Ποδόσφαιρο

Μέλλον για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΟΦΗ

Στρατηγική προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου από την UEFA

 Δεν είναι η πρώτη φορά που τονίζουμε τη σημασία που δίνει η  UEFA στην προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου, αλλά είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία της, η UEFA ξεκίνησε ειδική ποδοσφαιρική στρατηγική για το γυναικείο ποδόσφαιρο. (Η UEFA ενισχύει επικοινωνιακά την προώθηση του γυναικείου ποδοσφαίρου)

Η επισήμανση αποκτά ιδιαίτερη αξία με αφορμή την άνοδο της γυναικείας ομάδας του ΟΦΗ στην Α΄ εθνική και την στήριξη που λαμβάνει από ντόπιους παράγοντες, με την παρουσία επίσης σημαντικών προσπαθειών από άλλες ομάδες όπως ο Εργοτέλης. Η φωτογραφία της ανόδου μαρτυρεί και από τα πρόσωπα ότι μπορεί να συμβούν τα καλύτερα και στην απαιτική κατηγορία, όπου ο ΟΦΗ μπορεί και αξίζει να πρωταγωνιστήσει.

Μελετώντας το πρόγραμμα του πενταετούς στρατηγικού  πλαισίου της UEFA και τις ίδιες τις θέσεις του Αλεξάντερ Τσέφεριν που προτείνει και δεσμεύεται στην επαγγελματική ανύψωση του γυναικείου ποδοσφαίρου ως το 2024, το βέβαιο είναι ότι υπάρχει μέλλον. Ένα παραπάνω στον κρητικό αθλητικό φορέα του λέγεται ΟΦΗ, η στήριξη στην επιτυχημένη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου είναι δεδομένη.

«Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι το σημερινό ποδόσφαιρο, δεν είναι το ποδόσφαιρο του αύριο, είναι το καθήκον της UEFA ως κυβερνητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για την ενδυνάμωση του γυναικείου παιχνιδιού. Oι δράσεις που προτείνουμε και δεσμευόμαστε το 2019, θα οδηγήσουν σε ένα μεγαλύτερο, πιο επαγγελματικό και πιο επιτυχημένο παιχνίδι μέχρι το 2024». (Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος UEFA)

Η ποδοσφαιρική στρατηγική των γυναικών της UEFA στοχεύει στην επίτευξη των ακόλουθων στόχων έως το 2024:

•Διπλασιασμός του αριθμού των γυναικών και κοριτσιών που παίζουν ποδόσφαιρο στις ενώσεις μελών της UEFA σε 2,5 εκατομμύρια.
•Αλλαγή αντιλήψεων για το γυναικείο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την Ευρώπη.
•Διπλασιασμός της εμβέλειας και της αξίας του UEFA EURO Γυναικών και του UEFA Champions League Γυναικών.
•Βελτίωση των προτύπων των παικτριών, με την επίτευξη τυποποιημένων συμφωνιών για τις παίκτριες Εθνικών ομάδων και την εφαρμογή πολιτικών διασφάλισης σε όλα τα 55 μέλη.
•Διπλασιασμός της γυναικείας εκπροσώπησης σε όλα τα όργανα της UEFA.

Αυτή η στρατηγική και οι στόχοι της, οι δράσεις και τα αποτελέσματά της, έχουν συνταχθεί με τα μέλη της UEFA,τους συλλόγους, τους ποδοσφαιριστές και άλλους φορείς, οι οποίοι έχουν ενωθεί για να συμβάλουν στην ανάπτυξή της. Συνδέεται στενά με την πρωταρχική στρατηγική της UEFA, Together for the Future of Football 2019–24, η οποία περιλαμβάνει την περαιτέρω ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου ως μία από τις τέσσερις στρατηγικές της προτεραιότητες.

Τα μέτρα που ελήφθησαν τα τελευταία τρία χρόνια περιλαμβάνουν την αύξηση της χρηματοδότησης της UEFA για το πρόγραμμα ποδοσφαιρικής ανάπτυξης των γυναικών κατά 50% από το 2020, την έναρξη της καμπάνιας Together #WePlayStrong, την αποδέσμευση της χορηγίας των γυναικείων πρωταθλημάτων για τη στήριξη της αύξησης των εσόδων και τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης γυναικείας μονάδας ποδοσφαίρου. Η UEFA διαχώρισε επίσης τον τελικό του UEFA Women's Champions League από την διοργάνωση των ανδρών, προκειμένου να δώσει στο γυναικείο τελικό μια δική της πλατφόρμα.

Η Nadine Kessler, επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου της UEFA, δήλωσε: «Η στρατηγική αυτή θα προασπίζει, θα καινοτομεί και θα επιταχύνει το γυναικείο ποδόσφαιρο για όλους, έτσι ώστε κάθε γυναίκα και κορίτσι που αγαπά το ποδόσφαιρο να μπορεί να το αναδεικνύει είτε ως παίκτρια, είτε ως προπονήτρια, είτε ως διαιτητής.

Κάθε κορίτσι, ανεξάρτητα από το ταλέντο, αξίζει ένα μέρος για να παίξει ποδόσφαιρο και τη δυνατότητα να αγωνιστεί για το αδύνατο χωρίς περιορισμό.
Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο έχει τεράστια ικανότητα να επηρεάσει πέρα από τον αγωνιστικό χώρο και να καταργήσει τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φραγμούς.

Επομένως,Time for Action: H Στρατηγική ποδοσφαίρου γυναικών UEFA 2019-24 έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει στην αλλαγή του ποδοσφαίρου των γυναικών και των γυναικών στο ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια