Ο Ηρόδοτος μπορεί ακόμα και Super League 2!

Ποδόσφαιρο
Ο Ηρόδοτος μπορεί ακόμα και Super League 2!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Football League προτείνει οι ομάδες που τερμάτισαν στην 13η και στην 14η θέση να αγωνιστούν στην Super League 2

Σοβαρές είναι οι εξελίξεις στην Football League, μετά την σημερινή μερική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα της Football League από την 1η έως την 10η θέση ενώ δεν υπήρξε επικύρωση για τις θέσεις 11 έως 16 και όλα είναι ανοιχτά για τον Ηρόδοτο, που έχει ελπίδες να αγωνιστεί ακόμα και στη Super League 2!

Κατ’ αρχήν επικυρώθηκε σήμερα ότι ο πρωταθλητής Βόλος προβιβάστηκε στην Super League 1, ενώ ο Πλατανιάς καταλαμβάνει την 2η θέση και θα δώσει μπαράζ με τον ΟΦΗ διεκδικώντας κι εκείνος τον προβιβασμό του. Οι ομάδες από την 3η έως την 10η θέση και συγκεκριμένα οι Απόλλων Λάρισας, Εργοτέλης, Παναχαϊκή, ΑΟΧ/Κισσαμικός, Απόλλων Πόντου, Δόξα Δράμας, Κέρκυρα, ΑΕ Καραϊσκάκης θα αγωνιστούν στην Super League 2.

Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι όμως τι γίνεται από εκεί και πέρα. Ο 11ος Ηρακλής και τα 12α Τρίκαλα σύμφωνα με την προκήρυξη θα αγωνιστούν του χρόνου στην Football League ενώ ο 13ος Ηρόδοτος και ο 14ος Αιγινιακός υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική.

Εδώ έρχεται όμως η Football League και προτείνει επισήμως το εξής:

«Σε περίπτωση που η ΕΠΟ, μετά τις δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Βασιλειάδη, αναπροσαρμόσει τον αριθμό των ομάδων που θα μετέχουν στη SUPER LEAGUE 2 από 12 σε 14, θεωρούμε δίκαιο και εύλογο ο αριθμός των συμμετεχουσών ομάδων να συμπληρωθεί από τις ομάδες της FOOTBALL LEAGUE που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση και στη νεοσυσταθείσα FOOTBALL LEAGUE τη νέα αγωνιστική περίοδο να μετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 13η και 14η θέση του πρωταθλήματος της FOOTBALL LEAGUE, μετά την οριστική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα».

Αυτό σημαίνει ο 11ος και ο 12ος αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2. Πως μπορεί όμως ο Ηρόδοτος να είναι μέσα σε αυτές τις ομάδες; Από τη στιγμή λοιπόν που υπάρχει εκκρεμοδικία με τον Ηρακλή και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με υποβιβασμό λόγω προσφυγών, αυτή που θα βγει ωφελημένη θα είναι η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού, καθώς μπορεί να πάρει τη θέση του και να αγωνίζεται του χρόνου στην Super League 2.

Σίγουρα οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για τον Ηρόδοτο, περιμένοντας τα ευχάριστα νέα και καθοριστική θα είναι η επόμενη Τετάρτη 22 Μαϊου, όταν θα συνεδριάσει η ΕΠΟ για να αποφασίσει τον αριθμό των ομάδων.

Στο κόλπο και ο ΟΦΙ!

Βέβαια υπάρχει και άλλο ένα σενάριο σχετικά με την κάλυψη των δύο θέσεων εφόσον η Super League 2 γίνει με 14 αντί για 12 ομάδες. Αυτό είναι να παίξουν μπαράζ οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής και δύο εξ’ αυτών να πάρουν το εισιτήριο απευθείας για τη Super League 2, κι αυτή η πιθανότητα βάζει στο… κόλπο και τον ΟΦ Ιεράπετρας που είναι πρωταθλητής στον 5ο Όμιλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News