Ποδόσφαιρο

Το συγκινητικό «αντίο» του Στέλιου Σωκιανού στον Ηρόδοτο

Με μια μακροσκελή δήλωση έκανε τον απολογισμό της θητείας του

Ο Στέλιος Σωκιανός έζησε τα πάντα ως πρόεδρος του Ηροδότου, με μια εξαιρετική πορεία ως και τη Football League.

Με μια μακροσκελή δήλωση, αναφέρεται στην θητεία του στους «κυανόλευκους» και τις μεγάλες χαρές που βίωση.

Στάθηκε σε συνεργάτες και ανθρώπους, που αποτέλεσαν συνοδοιπόρους σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι.

Αναλυτικά: «Όλα στη ζωή μας κάποτε έχουν ένα τέλος. Έτσι και το ταξίδι του δικού μου «τιτανικού», (Ηροδότου), έφτασε στο τέλος του. Όχι όμως βουλιάζοντας. Αλλά φτάνοντας μετά από πολλές φουρτούνες , μπόρες και 40 κύματα σε ένα μεγάλο ονειρικό λιμάνι. Καπετάνιος, με ένα μοναδικό πλήρωμα δίπλα μου, από απλά, ταπεινά και λαϊκά παλικάρια . Τα περισσότερα προσφυγόπουλα,  κάναμε τα πιο τρελά όνειρα των αγαπημένων  μας φιλάθλων, πραγματικότητα και δικαιώσαμε πλήρως την Γενική Συνέλευση πριν τρία χρόνια, όπου μας εμπιστεύτηκε το τιμόνι και την τύχη της  μεγάλης και αγαπημένης μας ομάδας, του ΗΡΟΔΟΤΟΥ.

Είχα δηλώσει πολλές φορές και ήταν μία υπόσχεση προς την οικογένεια μου, ότι μετά την λήξη της θητείας μου επί δύο χρόνια ως Πρόεδρος δεν θα διεκδικούσα ξανά την θέση του Προέδρου, είτε αν η ομάδα παρέμεινε στη Γ’ Εθνική , είτε ανέβαινε στην Football League. Αυτή την αποχαιρετιστήρια δήλωση και αποχώρηση από το τιμόνι του Ηροδότου έπρεπε να την είχα κάνει από τον περασμένο Αύγουστο, αλλά οι συγκυρίες και η δύσκολη ανεύρεση επενδυτή με ανάγκασαν  να είμαι και πάλι φέτος, εντός και εκτός ομάδας, αλλά πάντα δίπλα της. Ως απλός στρατιώτης εκτός Διοίκησης και αναλαμβάνοντας από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, την τύχη της Κ19, αφού ήδη η οργάνωση της είχε προγραμματιστεί και προβλεφθεί από την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΠΑΕ και τα προπονητικά τιμ. Νιώθω πολύ συγκινημένος και χαρούμενος που σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα μας, ένα μη οικονομικά συμβούλιο αλλά με πολύ όρεξη και μεράκι, σκληρή δουλειά και αγάπη για αυτό που κάναμε και αφού πρώτα γίναμε όλοι ένα -μία οικογένεια- Καταφέραμε να οδηγήσουμε όλοι μαζί αυτό το πλοίο. Στο μεγάλο και ονειρικό λιμάνι.

Αναλαμβάνοντας λοιπόν την ομάδα το καλοκαίρι του 2016 και αφού πρώτα δύο χρόνια πριν είχα περάσει από τα πόστα του γενικού αρχηγού και Αντιπροέδρου, αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2018 επιθυμώ να αναφερθώ παρακάτω τι παραλάβαμε το φθινόπωρο του 2014 με τον φίλο μου, κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, Αντιπρόεδρο τότε και Πρόεδρο αμέσως μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σαρόγλου (λόγω του θλιβερού συμβάντος με τον φίλαθλο του Εθνικού).

Καταρχάς, δεν λάκισε κανένας (και η αποχώρηση του τότε Προέδρου ήταν για οικογενειακούς λόγους). Μαζευτήκαμε όλοι με έναν μεγάλο σταυρό στην πλάτη μας και δίνοντας τους καλύτερους εαυτούς μας, καταφέραμε να αποκαταστήσουμε την κακή φήμη της ομάδας και να την οδηγήσουμε στο δρόμο που της άρμοζε. Ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης ως πρόεδρος και όλοι εμείς στο Συμβούλιο, δίπλα του δώσαμε σκληρές μάχες και αυτά τα δύο χρόνια, τα πρωταθλήματα  χάθηκαν σε σημεία και λεπτομέρειες και κλείνοντας με έναν οικονομικό ισολογισμό με μία μικρή απόκλιση, περίπου στις 12.000-15.000 ευρώ, μικρή κατά την γνώμη μου, εν συγκρίσει με αυτά που είχε πληρώσει η ομάδα.

Φτάνουμε λοιπόν στα δύο επόμενα χρόνια της προεδρίας μου, όπου αναλαμβάνω την ομάδα και αλλάζοντας το marketing, το όραμα και την φιλοσοφία και πάντα με την βοήθεια του Θεού φτάσαμε το brand name του Ηροδότου στο υψηλότερο σημείο και  μιλώντας όλο το Ηράκλειο, η Κρήτη και όλη η Ελλάδα με τα καλύτερα λόγια. Την αναγέννηση του Ηροδότου την στήριξα σε τρείς εκφράσεις: Την πίστη στον Θεό, την πίστη στον ιερό θεσμό της οικογένειας και την πίστη στην μεγάλη και αγαπημένη μας ομάδα, τον Ηρόδοτο.

Εγώ και το Συμβούλιο μου διδάξαμε ήθος και παιδεία. Αρχές και αξίες που τείνουν να χαθούν από την κοινωνία και το μυαλό μας. Έβαψα όλο το γήπεδο εξωτερικά, διακοσμώντας με γκράφιτι, ενάντια στην βία, στον ρατσισμό, τα ναρκωτικά και την υπερβολική χρήση του ίντερνετ. Φτιάξαμε μία μικρή κερκίδα και σκεπαστή στις Ακαδημίες. Φτάσαμε τους φιλάθλους μας  να συμπεριφέρονται υπέροχα, τόσο εκτός, όσο και εντός γηπέδου, όπου χειροκροτούσαν τους παίκτες μας και τους αντίπαλους, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ανακαινίσαμε πλήρως τα αποδυτήρια, όπου πολλές ομάδες θα ζήλευαν να  έχουν. Με πολύ χρόνο και κόπο οι Δημήτρης Γιαουρτάς, Σοφία Κουβίδη και Γιάννης Γουρνιεζάκης και οργανωτή τον εξαιρετικό επιχειρηματία και άνθρωπο, κ. Δημήτρη Παπαματθαιάκη, δημιουργήσαμε επιτέλους ένα αξιόλογο site της ομάδας.

Το ρητό του Ηροδότου «Αμ΄ έπος αμ΄ έργον», «ότι πούμε το κάνουμε», το τηρήσαμε στο έπακρον, σε πολύ λίγο διάστημα ο Ηρόδοτος έγινε πόλος έλξης για πολλούς ποδοσφαιριστές, όλοι πληρωνόταν στην ώρα τους  και μάλιστα τους περισσότερους μήνες, την 1η ημέρα του μήνα.

Την πρώτη χρονιά σαρώσαμε τα πάντα, κατακτώντας έξι τρόπαια, βάζοντας 149 γκολ και φτάνοντας τους 102 βαθμούς. Την δεύτερη χρονιά μετά από 36 χρόνια επαναφέραμε την αγαπημένη μας ομάδα στα επαγγελματικά σαλόνια της Football League. Ξεκαθάρισα τον Ερασιτέχνη και μία περίεργη κατάσταση που επικρατούσε εκεί και φέραμε μαζί με τον κ. Μιχαλέλη μία εξαιρετική οικογένεια στο κυλικείο, των Γρηγόρη και Μαρίνα Τζανάκη. Έφτασα τον αγωνιστικό χώρο στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ. Έφτασα το brand name του Ηροδότου στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας 25ετίας , όπου σχολιάστηκε η μοναδική, ονειρική και ιστορική πορεία του αυτά τα δύο τελευταία χρόνια σε όλο το Ηράκλειο, την Κρήτη αλλά κυρίως σε όλη την Ελλάδα.

Τιμητική για όλους μας η παρουσία στο πολύκεντρο του Συλλόγου μας, «Αρτεμήσια», ενός αθλητή που έκανε την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες περήφανους, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοϊα, κ. Νίκος Κακλαμανάκης, όταν ήρθε αφιλοκερδώς να εμψυχώσει τους παίκτες μας για τα δύσκολα μπαράζ που είχαμε. Πιστεύοντας στην δύναμη της ψυχής και κυρίως της κρητικής ψυχής, στηρίχτηκα σε δικούς μας παίκτες και κρητικόπουλα, έχοντας την πρώτη χρονιά στο ρόστερ της ομάδας, 20 κρητικόπουλα και την δεύτερη χρονιά, 22 που δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό, κάνοντας τον Ηρόδοτο και τους φιλάθλους του περήφανους μετά από πολλά χρόνια.

Βάση της δήλωσης, στην τελευταία Γενική Συνέλευση του ταμία, κ. Γιώργου Δασκαλάκη, έβαλα στην ομάδα, 45.000 ευρώ  (κατ’ εμέ έβαλα 50.000 ευρώ) και εκτός τα 6500 που  έβαλα φέτος (5000 ευρώ στο μετοχικό και 1500 σε μία μισθοδοσία), σε ένα μπάτζετ στα δύο χρόνια 450.000 ευρώ, έμειναν 36.000 ευρώ απλήρωτα, τα οποία αν η ομάδα δεν ανέβαινε θα υπήρχε εξόφληση όλων. Από αυτά τα 16.000 ευρώ ανέλαβε ο νέος Πρόεδρος του Ερασιτέχνη και τον ευχαριστώ πολύ.

Έχοντας αντιληφθεί στο τέλος της προεδρίας μου, ότι η ομάδα υστερούσε στο θέμα της γραμματείας, των μελών, των συνελεύσεων, των πρακτικών κτλ., μία εβδομάδα πριν την Γενική Συνέλευση , με προτεινόμενο έως τότε πρόεδρο του Ερασιτέχνη, τον κ. Μιχάλη Γεωργιάδη, δέχτηκα(βάζοντας πάνω από όλα το καλό του Ηροδότου και της ιστορίας του) και απάντησα θετικά στην πρόταση του κ. Νίκου Παναγιωτάκη να ηγηθεί αυτός του Ερασιτέχνη ΠΑΣΑ Ηρόδοτου. Μία απόφαση που με δικαίωσε, διότι επιτέλους μπήκε μία τάξη και σειρά στο μοναδικό μελανό σημείο, που υστερούσε πολλά χρόνια ο Ηρόδοτος. Το αποκορύφωμα ήταν ότι φέτος σαν Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής μερίμνησα να οργανώσω και να ετοιμάσω , με τους κ. Παπαματθαιάκη, κ. Ξυδάκη και κ. Κοσμαδάκη και μετέπειτα τους κ. Πουπάκη, κ. Κορνάρο, κ. Κουντούρη, την Κ19 της ΠΑΕ για να είναι ο Ηρόδοτος έτοιμος σε οποιαδήποτε παράξενη διαδοχική κατάσταση.

Νιώθω επίσης, πολύ περήφανος και δικαιωμένος για τις προσωπικές μου επιλογές. Τον κ. Κορνάρο Λευτέρη ως προπονητή της Κ19 και τεχνικό Διευθυντή των Ακαδημιών και τον κ. Πουπάκη Λευτέρη ως προπονητή τερματοφυλάκων και αγωνιστικό σύμβουλο τόσο του Ερασιτέχνη, όσο και όλων των προπονητών των Ακαδημιών. Η δουλειά και των δύο ήταν φανταστική και οργανωτική όσο ποτέ άλλοτε. Τουλάχιστον, για τα πέντε χρόνια παρουσίας μου στον Ηρόδοτο και τους ευχαριστώ και εγώ από καρδιάς, ως πρώην πρόεδρος και μέλος της οικογένειας του Ηροδότου. Θα αναφερθώ ακόμα στον κ. Κουντούρη Κώστα, ως προσωπική επιλογή δική μου και του κ. Ψιμόπουλου, όπως και ο κ. Μπαρμπαλιάς Αλέξανδρος, επιλογή του κ. Ξυδάκη Ανδρέα και δική μου, συντέλεσαν μαζί με την περυσινή μας επιλογή τον κ. Αστρινό Χαλκιαδάκη, το τέλειο προπονητικό τιμ, που δημιούργησαν και αποτέλεσαν πρότυπο για τις Ακαδημίες μας, δικαιώνοντας όλους εμάς και κάνοντας το καλύτερο για την αγαπημένη μας ομάδα, τον Ηρόδοτο!

Φέτος για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, ο Υπουργός Αθλητισμού, με δέχτηκε στο γραφείο του, για ολόκληρα σαράντα λεπτά, όταν τα υπόλοιπα ραντεβού δεν ξεπερνούσαν τα είκοσι λεπτά. Μέχρι και στο Υπουργείο έφτασε και συγκίνησε η πορεία του Ηροδότου, κατακτώντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα , αλλά κυρίως για το ήθος και την παιδεία που πρέσβευε. O Περιφερειάρχης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης αγωνιούσε για το θέμα εξεύρεσης επενδυτή της ΠΑΕ, προβληματισμένος μην χαθεί ο κόπος των τελευταίων χρόνων. Προσωπικά μάλιστα, κανόνισε δύο ραντεβού με δύο σπουδαίους επιχειρηματίες του Ηρακλείου. Δεν είναι τυχαίο που η ΕΠΣΗ επί δύο χρόνια βράβευσε τον Ηρόδοτο για την πορεία αλλά και το ήθος, την παιδεία και το έργο που παραδώσαμε. Με τιμάει πολύ όταν ακούω τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, κ. Τζώρτζογλου Νίκο με αποκαλεί «Πρόεδρο των τίτλων».

Η συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα υπήρξε εντυπωσιακή! Σε σημείο, όπου αξιόλογοι άνθρωποι, σοβαροί επιχειρηματίες και παλιοί παράγοντες της ομάδας, να δώσουν το παρόν, μετά από πολλά χρόνια, στις κερκίδες του γηπέδου, όπως οι κ. Γιάννης Αρώνης, κ.κ. Ντίνος και Νίκος Μπαξεβάνης, κ. Γιώργος Γιαουρτάς, κ. Βαγγέλη Σισαμάκη, κ. Γιάννη Αεράκη, οικογένεια Λεονταράκη, κ.κ. Γιώργος Χναράς, κ. Νίκος Ψαρράς και άλλοι.

Δεν ήταν λίγες φορές που το γήπεδο μας γνώρισε ξανά παλιές, μεγάλες και ένδοξες στιγμές! Βάλαμε σταθερή βάση, με τον πρώην Πρόεδρο, κ. Γεωργιάδη, κ. Αρναουτάκη και τον εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού της Περιφέρειας, κ. Συριγωνάκη και αφού πρώτα μας είχαν προσφέρει δωρεάν την μελέτη των 4 στεγάστρων, της κεντρικής εισόδου του γηπέδου και των σύγχρονων πάγκων του αγωνιστικού χώρου, οι ΑΦΟΙ Βάβουλα και η μεταλλοκατασκευαστική τα καταφέραμε επιτέλους! Παραδώσαμε στις αρμόδιες αρχές, Περιφέρειας και Δήμου ένα ικανοποιητικό φάκελο, ώστε να γίνει η βάση για τα παραπάνω, μετά την εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού που μας ενέκρινε, η Περιφέρεια και ο κ. Αρναουτάκης μαζί με τον κ. Συριγωνάκη.

Αποκαταστήσαμε τις σχέσεις μας  με την ΠΑΕ ΟΦΗ, όπου δεν ήταν λίγες φορές που υπήρχαν μεταξύ μας  φιλικά παιχνίδια. Μας έδωσαν με ελευθέρα τον Βασίλη Μπάμπη και τον Γιώργο Κοντογιάννη και άλλους. Δεν πέρασε απαρατήρητο που στην ονειρική φιέστα με 2000 άτομα στην κατάμεστη πλατεία του προστάτης της Νέας Αλικαρνασσού, Άγιο Νικόλαο, για την απονομή και την επάνοδο στα επαγγελματικά σαλόνια, η Διοίκηση του ΟΦΗ, ήταν παρών με δυναμικές παρουσίες.

Δεν ήταν τυχαίο που συζητώντας με τον απερχόμενο ταξίαρχο, κ. Σήφη Κανακουσάκη, μου έδινε τα εύσημα για την εντυπωσιακή αλλαγή, όσον αφορά την συμπεριφορά και κόσμια διαγωγή, παραγόντων, ποδοσφαιριστών και κυρίως των φιλάθλων μας.

Αισθάνομαι λοιπόν την ανάγκη από τα βάθη της καρδιάς μου, να πω πολλά ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στήριξαν και ήταν πάντα δίπλα μου στον δύσκολο και μακρύ αυτό ταξίδι.

Ευχαριστώ, πρώτα από όλα την υπέροχη σύζυγο μου και τα αξιολάτρευτα παιδιά μου, τον μοναδικό γαμπρό μου και την αξιόλογη νύφη μου, που με στήριξαν όσο κανείς την περίοδο της προεδρίας μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια