Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τον τελικό των Μικτών

Ποδόσφαιρο
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά τον τελικό των Μικτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε πελάγη ευτυχίας η αποστολή των Χανίων

Αντίθετα συναισθήματα για Χανιά και Ηράκλειο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μετά τον τελικό του Πανελλήνιου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων σε επίπεδο Νέων.

Τα μέλη της αποστολής της ΕΠΣ Χανίων, ενώ στην πλευρά του Ηρακλείου υπήρχε στεναχώρια για την εξέλιξη του αγώνα.

Ο Ενωσιακός τεχνικός της Μικτής Νέων της ΕΠΣΗ, Γιάννης Χατζησεβαστός ανέφερε στις δηλώσεις του: «Δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς την προσπάθεια των παιδιών του Ηρακλείου στη διάρκεια της χρονιάς. Θεωρώ ότι δε χάσαμε δίκαια. Είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν όμως φτάνεις στη… ρουλέτα των πέναλτι, όλα είναι ανοιχτά. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε εμείς τη νίκη με το πέναλτι του Τσαμαντιώτη, όμως δεν τα καταφέραμε. Θέλω να πως στα παιδιά ότι δεν πρέπει να στεναχωριούνται. Αυτές είναι μεγάλες εμπειρίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος».

Από την πλευρά του ο προπονητής των Χανίων, Γιώργος Ριτζάκης είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος και τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα άλλαζα την κούπα, με τους τρεις σερί τελικούς που έχει το Ηράκλειο. Είναι πιο σημαντικό επίτευγμα από αυτό που πετύχαμε εμείς. Στον αθλητισμό, όπως και στη ζωή, η διάρκεια έχει σημασία. Για μας τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί μπήκε ψηλά και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά με τον ίδιο ρυθμό. Δεν περιμέναμε να φτάσουμε στον τελικό, αλλά περιμέναμε μια καλή πορεία. Βγάλαμε τα παιδιά στη… βιτρίνα, δείξαμε ότι υπάρχει ταλέντο στα Χανιά και πρέπει οι ομάδες να πιστέψουν σ’ αυτά τα παιδιά».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο τερματοφύλακας, Γιάννης Ζαχαράκης, με τρεις αποκρούσεις. Μετά την απονομή ανέφερε εμφανώς χαρούμενος: «Τα καταφέραμε μετά από πολύ προσπάθεια. Το είχαμε πιστέψει από την αρχή που ήρθαμε εδώ. Φτάσαμε στην πηγή, γιατί να μην πιούμε νερό. Θέλαμε να το πάρουμε και τα καταφέραμε. Μπορεί να μην κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, όμως δείξαμε ποιος το ήθελε πιο πολύ. Είμαι χαρούμενος που εκπροσωπώ τα Χανιά και για την κατάκτηση του τίτλου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μεσοεπιθετικός, Μιχάλης Μπερικάκης, ο οποίος επισήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Αν και το μεγάλο αουτσάιντερ, φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Δεν το περιμέναμε ούτε εμείς οι ίδιοι. Όχι για τον τελικό, αλλά ούτε για 8αδα ή 4αδα. Είναι κάτι απίθανο».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης δε μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του και τόνισε για τον κρητικό τελικό: «Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για τα Χανιά σε επίπεδο Μικτών ομάδων. Συγχωρέστε τη συγκίνηση μου, αλλά ήταν πολύ μεγάλος ο αγώνας των παιδιών. Τους άξιζε. Βέβαια, η νίκη έχει μεγαλύτερη αξία, όταν αντίπαλος είναι μια άξια ομάδα. Στο γήπεδο βρέθηκαν δύο εξαιρετικές ομάδες, ισάξιες. Στα πέναλτι κέρδισε ο πιο τυχερός και είμαστε εμείς αυτή τη φορά. Συγχαρητήρια στο Ηράκλειο και θέλω να πω ότι όλα τα παιδιά έχουν μέλλον μπροστά τους. Πρέπει να πανηγυρίζει όλη η Κρήτη. Δεν είναι γιορτή μόνο για τα Χανιά, η κούπα ήρθε στην Κρήτη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News