"Υπέγραψε για δύο χρόνια στην ΑΕΚ ο Καρντόσο"

Ποδόσφαιρο
"Υπέγραψε για δύο χρόνια στην ΑΕΚ ο Καρντόσο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με έγκυρες πορτογαλικές πηγές...

Ο Μιγκέλ Καρντόσο θα είναι προπονητής της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Πορτογαλικής O'JOGO που έχει βάση οι υπογραφές έπεσαν σήμερα και για αυτό τον λόγο άνθρωποι της ΑΕΚ ταξίδεψαν στην Λισαβώνα για να τελειώσουν την υπόθεση όπως και έγινε. Μεταξύ της ΑΕΚ και του Πορτογάλου τεχνικού υπήρχε πλήρη συμφωνία τόσο για τον ίδιο όσο και για το τετραμελές επιτελείο που θα φέρει μαζί του και απέμεναν μόνο οι υπογραφές. Τα συμβόλαια ήταν έτοιμα και υπεγράφησαν και ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσακαι να έρθει στην Αθήνα για την επίσημη παρουσίαση. 

Αυτά είναι τα μέλη του επιτελείου του Καρντόσο όπως τα είχαμε γράψει την Παρασκευή ενώ εκρεμεί να μάθουμε ποιος θα είναι ο προπονητής τερματοφυλάκων που έγινε αποδεκτός από την Ενωση και υπέγραψε κι αυτός για δύο χρόνια. 

Αναλυτικά το τιμ του Καρντόσο: 

Ζόρζε Μασιέλ: Το δεξί χέρι 

Με σημαντική καριέρα ως δεύτερος προπονητής ο Μασιέλ είναι ο άμεσος συνεργάτης του Καρντόσο και ο άνθρωπος στον οποίο έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Ο Μασιέλ έκανε το «αγροτικό» του σε Λιβύη, Ιράν και Ινδία πριν επιστρέψει το 2013 στην Πορτογαλία.

Δούλεψε ως δεύτερος προπονητής στη Μπελενένσες και την Αρόουκα και το 2017 οι δρόμοι του συναντήθηκαν με αυτούς του Καρντόσο στη Ρίο Άβε. Από τότε είναι αχώριστοι και τον έχει ακολουθήσει σε κάθε ομάδα που έχει εργαστεί. Είναι ένας πολύ έντονος χαρακτήρας που συμμετέχει με οδηγίες την ώρα του ματς και κάποιες φορές έχει πληρώσει το ταμπεραμέντο του με τιμωρίες.

Πιστεύει πολύ στην εξέλιξη του αθλήματος και τη μεγάλη συνεισφορά που μπορεί να έχει η τεχνολογία τόσο στο επίπεδο της προπόνησης όσο και στην ανάλυση του αντιπάλου.

«Στην προπόνηση ή τον αγώνα η τεχνολογία έχει να σου προσφέρει πολλά. Πρέπει να μάθεις να την εκμεταλλεύεσαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται», έχει δηλώσει.

Ειδικότητά του εκτός των άλλων και οι στημένες φάσεις, ενώ όταν η προπόνηση των ομάδων του Καρντόσο γίνεται σε δύο γκρουπ ο Μασιέλ δουλεύει το επιθετικό κομμάτι και ο Καρντόσο την άμυνα. 

Αντόνιο Καλάντο: Ο γυμναστής 

Ο Καλάντο είναι ένα ακόμα πρόσωπο που εμπιστεύεται ο Καρντόσο και τον έχει μαζί του από την περίοδο της Ριο Άβε. Ο Πορτογάλος γυμναστής δούλευε εκεί από το 2015, αλλά ακολούθησε τον Καρντόσο μετά την αποχώρησή του για τη Ναντ, αλλά και στη Θέλτα. Ακολουθεί την κλασική πορτογαλική μεθοδολογία που θέλει τους ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο φυσικής κατάστασης σε όλη τη σεζόν και να μην παρουσιάζονται σημάδια κατάρρευσης στο τέλος. 

Φρανσίσκο Κόστα: Ο αναλυτής

Πρόκειται για τον άνθρωπο με τον οποίο ο Καρντόσο μιλάει πολύ για τους αντιπάλους. Αναλύει κάθε ομάδα και παρουσιάζει μια πλήρη έκθεση στον Καρντόσο. Επιπλέον, είναι ο αναλυτής και της κάθε ομάδας του Πορτογάλου τεχνικού. Του δίνει συμβουλές για το πού πρέπει να δουλέψει περισσότερο και ποιους παίκτες πρέπει να βελτιώσει σε συγκεκριμένα πράγματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News