default-image

Όπως έχει πει ο Σάντος "τους τελικούς τους παίζεις για να τους κερδίσεις..."

Ποδόσφαιρο
Όπως έχει πει ο Σάντος "τους τελικούς τους παίζεις για να τους κερδίσεις..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το 1985 που σε ηλικία 9 ετών είδα πρώτη φορά τη Λίβερπουλ (τότε) του Ίαν Ρας, του Κένι Νταλγκλίς, του περίεργου (έως αστείου) Μπρους Γκρόμπελαρ και των άλλων άσων, είχα συνηθίσει (και για αυτούς τους λόγους τη συμπάθησα) σε μια ομάδα που δεν έπαιζε το κλασικό αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά έδινε θέαμα! Συχνά πυκνά από το μακρινό '85 και μετά το "πλήρωνε" αυτό αφού υστερούσε αμυντικά και σε θέμα φιλοσοφίας. Όλα αυτά μέχρι το περασμένο Σάββατο. Αν και η νέα πρωταθλητρια Ευρώπης δεν είχε απέναντί της ούτε την Μπαρτσελόνα, ούτε την Μάντσεστερ Σίτι, ούτε την Μπάγερν Μονάχου ή ακόμα ακόμα την Γιουβέντους, η Λίβερπουλ άλλαξε φιλοσοφία και έπαιξε μόνο για τη νίκη και όχι για το θέαμα. Όπως έχει πει εξάλλου και ο Φερνάντο Σάντος "τους τελικούς τους παίζεις για να τους κερδίσεις". Οι αριθμοί έδειξαν Τότεναμ το Σάββατο! Ε και; Η Λίβερπουλ είχε 36% κατοχή κόντρα στο 64% των Spurs! Η Τότεναμ είχε 8 σουτ στο στόχο και η Λίβερπουλ μόνο 3. Ο Άλισον φάνηκε περισσότερο από τον Λιορίς.

Η Τότεναμ είχε 81% ακρίβεια στις πάσες, η Λίβερπουλ 68%. Η Τότεναμ ολοκλήρωσε 428 πάσες, η Λίβερπουλ 189. Ας μη συνεχίσουμε. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-0 για τη Λίβερπουλ και μόνο αυτό θα θυμόμαστε για τα επόμενα χρόνια. Ας γράψουμε κάτι και για το πέναλτι, για το πέναλτι που δόθηκε στο... 22ο δευτερόλεπτο ενός τελικού (στην Ελλάδα είναι πολύ νωρίς) και με τον Σκόμινα να μην εξετάζει καν την φάση στην οθόνη του VAR. Δεν ήταν εύκολη φάση. Αυτό όμως αν και το παραδέχεται ένας άνθρωπος που ήθελε νίκη της Λίβερπουλ, όπως και να το κάνουμε, δεν ανατρέπει το τελικό συμπέρασμα: Αυτή η Λίβερπουλ πήρε φέτος ό, τι άξιζε στην Ευρώπη και έχασε άδικα στην Αγγλία. Άδικα γιατί είχε μεγαλύτερη περίοδο με θεαματικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τη Σίτι του Γκουαρντιόλα.

Μήπως όμως διδάχτηκε από το εγχώριο πρωτάθλημα και έφτασε με σιγουριά στο ευρωπαϊκό; Ναι, μου αρέσει το θεαματικό ποδόσφαιρο. Όταν μπορείς να το συνδυάζεις με τους τίτλους είναι το ιδανικό. Αν όμως πρέπει να διαλέξεις κάτι, διαλέγεις τους τίτλους...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News