Λουτσέσκου: «Δίψα στον ΠΑΟΚ για το τρόπαιο»

Ποδόσφαιρο
Λουτσέσκου: «Δίψα στον ΠΑΟΚ για το τρόπαιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα εμφανιστεί όπως πρέπει στον τελικό με την ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό, ο Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε την πίστη του στις ικανότητες της ομάδας του και στη θέλησή της να γράψει ιστορία με την πρώτη επίτευξη νταμπλ.

Παράλληλα, παραδέχθηκε ότι η απουσία του κόσμου χαλάει την ατμόσφαιρα και τόνισε πως αν ήταν στο χέρι του, δεν θα διεξαγόταν έτσι το ματς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λουτσέσκου

Για την κούραση που υπάρχει και αν θα παίξει ρόλο: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, θα είναι ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση, γεμάτο συναισθήματα. Είμαστε δύο καλές ομάδες, καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι οι ομάδες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, υπάρχει δίψα για το τρόπαιο. Όταν παίζεις ένα τελευταίο παιχνίδι και κρίνεται ένα τρόπαιο πρέπει να δώσεις το 100% για να φύγεις χαρούμενος».

Για το στοιχείο που θα κάνει την διαφορά για τον ΠΑΟΚ: «Η στατιστική είναι ένα πράγμα που ενδιαφέρει εσάς. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι οι 15 παίκτες που θα χρησιμοποιήσουμε. Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε. Έχω πίστη στην θέληση των παικτών μου και την θέληση για να κάνουμε ακόμη ένα βήμα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ».

Για το πως θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι: «Μπορείς να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση που και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη. Το παιχνίδι θα κερδηθεί από την ομάδα που θα ξέρει να εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία, από την ομάδα που θα έχει την αυτοπεποίθηση, μια αυτοπεποίθηση που δίνει την δυνατότητα να παίξεις καλύτερα μπροστά. Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι ο αντίπαλός μας, αλλά εμείς είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και θέλουμε να φύγουμε με αυτό το τρόπαιο που έχουμε δεξιά μας».

Για την απουσία των οπαδών από τον τελικό: «Δεν ξέρω, στην Ευρώπη βρίσκονται μαζί οι προπονητές στην συνέντευξη Τύπου; Νομίζω ότι ο κάθε προπονητής πρέπει να έχει την ελευθερία να μιλήσει όπως αυτός θέλει. Από την άλλη είμαι προπονητής, έχω πει ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται με φιλάθλους. Είναι κρίμα που θα γίνει χωρίς φιλάθλους, αλλά από την άλλη πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Αν ήταν στο χέρι μου, ο τελικός θα γινόταν με φιλάθλους».

Για την περσινή σεζόν συγκριτικά με την φετινή: «H περσινή σεζόν είναι διαφορετική. Το πρωτάθλημα τελείωσε με την ομάδα μας αήττητη να γράφει ιστορία. Αύριο είναι ένας τελικός, μια διαφορετική διοργάνωση, θέλουμε να το απολαύσουμε και να είμαστε εμείς αυτοί που στο τέλος θα σηκώσουμε το τρόπαιο. Είναι τόσο όμορφο να είσαι νικητής και όλοι μας το αισθανόμαστε αυτό και θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για την πίεση που θα έχει ο ΠΑΟΚ: «Η πίεση υπάρχει πάντα. Χωρίς να έχει σημασία αν κερδίσαμε το πρωτάθλημα ή παίξαμε δύο τελικούς με την ΑΕΚ. Αύριο είναι διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε τέλειοι».

Για το αν υπάρχει φαβορί στον αυριανό τελικό: «Δεν θέλω να μιλήσω για φαβορί. Έχω μιλήσει για την ομάδα μας και αυτό είναι, έχουμε αυτοπεποίθηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News