Επιστολή της ΕΠΣ Λασιθίου σε υφυπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο ΕΠΟ

Ποδόσφαιρο
Επιστολή της ΕΠΣ Λασιθίου σε υφυπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο ΕΠΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντίδραση για την αναδιάρθρωση με αναφορά στην περίπτωση του ΟΦ Ιεράπετρας...

 Η ΕΠΣ Λασιθίου αντιδρά για την προώθηση της αναδιάρθρωσης και με επιστολή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον πρόεδρο της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμε Κύριε Υφυπουργέ, Κύριε Πρόεδρε της Ε.Π.Ο.

Μετά την απόφαση πού έχετε πάρει για την αναδιάρθρωση των Εθνικών Κατηγοριών (SUPER LEAGUE-FOOTBALL LEAGUE- Γ΄ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) για την ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 θέλουμε με τη σειρά μας να σας εκφράσουμε τις απόψεις και τις θέσεις μας.

Όταν μία Ομάδα ξεκινά μια αγωνιστική περίοδο προγραμματίζει και βάζει κάποιους στόχους ή για να πρωταγωνιστήσει ή να έχει μια καλή πορεία ή να αγωνισθεί για την παραμονή της στην κατηγορία πού αγωνίζεται.

Στην πρώτη περίπτωση κάποιες ομάδες δυναμώνουν το υλικό τους ξοδεύοντας πολλά χρήματα για να πετύχουν το σκοπό τους και μία αγωνιστική πριν την λήξη του πρωταθλήματος έρχεται ή ανατροπή και τους γίνεται γνωστό ότι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα είναι στην ίδια κατηγορία.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την ομάδα της Ένωσής μας «Ο.Φ.ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» με τη μόνη διαφορά ότι θα γίνει αυτή η κατηγορία επαγγελματική πού και αυτό χρειάζεται επανεξέταση από μέρους σας και σηκώνει πολύ κουβέντα.

Εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για τρεις επαγγελματικές κατηγορίες στην Ελλάδα (υπάρχουν πολλά παραδείγματα προέδρων και ομάδων πού έχουν φορολογικό και ασφαλιστικό πρόβλημα) και αύξηση των ομάδων αυτών των κατηγοριών από 32 σε 40.

Ακόμα και στην περίπτωση των ομάδων πού αγωνίζονται για την παραμονή τους ολόκληρη την ποδοσφαιρική περίοδο δεν είναι σωστό και δίκαιο τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές πού απομένουν π.χ. στην SUPER LEAGUE να τις υποχρεώνετε να παλέψουν για το αν θα πέσουν ή θα αγωνισθούν σε μπαράζ με την δεύτερη της FOOTBALL LEAGUE πού γνώριζε μέχρι τώρα ότι θα ανέβαινε απ΄ευθείας στην SUPER LEAGUE.

Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα πού θα σας κουράσουμε γράφοντάς τα.

Για εμάς, αλλά και για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο πιστεύουμε όλες και όσες αλλαγές είναι να γίνουν πρέπει να γίνονται από την αρχή της κάθε ποδοσφαιρικής περιόδου και να προσαρμόζονται σε αυτό οι εκάστοτε προκηρύξεις.

Τέλος σας επισημαίνουμε αν προχωρήσετε στις αλλαγές πού αναφέρετε να προσαρμόσετε την Γ΄ Εθνική Κατηγορία ανά περιφέρειες τουλάχιστον ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο δυνατό τα έξοδα.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε να πάρετε την πιο ώριμη απόφαση αν και το σωστότερο είναι να τεθεί το θέμα στην Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. τον Ιούνιο 2019 με την παρουσία σας αλλά και όλων των Ενώσεων της SUPER LEAGUE και της FOOTBALL LEAGUE."

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News