Ιστορική πρωτιά για Ρέθυμνο, νικητής στο μικρό τελικό το Ηράκλειο

Ποδόσφαιρο
Ιστορική πρωτιά για Ρέθυμνο, νικητής στο μικρό τελικό το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Ιεράπετρα οι Ενώσεις του νησιού έστειλαν όμορφα μηνύματα από την φετινή διοργάνωση του 35ου Κυπέλλου Μάχης Κρήτης

Στην Ιεράπετρα και συγκεκριμένα στο στάδιο «Πέτρος Βουζουνεράκης» η ΕΠΣ Λασιθίου διοργάνωσε αυτό το σαββατοκύριακο το 35ο Κύπελλο Μάχης Κρήτης, με τις Μικτές Ομάδες των Ενώσεων να αγωνίζονται για να τιμήσουν τους πεσόντες ήρωες, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα φιλίας και συγκρητισμού.

Άλλωστε το τουρνουά έγινε στον απόηχο του τελικού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανάμεσα στα Χανιά και το Ηράκλειο, με την ομάδα όμως που ανέβηκε στην 1η θέση του βάθρου στην Ιεράπετρα να είναι το Ρέθυμνο, επικρατώντας με 3-1 της οικοδέσποινας Μικτής του Λασιθίου. Μάλιστα, η Μικτή Ρεθύμνου κατέκτησε για πρώτη φορά το Κύπελλο Μάχης Κρήτης στην ιστορία του θεσμού.

Τα γκολ των νικητών στον τελικό σημείωσαν οι Αλιάι, Γύπαρης και Μέτα ενώ για το Λασίθι είχε ισοφαρίσει με πέναλτι ο Τρόκα. Στον μικρό τελικό, το Ηράκλειο επικράτησε με 4-0 των Χανίων με τα γκολ που σημείωσαν οι Γωνιωτάκης, Ψιμόπουλος (πεν.), Θεοδωράκης και Ανδρουλάκης. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Φωτιάδης του Λασιθίου και MVP από τους προπονητές ψηφίστηκε ο Γύπαρης του Ρεθύμνου.

Μετά τους τελικούς έγινε οι απονομές μέσα σε μία όμορφη τελετή που είχαν ετοιμάσει ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λασιθίου κ. Σύλλας Λουτσέτης και οι συνεργάτες του, ενώ όλες οι ΕΠΣ δημιούργησαν αψίδα και χειροκρότησαν νικητές και ηττημένους.

Στους προκριματικούς του Σαββάτου, το Ρέθυμνο νίκησε 3-1 το Ηράκλειο (Γκεοργκίεβσκι, Τζωρτζινάκης πεν., Τουρνάκης – Τσαμαντιώτης) και το Λασίθι νίκησε 2-1 τα Χανιά (Φωτιάδης 2-Αθανασάκης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News