Ποδόσφαιρο

Στην τελική ευθεία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωφών στο Ηράκλειο

Συνέντευξη Τύπου για τις λεπτομέρειες στα γραφεία της ΕΟΕ στην Αθήνα...

Στα Γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών 2019 που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο, 2-15 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Οοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωσήφ Σταυρακάκης, μιλώντας για τη γενέτειρά του, σημείωσε πως η Κρήτη, εκτός από τον φυσικό της πλούτο και την πολύτιμη ιστορία της, αναδεικνύει και τον αθλητικό τουρισμό, η ανάπτυξη του οποίου τα τελευταία χρόνια είναι κάτι αξιοθαύμαστο.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης, πεπεισμένος για την επιτυχή διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κωφών Ανδρών στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε στη στήριξή του στο έργο της ΕΟΑΚ, καθώς είπε: «Αν υπάρχει καλή διάθεση βρίσκονται λύσεις. Γι' αυτό στόχος είναι να στηρίξουμε τα παιδιά μας και με την αρωγή της ΕΟΑΚ στο κράτος, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην θεωρείται αποκομμένος».

Λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Αρναουτάκης Σταύρος, δεν παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου. Στο μήνυμα που έστειλε, αναφέρθηκε στην ευκαιρία που δίδεται, μέσα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, να αναδειχθεί περισσότερο η Κρήτη ως αθλητικός προορισμός, ενώ καλωσόρισε στο νησί αθλητές, παράγοντες και συντάκτες καθώς ελπίζει να έρθουν σε επαφή όχι μόνο με τον Μινωικό Πολιτισμό, αλλά και με τον Θεοτοκόπουλο, τον Κορνάρο, τον Καζαντζάκη. Δήλωσε δε την αμέριστη στήριξη του στους αγώνες.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής ποδοσφαίρου, Δημητρίου Γιάννης, μίλησε για την ευθύνη που φέρει, για την πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε φορά για να είναι η ελληνική ομάδα στην κορυφή, ενώ σημείωσε ότι ο αθλητισμός θα πρέπει να «αγκαλιάζει» τους πάντες.

Τέλος, ο Υφυπουργός δεν έκρυψε τη συγκίνησή του κατά την απονομή κάδρου με φωτογραφικό υλικό της ΕΟΑΚ, από τον κύριο Σταυρακάκη. Ενθυμούμενος τους κοινούς τους αγώνες εδώ και τρία χρόνια, και στις λύσεις που έβρισκαν κάθε φορά.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σχόλια