Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Αστέρα

Ποδόσφαιρο
Προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, 2-0 τον Αστέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταγωνιστής ο Μάτος που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του…

Σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου πήρε ο ΠΑΟΚ ο οποίος επιβλήθηκε με 2-0 επί του Αστέρα στην Τούμπα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον δικέφαλο του Βορρά ήταν ο Μάτος ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Πριν τη σέντρα της αναμέτρησης ήταν σίγουρο πως ο ΠΑΟΚ θα ήταν εκείνος που θα είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του θα έψαχνε τρόπο να "σπάσει" την άμυνα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με πεντάδα στην άμυνα (κάτι που θα αναλύσουμε περισσότερο παρακάτω).

Οι παίκτες του Λουτσέσκου έπαιξαν κυρίως από τα δεξιά εκεί όπου ο Μάτος με τον Βιεϊρίνια (ο οποίος έπαιξε ως εξτρέμ) ήταν ότι πιο απειλητικό είχαν να παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Τελικά, ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που σκόραρε για τον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν το πέμπτο τέρμα του Μάτος στη χρονιά, αλλά το πρώτο που ήρθε με σουτ, αφού τα προηγούμενα τέσσερα ήταν όλα με κεφαλιές.

Βέβαια, αξίζει να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το ριπλέι της φάσης του γκολ την στιγμή που ο Ζαμπά παίρνει την κεφαλιά ο Μάτος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος μπακ χτύπησε ξανά και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι με σουτ! Η τελευταία φορά που ο Μάτος είχε πετύχει δύο γκολ σε ένα ματς ήταν και πάλι στο Κύπελλο, όταν είχε σκοράρει δύο φορές απέναντι στον ΑΟ Τρικάλων (19/12/2017). Για την ιστορία ο ΠΑΟΚ τότε είχε επικρατήσει με 5-1.

Αμέσως μετά το γκολ του Μάτος ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να αλλάξει τακτική και σχηματισμό. Όταν ξεκίνησε η αναμέτρηση ο Αστέρας έπαιζε με 5-4-1 όταν αμυνόταν με τους Βαλιέντε, Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο σε ρόλο στόπερ τον Κώτσιρα στα δεξιά και τον Ορτέγκα αριστερά. Ο Ιγκλέσιας και ο Μουνάφο ήταν το δίδυμο των μέσων με τους Κυριακόπουλο και Τσιλιανίδη στα άκρα, ενώ ο Αραβίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Μετά, λοιπόν, το τέρμα του Μάρος ο κόουτς του Αστέρα ανέβασε τον Βαλιέντε στα χαφ και άλλαξε τον σχηματισμό του σε 4-2-3-1. Αυτή η αλλαγή θεωρητικά θα έκανε πιο ευάλωτο τον Αστέρα κάτι που όμως δεν συνέβη. Ίσα ίσα με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι εγκλώβισαν τον άξονα του ΠΑΟΚ και ειδικά τον Μπίσεσβαρ, ενώ ταυτόχρονα κατάφεραν να κρατήσουν και την μπάλα στα πόδια τους.

Επιπρόσθετα η παρουσία του Ιγκλέσιας μπροστά από το δίδυμο των Μουνάφο και Βαλιέντε δημιούργησε πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, ενώ ο πρώτος θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα εντυπωσιακό τέρμα στο 68' όταν έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου με τρομερή προσπάθεια έφτασε απέναντι στον Πασχαλάκη, αλλά έμεινε από δυνάμεις.

Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον εξαιρετικό Ματίας Ιγκλέσιας. Ο αρχηγός του Αστέρα ήταν συγκινητικός αφού υπήρχαν στιγμές που νόμιζε κανείς πως ήταν παντού στο γήπεδο. Τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του και μοναδικό μελανό σημείο της συμμετοχής του ήταν η αποβολή του στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη.

Μάλιστα, ο Ιγκλέσιας θα μπορούσε να είχε σκοράρει δύο φορές, όμως και στις δύο ο Πασχαλάκης αντέδρασε. Ειδικά στο 89' ο Αργεντινός μέσος πήγε να βάλει το γκολ της καριέρας του με τακουνάκι, αλά Ιμπραχίμοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν σε σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Κάνιας (73' Σάκχοβ), Μίσιτς, Βιεϊρίνια (83' Σβιντέρφσκι), Μπίσεσβαρ, Ζαμπά (65' Ελ Καντουρί), Άκπομ.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδη, Κώτσιρας, Βαλιέντε, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Ορτέγκα, Ιγκλέσιας, Μουνάφο (83' Μπέλοτ), Κυριακόπουλος (86' Καλτσάς), Τσιλιανίδης, Αραβίδη (69' Δουβίκας)

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News