... ρελάνς και να δείξει ότι δεν δίνει χρήμα μόνο στον Ιβάν Σαββίδη. Το τι άλλο θα κάνει ο Ολυμπιακός ως αντίδραση ή και ο ριγμένος Παναθηναϊκός, αλλά και άλλες ομάδες, είναι ζήτημα νέων ρεπορτάζ που θα απασχολήσουν….

-Δίνεται πακτωλός εκατομμυρίων σε δύσκολες εποχές από τα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, "για ένα προϊόν που δεν πρόκειται με τίποτα να της φέρει τόσα κέρδη ώστε να κάνει απόσβεση". 


Υπερεξουσίες που χτυπάνε και τις ΕΠΣ!

-Ο Περέιρα, έχει τόσες υπερεξουσίες για τη νέα σεζόν, που μπορεί να τους στέλνει όλους που αντιδρούν αδιάβαστους. Η ΕΠΟ δεν υπάρχει πουθενά στον χάρτη…
Που να δεις  το άρθρο 9, με το οποίο καθορίζονται τα προσόντα για τις Επιτροπές Διαιτησίας στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. «Η Ε.Δ. θα αποτελείται από πρώην διαιτητές ή βοηθούς διαιτητές, οι οποίοι θα έχουν αξιολογηθεί από την ΚΕΔ/ΕΠΟ», αναφέρει η παράγραφος 1.
Όποιους γουστάρει... εθνικά και τοπικά βάζει και βγάζει ο Πορτογάλος των 22.000 ευρώ το μήνα. «Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου επιτρέπονται οι μεταβολές (προβιβασμοί, υποβιβασμοί και αποπομπές) των πινάκων από την ΚΕΔ/ΕΠΟ», αναφέρεται στον κανονισμό. Ουσιαστικά, ο αρχιδιαιτητής στέλνει το μήνυμα στους διαιτητές ότι όποιος δεν του αρέσει μπορεί να πάει ακόμα και σπίτι του κατά τη διάρκεια της σεζόν.

-Η Δημοκρατία του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ως ποδοπατημένη για χρόνια και λερωμένη ξανά αντί εξυγιασμένη, έχει καταλυθεί πλήρως για να εξυπηρετούνται όπως σε κάθε «κατοχικό» περιβάλλον, ειδικά συμφέροντα.

-«Ο στόχος είναι να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και την αγωνία για το πρωτάθλημα. Περιμένουμε αύξηση του ανταγωνισμού και τα πρόσθετα οφέλη που προκύπτουν από αυτό...» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μηνάς Λυσάνδρου στο Reuters, για το νέο πρωτάθλημα.
Όμως αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των θεατών «τόσο σε ό,τι αφορά τους μέσους όρους, όσο και στους συνολικούς αριθμούς», μία τρύπα στο νερό τα λεφτά της τηλεόρασης. Καθένας τα βλέπει από τη σκοπιά του.
Ο Παναιτωλικός, ας πούμε, ζητάει κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων επικαλούμενος το καλό του συνεταιρισμού.

Σχόλια