«Διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό»

Ποδόσφαιρο
«Διοργάνωση που προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό τη σκέπη του Εργοτέλη έρχεται μια μεγάλη διοργάνωση παιδικού ποδοσφαίρου στο Ηράκλειο, το Aegeo Cup «Φήμη»

Συνέντευξη τύπου για το διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου Aegeo Cup «Φήμη» παραχώρησαν στην Περιφέρεια Κρήτης οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Το παρών έδωσαν μιλώντας για τη διοργάνωση ο εντατελμένος σύμβουλος Αθλητισμο΄θυ της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, ο πρόεδρος του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Γιώργος Στειακάκης, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας ΕΡΓΟΤΕΛΗ Κώστας Καλπακίδης.

Αναφερόμενος στο Aegeo Cup «Φήμη» ο κ. Συριγωνάκης, ανέφερε: «Για την Περιφέρεια Κρήτης κάθε διοργάνωση η οποία προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό είναι σημαντική και τη στηρίζουμε. Έτσι και το Aegeo Cup για την Περιφέρεια είναι ένα σημαντικό γεγονός στο οποίο είμαστε κοντά. Θέλουμε όλα τα παιδιά να αγαπούν τον αθλητισμό και ένα τέτοιο τουρνουά βοηθά σε αυτό. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου από την πλευρά του είπε: «Είμαι διπλά χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, τόσο σαν πρόεδρος της ΕΠΣΗ, όσο και σαν ένας άνθρωπος ο οποίος υπηρέτησε 18 χρόνια το σωματείο του ΕΡΓΟΤΕΛΗ, ο οποίος δημιουργεί πολιτισμό και αθλητικές συνειδήσεις. Δεν στέκεται μόνο στο στείρο αγωνιστικό μέρος, αλλά και στην ανάδειξη του πολιτισμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Αξίζουν πολλά μπράβο και συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του ΕΡΓΟΤΕΛΗ για αυτή την όμορφη διοργάνωση, η επιτυχία της οποίας είναι δεδομένη. Καλώ όλο τον κόσμο να δώσει το παρών στα γήπεδα που θα φιλοξενηθεί η διοργάνωση για να παρακολουθήσει το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου».

Εκ μέρους του ΓΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ υπό τη σκέπη του οποίου θα πραγματοποιηθεί το Aegeo Cup «Φήμη» μίλησε ο πρόεδρός του Γιώργος Στειακάκης, ο οποίος τόνισε: «Ο ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ υπηρετεί πάντα τον θεσμικό του ρόλο ο οποίος είναι να παίρνει πρωτοβουλίες να διοργανώνει εκδηλώσεις οι οποίες προάγουν το ήθος και τον πολιτισμό. Πολλά συγχαρητήρια στον τεχνικό διευθυντή της Ακαδημίας μας κ. Καλπακίδη για την ευθύνη της διοργάνωσης που έχει, καθώς και για το γεγονός ότι δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό να ζήσουν μια τέτοια εμπειρία.

Είναι χρέος μας σαν σύλλογος να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως και κάνουμε. Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, την ΕΠΣΗ, αλλά και τη Φήμη για τη στήριξη και τη βοήθειά τους. Ευχαριστούμε επίσης όλες τις ομάδες και τους αθλητές τους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και θα παρευρεθούν στη διοργάνωση».

Η «ψυχή» της διοργάνωσης, ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας ΕΡΓΟΤΕΛΗ Κώστας Καλπακίδης, υπογράμμισε: «Το Aegeo Cup είναι ένα τουρνουά το οποίο έχει γίνει πλέον σταθμός. Και εφέτος υπάρχουν πολλές συμμετοχές και θα αγωνιστούν περισσότερες από 60 ομάδες, από το Ηράκλειο, την Κρήτη, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θα βρεθούν στην πόλη μας περισσότερα από 700 παιδιά, τα οποία εκτός του ότι θα αγωνιστούν τρεις ημέρες στο τουρνουά, θα γνωρίσουν και τις ομορφιές της πόλης μας. Είναι και αυτό κάτι που θέλουμε, να βοηθήσουμε στην πρόοδο και του αθλητικού τουρισμού. Οι αγώνες θα γίνουν σε γήπεδα του Ηρακλείου και οι τελικοί στο Μαρτινέγκο. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια, τον Δήμο Ηρακλείου, την τοπική Ένωση ποδοσφαίρου, αλλά και τη Φήμη για την αρωγή και τη βοήθειά τους».

Το Aegeo Cup «Φήμη» θα διεξαχθεί την Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, 22, 23 και 24 Απριλίου και θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο Στάδιο, αλλά και τα γήπεδα Μαρτινέγκο, ΠΟΑ, ΕΓΟΗ, Αλμυρού και Candia Sport. Οι τελικοί καθώς και η τελετή λήξης θα γίνουν στο γήπεδο «Ν. Καζαντζάκης» του Μαρτινέγκο, την Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News