Ποδόσφαιρο

Στο Ρέθυμνο τον Οκτώβριο το Παγκόσμιο μίνι ποδοσφαίρου

Μια σημαντική διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στην Κρήτη

Μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας θα πραγματοποιηθεί το επόμενο φθινόπωρο στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μίνι Ποδοσφαίρου, γνωστό και ως SOCCA World Cup, που αναμένεται να «μαγνητίσει» τα βλέμματα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 12 ως τις 20 Οκτωβρίου 2019, ενώ θα υπάρχουν και παράπλευρές εκδηλώσεις, με τον Δήμο Ρεθύμνου να προετοιμάζεται εντατικά από τώρα.

Η σχετική ενημέρωση από τον Δήμο αναφέρει: «Η πόλη ετοιμάζεται να υποδεχθεί, από τις 12 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019, αθλητές, προπονητές και συνοδούς, από 48 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Κρήτη για 9 ημέρες, διεκδικώντας  τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία, πέραν της συμβολής της στην ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και της ευγενούς άμιλλας, θα επιφυλάξει σημαντική προβολή για το Ρέθυμνο και το νησί μας, προσφέροντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να γνωρίσουν την ομορφιά του φυσικού και  αστικού τοπίου αλλά και της κρητικής ψυχοσύνθεσης.  Ενδεικτικά αναφέρεται πως οι αγώνες θα προβληθούν σε περισσότερες από 60 χώρες μέσω, τουλάχιστον, 70 τηλεοπτικών δικτύων.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, αγκάλιασε εξαρχής την προοπτικής διοργάνωσης στο Ρέθυμνο, τη διεκδίκησε και την υποστήριξε εμπράκτως, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα Αθλητισμού του Δήμου.

Χάρη στη σύμπραξη  και την καλή συνεργασία  της Περιφέρειας Κρήτης και της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνης με το Δήμο Ρεθύμνης  η υλοποίηση αυτής της μεγάλης διοργάνωσης προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς.

Η SOCCA, η παγκόσμια ομοσπονδία μίνι ποδοσφαίρου έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο video που δείχνει την φαντασμαγορική, ειδική εγκατάσταση, η οποία θα στηθεί στην παραλία του Ρεθύμνου με την υπόσχεση της  προσφοράς μιας μοναδικής εμπειρίας ποδοσφαιρικής απόλαυσης σε όσους –ες παρακολουθήσουν τους αγώνες».

Σχόλια